Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
0°C

Șapte membri ai Statului Islamic, care pregăteau atacuri teroriste la Moscova și Sankt-Petersburg, au fost reținuți

Șapte membri ai Statului Islamic, care pregăteau atacuri teroriste la Moscova și Sankt-Petersburg, au fost reținuți

Serviciul Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) a anunțat că a reținut la Ekaterinburg (centrul administrativ al regiunii Sverdlovsk) șapte presupuși membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care pregăteau atacuri teroriste la Moscova, Sankt-Petersburg și în regiunea Sverdlovsk din Urali, relatează luni TASS și Interfax, citate de Agerpres.

'FSB a reținut în 7 februarie (duminică) la Ekaterinburg șapte membri ai unei grupări criminale formate din cetățeni ai Rusiei și ai unor țări din Asia Centrală, care făceau parte din gruparea teroristă internațională Statul Islamic', potrivit unui comunicat al FSB.

Aceștia pregăteau o serie de atentate de anvergură, cu utilizarea unor bombe artizanale la Moscova, Sankt-Petersburg și în regiunea Sverdlovsk (Ural).

La conducerea grupului se afla, potrivit FSB, un reprezentant al Statului Islamic, care s-ar fi infiltrat pe teritoriul Rusiei din Turcia, relatează TASS.

În urma unor percheziții la Ekaterinburg, forțele de ordine ruse au descoperit un laborator de fabricare a unor dispozitive explozive artizanale, a unor substanțe explozive, precum și detonatoare, arme de foc, grenade și literatură cu conținut extremist.

După comiterea seriei de atacuri teroriste pe teritoriul Federației Ruse, suspecții intenționau să plece în Siria pentru a se alătura Statului Islamic.

Sursă: TASS, Interfax, Agerpres

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus