Doar când guști dintr-o felie de tort în care au intrat numai ingrediente naturale îți dai seama cu adevărat câte chimicale surogat am ajuns să mâncăm în fiecare zi. Acesta a fost primul gând după ce am pus pe limbă prima linguriță de Cheesecake Choco de la Turtha.
Prăjituri cu diferite toppinguri, cheesecake-uri, papanași, plăcinte și clătite, din toate am mâncat, din păcate, cam de pe la majoritatea localurilor din centrul Sibiului. Spun din păcate pentru că numai după ce am mâncat săptămâna trecută o prăjitură de la noua cofetărie Turtha mi-am dat seama cât de false sunt toate. Aproape că uitasem cu gust are, cu adevărat, o cremă făcută în casă, cu lapte proaspăt și gras, așa cum este laptele de la mama lui. Vaca. E chiar ciudat ca după o înghițitură să nu-ți rămână un gură un gust chimic, acid și amărui. La prima linguriță de tort cred că mi-am adus aminte de serbarea de la împlinirea a cinci ani, cu tort făcut de mama, când am lins toate vasele din bucătărie de cremă. Sentimentul acesta este atât de subiectiv încât chiar trebuie să gustați pentru a vă convinge.
Evident, de Turtha am aflat de pe facebook, din like în like, cum se spune. Iar pe la jumătatea săptămânii trecute, la prânz, era cam pe jumătate plin. Fapt care mi s-a părut ciudat, fiind într-o zi lucrătoare, pe strada Someșului, deci nu chiar central. Turtha arată ca o căsuță din povești, luminoasă, decorată în culori calde și foarte primitoare. Vitrina cu prăjituri nu este prea plină, tocmai pentru totul este făcut în casă și fiind fără aditivi nici nu prea rezistă mult timp. Am avut fericita ocazie să gust un Cheesecake Choco și un Tort cu castane, stând relaxat pe o canapea pufoasă plină de pernuțe, aproape de o fereastră mare și însorită. În jurul meu mese și scaune albe, liniște și o atmosferă plăcută.
Ca să nu fiu acuzat că numai îi laud, pot să spun că oamenii de la Turtha mai au de lucrat la detalii. Din tavan, într-o parte atârnau niște fire electrice cu o dulie fără bec, pereții sunt complet goi și dau impresia că încă așteaptă să se usuce vopseaua lavabilă, iar în paharul cu apă erau niște mici impurități negre. Am dedus ulterior că sunt mici semințe de kiwi rămase de la un fresh de fructe. N-am murit de la ele, dar nici n-am băut și nu-i deloc plăcut.
Pe două prăjituri absolut delicioase, un suc proaspăt de portocale cu măr și un pahar cu apă am plătit 33 de lei. Am plătit ceva mai târziu pentru că nu există, încă, plata cu cardul și a trebuit să le spun gazdelor că sunt nevoit să merg la un bancomat în zonă. Au fost mai mult decât amabili și drăguți și au spus că pot să mă întorc oricând să achit.
În încheiere vă recomand cu căldură să mergeți în continuare la restaurantele și cofetăriile din Piața Mică sau de pe Bălcescu. Sunt chiar în centrul Sibiului, nu trebuie să vă deplasați prea mult și aveți ocazia să vă întâlniți cu oameni cunoscuți. Lăsați Turtha așa cum e.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Piața Mică , turtha , cofetarie , prajitura , delicios , cea mai buna cofetarie din sib , Cheesecake Choco , Lăsați Turtha , Pentru Sibiu
Vizualizari: 47515
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Matei
Acum 1 oră
Emil
Acum 2 ore
John
Acum 2 ore
John
Acum 2 ore
Adina