Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Normele metodologice pentru pensiile speciale ale aleşilor, aprobate de conducerea Legislativului

Normele metodologice pentru pensiile speciale ale aleşilor, aprobate de conducerea Legislativului

Conducerea Parlamentului a aprobat luni normele metodologice prinvind acordarea pensiilor speciale foştilor senatori şi deputaţi.

Proiectul de hotărâre a Birourilor Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor urmează să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Senatorii şi deputaţii au adoptat, în luna decembrie, proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, în urma reexaminării cerute de Klaus Iohannis, astfel încât aceştia vor beneficia de pensie doar dacă nu sunt realeşi şi au încheiat cel puţin un mandat complet de parlamentar.

Astfel, parlamentarii vor primi o pensie specială, calculată în funcţie de numărul de mandate încheiate, însă în limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui să fi încheiat cel puţin un mandat complet.

Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Sursă: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Cetateanul Neturmentat

Acum 8 ani

Stirbet in ce categorie intra?Merituos tipu',nu-i asa?http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/cornel-stirbet-parlamentarul-care-uita-sa-plateasca-84486.html,http://www.turnulsfatului.ro/2011/12/12/cornel-stirbet-se-judeca-cu-primaria-sibiu-pentru-canal/,http://www.avocatura.com/stire/2781/deputat-pdl-se-judeca-cu-primaria-pentru-autorizatia-de-constructie.html.In tara asta se pare ca numai popii si parlamentarii au dreptul la o pensie decenta.
Raspunde

glykos

Acum 8 ani

Ne cred proști pt ca așa suntem : 1. Cand s - a cerut renuntarea la pensiile speciale ale militarilor . etc . s - spus ca acestea erau prevazute la angajare , deci nu pot fi retrase " a posteriori " .2. Parlamentarii ( si alesii locali ) pretind și primesc pensii speciale deși atunci cand ne - au CERȘOT ( cumparat ) votul NU erau prevazute aveste drepturi . Vreau NESUPUNERE CIVILĂ . ticăloșilor ! Iohannis , auzi ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus