Miercuri,
08.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Sibienii din Turnișor au cerut desființarea Poliției Locale

Sibienii din Turnișor au cerut desființarea Poliției Locale

Sibienii care locuiesc în cartierul Turnișor sunt atât de nemulțumiți de activitatea Poliției Locale Sibiu încât i-au cerut primarului interimar al Sibiului să desființeze pur și simplu serviciul. Șeful poliției a tăcut în primul rând.

La întâlnirea conducerii primăriei cu cetățenii din Turnișor foarte mulți oameni au spus că Poliția Locală nu are nicio activitate în această parte a orașului. Mai mult decât atât, nici când sunt contactați, fie telefonic, fie în scris, polițiștii locali nu intervin.

”În prelungirea străzii Topârceanu se depozitează tone de moloz și gunoaie pe malul Cibinului. Am dat telefon la Poliția Locală, am fost la ei să le expun problema și nu fac nimic. Mi-au spus să-i anunț când mai văd mașina că vine cu gunoaie. Am sunat o jumătate de oră la ei și nu a răspuns nimeni”, a spus Mihai Pintea, locuitor al Turnișorului.
Mulți alți locuitori s-au plâns primăriei că Poliția Locală nu intervine niciodată când în cartier apar probleme din cauza romilor.

Un alt locuitor, domnul Blaga de pe strada Stăvilarelor, a povestit în fața primarului interimar al Sibiului două experiențe nefericite cu angajații Poliției Locale. Într-una dintre ele a observat mai mulți cai lăsați liberi pe stradă.

”Pot fi periculoși, nu știi cum reacționează dacă te apropii sau lovesc pe cineva. În capătul străzii erau și niște polițiști acolo. M-am dus la ei și i-am întrebat: Vă place, domnilor? Mi-au răspuns să fac o solicitare scrisă și să identific în ea și proprietarii cailor!”, a povestit domnul Blaga. Într-o altă situație, tot el a observat doi câini de talie mare liberi în Parcul Astra din centrul orașului. După ce a recunoscut sincer că-i este frică de câini pentru că a fost mușcat, sibianul a povestit reacția unui echipaj de Poliție Locală când a semnalat problema câinilor. ”Tot polițistul zice către mine: Duce-te, vezi cine-i și adu-l încoace! Nu e în regulă, doamna primar! Noi plătim impozite și el îmi răspunde mie, după ce i-am semnalat o problemă: Dacă mai vorbești mult, vezi că te și legitimez! Pentru ce, că m-am prezentat și i-am spus o treabă, am spus un adevăr! Doamna primar, Poliția Locală nu face nimic. Chiar nu merită să mai fie plătiți oamenii aceștia!”.
Un alt locuitor s-a plâns conducerii primăriei că locul de joacă din vecinătatea bisericii ortodoxe a fost distrus de cetățeni de etnie romă. Și niciodată vreun polițist local nu a intervenit.
”Timp de 11 ani eu n-am văzut un polițist local aici. Poate doar în capătul străzii, jucându-se pe telefoane. Sau îi văd în centrul Sibiului plimbându-se cocoș și ei habar n-au de problemele orașului. Este o tablă scrisă aici la noi: POST AL POLIȚIEI LOCALE. E doar tabla, doamnă!”, a spus sibianul în fața conducerii primăriei.
Locuitorii din Turnișor au mai spus și că Poliția Locală devine vizibilă doar când ia atitudine în fața vreunei bătrâne care vine o legătură de pătrunjel la colț de stradă.

De săptămâna trecută îmi tot spune lumea că Poliția Locală se ocupă mai mult de bătrânica aceea care vinde de un leu”, a replicat primarul Astrid Fodor.

Și săptămâna trecută sibienii din alte cartiere au declarat în fața conducerii primăriei că Poliția Locală nu ia în seamă solicitările lor. Motiv pentru care șeful Poliției Locale Sibiu, Adrian Gheorghe Aldea, a fost invitat să ia parte la întâlnirea de marți, așezându-se în primul rând. La niciuna din acuzațiile sibienilor acesta nu a intervenit.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Vasile

Acum 5 ani

Politia Locala nu trebuie sa va Mire, Atitudine lor, comportamentul lor Lasa de dorit. Sunt o Adunatura de fosti Politisi cu funci mari, care stau la caldurica si consuma aerul, si bugetul. NU isi fac treaba, daca sunt chemati la o interventie, sau vin foarte tarziu sau deloc.
Raspunde

:))

Acum 5 ani

Pol. locala extrem de rar face ceva, si atunci doar in zona istorica (partial si exclusivist), mai exact pe Balcescu si Piata Mare. Intr-o seara de Decembrie zacea un om al strazii langa o banca in Piata Mica, cam in fata Restaurant Delis, drogat sau beat, nimeni nu l-a ridicat timp de peste o ora....apoi nu mai stiu. In parc Sub Arini in ultimii 4 ani nu am vazut picior de politie, de oricare ! Doar de la Stadion ii vezi ca mai ies, se urca in masina si merg in directia centru sau Hipodrom. Acea ghereta de langa fantana niciodata nu a fost ocupata, anul trecut a fost si sparta. Asta in timp ce parcul, mai ales vara, are cel putin 2, 3 oameni ai strazii, unul din ei petrece noptile in toaletele ecologice din parc. Este realmente un serviciu ce mananca bani, ce trebuie desfintat. Sa nu mai mentionez situatia garii.....dar acolo la colt are Politia TF sediu :))
Raspunde

Mihai

Acum 5 ani

Da ai perfecta dreptate, Pentru munca ce o depune Politia Locala de la Primaria veche, ar trebui sa se aloce bani de la primarie suplimentari, sa ii timem acasa, sa nu se mai deplaseze pe strazi. MAJORITATEA DE LA POLITIA LOCALA ; PARDON TOTI ; SUNT DOAR BATRANI TRECUTI DE 50 ANI. TINERI NU SUNT DELOC.CE SA TE APERE OSNEGI , CAND DEABEA SE MISCA DE BURZILE LOR: Doar fosti Politisit care au iesit la pensie si sau strans toti la politia locala sa mai mulga nise banuti.
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

Un lucru sesizat de toti Sibienii. Politia nu isi face treaba. Luati atitudine.
Raspunde

Anca

Acum 5 ani

au fost mai multe nemultumiri nu doar de politia locala, de ce nu se srie tot , unde e libera exprimare
Raspunde

Jiji

Acum 5 ani

Politia locala era garda de corp a lui Iohannis si pazeau casa lui de pe Balea pana sa fie numit presedinte. In rest fac pe servitorii pentru Aldea.
Raspunde

ioan

Acum 5 ani

SUNTEM CURIOSI CE MASURI VA LUA PRIMARUL INTERIMAR ASTEROID FODOR.
Raspunde

lili

Acum 5 ani

va faceti iluzii cum ca politistii locali intervin in centrul istoric. M-a durut sufletul sa-i surprin ca se inteleg cu cersetorii sau ca atunci cand am sunat sa-i anunt ca o prostituata tocmai talharea un turist strain tragea de timp sa imi ceara datele personale in loc sa trimita pe cineva ca era la dou pasi de ei. L-am auzit pe unul care la o observatie a declarat ca de banii pe care ii primeste face prea mult (adica e prea mult ca face prezenta la serviciu). Toti burtosi si cotonogi ca nu ar putea prinde nici o babuta in baston. Asa de bine intervin in centrul istoric ca acesta a devenit pe parcursul zilei casa acelorasi gasti de tigani jegosi care trag de tine sa le dai bani. Tiganii acestia si smechera aceea de la centrul de zi care declara de vre-o doi ani ca e gravida (atat de tare s-a ingrasat) si care se arunca in genunchi ca sa primeasca bani - acestia dna Fodor sunt simbolurile Sibiului pe care il vreti al naibi de turistic.
Raspunde

gigi

Acum 5 ani

Lasa-ti prostiile cu desfiitarea politiei locale ,hai sa desfiitam tot ,sa fie un haos total ,acei care nu isi fac datoria sa fie scosi din sistem.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus