Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

FOTO - Cel mai frumos BMW construit vreodată, în teste pe Transfăgărășan

FOTO - Cel mai frumos BMW construit vreodată, în teste pe Transfăgărășan

Lansat în 2014, BMW i8 este prima supermașină hibrid de la BMW și una dintre cele mai frumoase construite vreodată. Nemții de la auto-motor-und-sport.de au venit cu un BMW i8 să-l testeze pe Transfăgărășan. Cu rezultate interesante.

BMW i8 are un sistem de propulsie hibrid plug-in, bazat pe un motor cu trei cilindri în linie, de 1.5 litri, susținut de un motor electric. Propulsorul cu ardere internă asigură 231 CP, în timp ce motorul electric oferă 131 CP. Sistemul hibrid oferă 362 CP într-o formulă concentrată pe eficienţă. Tocmai asta au vrut să testeze nemții, dacă o astfel de mașină plină de tehnologie de ultimă generație poate parcurge fără probleme peste 100 de kilometri pe cel mai frumos drum de condus din lume.

Cum era de așteptat, mașina a mers de minune, oamenii fiind mai interesați de frumusețile țării noastre. ”Sistemul hibrid a funcționat fără nicio problemă, cele aproape 1,8 tone ale mașinii zburând prin România – unde BMW vinde în special X5-uri negre cu motoare de 3 litri”, au scris jurnaliștii germani, în auto-motor-und-sport.de.

Până a ajunge acolo, nemții s-au arătat mirați și de dorința românilor cu Dacia Logan, VW Passat și Audi A4 de a face depășiri, chiar și când limita de viteză este restrictivă.

bmw 4

Cât privește Transfăgărășanul, acesta nu a dezamăgit deloc, fiind curbele lui fiind ”nu un atac asupra vieților șoferilor ci o formulare fericită a asfaltului”.

bmw 5

După s-a fotografiat cu o mulțime de turiști aflați la Bâlea Lac, i8 a ajuns în Piața Mică a Sibiului. De altfel, nemții așa își încheie articolul, cu recomandarea de a zbura la Sibiu și de aici mai sunt doar 49 de kilometri până pe Transfăgărășan. ”România are o rețea de autostrăzi moderată. Condusul pe drumurile cu două benzi de circulație poate fi foarte obositor și necesită mult timp, mai ales din cauza TIR-urilor”.

bmw 7 bmw 3 bmw 1

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Cetateanul Neturmentat

Acum 8 ani

Cel mai frumos BMW construit vreodata este 650CSi(E24).
Raspunde

Aprobativu'

Acum 8 ani

Asa e! Ca "RECHINUL" nu e nici unul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus