Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cea mai bună cofetărie din Sibiu

Cea mai bună cofetărie din Sibiu

Doar când guști dintr-o felie de tort în care au intrat numai ingrediente naturale îți dai seama cu adevărat câte chimicale surogat am ajuns să mâncăm în fiecare zi. Acesta a fost primul gând după ce am pus pe limbă prima linguriță de Cheesecake Choco de la Turtha.

Prăjituri cu diferite toppinguri, cheesecake-uri, papanași, plăcinte și clătite, din toate am mâncat, din păcate, cam de pe la majoritatea localurilor din centrul Sibiului. Spun din păcate pentru că numai după ce am mâncat săptămâna trecută o prăjitură de la noua cofetărie Turtha mi-am dat seama cât de false sunt toate. Aproape că uitasem cu gust are, cu adevărat, o cremă făcută în casă, cu lapte proaspăt și gras, așa cum este laptele de la mama lui. Vaca. E chiar ciudat ca după o înghițitură să nu-ți rămână un gură un gust chimic, acid și amărui. La prima linguriță de tort cred că mi-am adus aminte de serbarea de la împlinirea a cinci ani, cu tort făcut de mama, când am lins toate vasele din bucătărie de cremă. Sentimentul acesta este atât de subiectiv încât chiar trebuie să gustați pentru a vă convinge.

Evident, de Turtha am aflat de pe facebook, din like în like, cum se spune. Iar pe la jumătatea săptămânii trecute, la prânz, era cam pe jumătate plin. Fapt care mi s-a părut ciudat, fiind într-o zi lucrătoare, pe strada Someșului, deci nu chiar central. Turtha arată ca o căsuță din povești, luminoasă, decorată în culori calde și foarte primitoare. Vitrina cu prăjituri nu este prea plină, tocmai pentru totul este făcut în casă și fiind fără aditivi nici nu prea rezistă mult timp. Am avut fericita ocazie să gust un Cheesecake Choco și un Tort cu castane, stând relaxat pe o canapea pufoasă plină de pernuțe, aproape de o fereastră mare și însorită. În jurul meu mese și scaune albe, liniște și o atmosferă plăcută.

Ca să nu fiu acuzat că numai îi laud, pot să spun că oamenii de la Turtha mai au de lucrat la detalii. Din tavan, într-o parte atârnau niște fire electrice cu o dulie fără bec, pereții sunt complet goi și dau impresia că încă așteaptă să se usuce vopseaua lavabilă, iar în paharul cu apă erau niște mici impurități negre. Am dedus ulterior că sunt mici semințe de kiwi rămase de la un fresh de fructe. N-am murit de la ele, dar nici n-am băut și nu-i deloc plăcut.

Pe două prăjituri absolut delicioase, un suc proaspăt de portocale cu măr și un pahar cu apă am plătit 33 de lei. Am plătit ceva mai târziu pentru că nu există, încă, plata cu cardul și a trebuit să le spun gazdelor că sunt nevoit să merg la un bancomat în zonă. Au fost mai mult decât amabili și drăguți și au spus că pot să mă întorc oricând să achit.

În încheiere vă recomand cu căldură să mergeți în continuare la restaurantele și cofetăriile din Piața Mică sau de pe Bălcescu. Sunt chiar în centrul Sibiului, nu trebuie să vă deplasați prea mult și aveți ocazia să vă întâlniți cu oameni cunoscuți. Lăsați Turtha așa cum e.

restaurant Turtha 2

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

20 comentarii

...

Acum 8 ani

O fi tortul cum spui dar are un nume de pescărie vikingă. Cum suna "Perla" si cum sună "TurtHA"? :DD
Raspunde

Puncte Puncte

Acum 8 ani

Haters gonna hate :)
Raspunde

anonim

Acum 8 ani

Poate numele a fost inspirat de turta dulce sau turtita fermecata...Nu conteaza eu zic ca era si cazul sa apara produse de casa pe piata ,nu doar pe etichete.Bravo lor.
Raspunde

Nicole

Acum 8 ani

Exact cum se spune la sfarsitul articolului, daca va blocati la numele de Turtha ca nu e Perla, ramaneti pe centru sau la oricare terasa doriti, bagati chimicale si luati pulsul pietonalei, ca la Turtha cine apreciaza calitatea si gustul natural vor merge negresit. Da mai sunt scapari pentru ca oamenii sunt la inceput, dar daca trecem de un cablu, un bec si pereti albi putem sa descoperim niste minunatii de torturi.
Raspunde

Muntean Ciprian

Acum 8 ani

Îmi pare bine sa vad un articol de acest gen ca a apărut in sfârșit cu referire la Turtha, într-adevăr cunosc localul si Da așa este , totul natural 100% , cum sa nu-ti doresti sa servești cu familia din cand in cand cate o prajitirică "a la Turtha" ?
Raspunde

vasalie

Acum 8 ani

Eu zica ca personal titlul jigneste din start celelalte cofetarii.Ingrediente naturale?! Ati vazut o reteta ceva?!Tot ce se face azi ptr larg consum contine si aditivi, de la oua care provin din comert ca nu cred ca au crescatorie de gaini, lapte care sigur nu vine de la ferma de vaci din curte , zahar despre care se zice ca e toxic -folosesc cumva zahar brun?!sau iau la vrac?!etc.Eventual o cofetarie vegana da, ei nu folosesc alimente de origine animala ci doar alimente sanatoase si cat mai posibil crude .Era un restaurant vegan in Sb dar sa inchis. Pana nu verifici si ce e in spate si provenienta ingredientelor normal nu poti face asa o afirmatie.E o reclama mascata a scris o recenzie a servit o prajitura gratis un covrig ...etc
Raspunde

mutu de la manutanță

Acum 8 ani

Dar de unde iau ingredientele astea naturale? laptele probabil e pasteurizat, untul de la magazin, ouăle poate sunt de casa, cacaoa o fi bio? Nu prea mai cred în ingrediente naturale... faptul că n sunt făcute cu lapte praf și praf de ouă nu înseamnă că sunt neapărat naturale....
Raspunde

Om onest și cinstit

Acum 8 ani

Pentru a lăsa interpretările de orice fel sau răutățile și bineînțeles domnul ziarist sa și susțină afirmațiile referitor la produse naturale propun ca cei de la Turtha sa eticheteze fiecare produs cu ingredientele folosite . Referitor la afirmațiile unui om de presa, cred că dansul ar trebuii sa fie mult mai specific și mult mult mai informat "Cea msi Bună cofetărie " la ce? La ambianță ?..la regie? La șah? Da este un afront adus tuturor cofetăriile din Sibiu.. Articolul în sine este slab dar și domnul ziarist poate sa crească odată cu Turtha iar articolele noi ale dansului pe viitor, sa aibă informații reale mult mai consistente corecte chiar dacă este publicitate mascata. Domnule ziarist?...am sa închei cu o întrebare Marțizpanul Este produs natural? Și cu rugămintea sa va cereri scuze public față de toți consumatorii și toate cofetăriile din Sibiu.
Raspunde

Cristina

Acum 4 ani

D-le martipanul este un produs din migdale si zahar 100% natural si nu are nimic de a face cu fondantul (ceea ce numiti d-voastra martipan)
Raspunde

guardpress

Acum 8 ani

Domnule ziarist ? În care top.in ce fel.de clasament a fost cotată Turtha cea mai buna cofetărie? Care instituție sau organizație a acordat acest statut? La restul cofetăriile ați fost ? Ați făcut comisie ați făcut evaluare? Dacă Turtha este cea mai buna? Cine este numărul 2? De ce nu apare în articol nr 2 și nr 3 de exemplu. Ajutați consumatorii Nici Carlsberg nu afirma ca sunt cei mai buni...ei spun probabil cea mai buna bere. !!! Toate cofetăriile au aceeași furnizori ! Dacă Turtha face natural și restul fac natural. !!
Raspunde

bondica

Acum 8 ani

toate produsele folosite la retete sunt 100% bio marca Clever!!!!!ahahahahahahahaha
Raspunde

Catalin

Acum 7 ani

Am auzit de aceasta cofetarie dar inca nu am avut ocazia sa incerc vreun preparat de al lor, poate pe viitor.
Raspunde

Meme

Acum 7 ani

Probabil cele mai bune prajituri din Sibiu. Putin peste buget dar gustul este extraordinar. Decat cantitate mai bine calitate. :) minunat local amenajat cu mare bun gust iar minunatiile pe care le servesc... Fara cuvinte. Un consumator pe cale sa devina unul de-al casei... Fidelizat ;)
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

Unde se află această minunată cofetărie? S-o duc pe Mărioara mea!
Raspunde

anonim

Acum 6 ani

Natural ?? la ce ?? sa stati in fata dimineata sa vedeti ce firme aduce marfa , natural ? minus natural nici acasa nu se fac prajiturie
Raspunde

...

Acum 6 ani

au aia de la expertarom niste prafuri care dau gusturi "naturale" la orice, de la lapte pana la socata de la albota
Raspunde

Arethusa Xypehuzia Sinergistina

Acum 6 ani

hai, consuma de la turtha / si n-o sa te doara burta
Raspunde

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 6 ani

....dicat ca tra' sa te tzai de calo'fei can' te duci la buda, as completa io, cu modestie....
Raspunde

Cristina

Acum 4 ani

Natural,in zilele noastre este ca au faina,lapte,oua si unt...in caz ca nu sunteti destul de informati,este lucru mare sa gasesti prajituri facute din oua si lapte chiar si pasteurizate...majoritatea prajiturilor din cofetarii sunt din praj si apa ,daca nu chiar crema gata facuta intr-o galeata care are termen de valabilitate cativa ani....si o numesc crema ...deci ,da bravo pentru cine are principii si folosesc inca produse naturale
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus