Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Putin l-a numit la conducerea serviciului militar rus de spionaj GRU pe adjunctul agenţiei

Putin l-a numit la conducerea serviciului militar rus de spionaj GRU pe adjunctul agenţiei

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe general-locotenentul Igor Korobov la conducerea serviciului militar rus de informaţii (GRU), după moartea fostului director al agenţiei, la începutul lui ianuarie, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a anunţat marţi că adjunctul GRU Korobov a fost promovat prin decret prezidenţial la conducerea serviciului secret.

Predecesorul lui Korobov, Igor Sergun, a murit pe 3 ianuarie, la vârsta de 58 de ani.

El deţinea postul din 2011. Mark Galeotti, un expert de la New York University în serviciile în domeniul securităţii din Rusia, a declarat înainte de anunţarea numirii lui Korobov că acesta era favoritul la succesiunea lui Sergun.

Potrivit lui Galeotti, Korobov reprezintă "opţiunea continuităţii". Această numire are loc în contextul unei intensificări a activităţii militare în străinătate.

Sursă: postul Radio Free Europe-Radio Liberty, Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus