Joi,
18.04.2024
Ploi Usoare
Acum
5°C

Melodia Sibiului în 2016 – zeci de mii de vizualizări on-line

Melodia Sibiului în 2016 – zeci de mii de vizualizări on-line

Melodia dedicată anului în care Sibiul împlineşte 825 de ani şi lansată acum  o luna de zile înregistrează pe Facebook aproximativ 50 de mii de vizualizări şi peste 1000 de distribuiri.

“Este o mare bucurie pentru noi să vedem că ritmul a prins, iar meritul îl au prietenii noştri de la Trupa RYM care au creat melodia”, spune Claudiu Gavrea, preşedintele Asociaţiei Sibiu 1191, organizaţie care desfăşoară proiectul SIBIU 825 INFINITE LOVE.

Melodia Sibiului (disponibilă aici) a fost lansată la sfârşitul lunii decembrie  şi de atunci este ascultată zilnic on-line. Tot în luna decembrie a fost lansat şi calendarul SIBIU 825, calendar care a fost distribuit gratuit sibienilor în cinci mii de exemplare.

Proiectul SIBIU 825 INFINITE LOVE a început puţin înainte de sfârşitul anului 2015  şi a cuprins, între altele, şi o dezbatere a specialiştilor Departamentului de Istorie al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane pe tema trecutului Sibiului. Cu această ocazie directorul Arhivelor Statului, dr. Alexiu Tatu, a anunţat că a fost solicitat oficial un facsimil al primului document (cel din 1191)  care face referire la Sibiu şi care se află la Vatican.

Activităţile dedicate celor 825 de ani vor continuă în 2016. Până la deschiderea sezonului iniţiatorii pregătesc o întâlnire a sibienilor cu sibieni aflaţi departe de oraş în cadrul unei acţiuni denumită SIBIUL DE DEPARTE.

“Plecăm de la ideea că fiecare sibian care trăieşte dincolo de graniţe a luat cu sine, simbolic, o bucăţică din acest frumos oraş. Vom cunoaşte o parte dintre ei şi vom vedea cât de valoroasă este resursa umană a Sibiului şi câtă cinste face ea acestor locuri”, a mai spus Claudiu Gavrea.

Artistul Ricky Dandel (Munchen), parlamentarul Bernd Fabritius (Berlin), asistentul medical Dan Faur (Frankfurt), mai tinerii Cristina Roca (Stockholm), Nicu Stefanuta (Bruxelles) şi Georgiana Epure (Leeds) au deschis seria mărturisirilor de peste hotare despre Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus