Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

„Prietenii muzicii”, festivalul de pian dedicat copiilor revine la Biblioteca Astra

„Prietenii muzicii”, festivalul de pian dedicat copiilor revine la Biblioteca Astra

A patra ediţie dedicată Sibiului a festivalului naţional de pian „Prietenii muzicii„ din cadrul „PRO PIANO ROMÂNIA” se va desfăşura în perioada 11-13 martie 2016. Iniţiatoarea acestui festival la Sibiu este profesoara de pian Enikő–Maria Orth, cu Medalia ,,Meritul pentru Învăţământ clasa I – a’’.

Manifestarea este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani, fiind divizată în 3 secţiuni: A - tineri care studiază pianul ca instrument principal, în școli și licee de muzică, B - tineri care studiază pianul fie ca instrument opțional, fie la Palatele Copiilor, Case de Cultură sau în sistem particular şi C- ansamblu la 4 mâini (pe un pian). Sunt înscriși 157 de copii din 20 de orașe ale țării. Din Sibiu sunt 48 înscriși pentru secțiunile solo, plus două formații la secțiunea C (4 mâini). Festivalul va fi găzduit de Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu, în Sala festivă (Corp A, etaj 2).

Scopul festivalului este acela de a încuraja învățarea unui instrument muzical, considerând că muzica contribuie la dezvoltarea capacităților mentale ale copiilor și tinerilor, dar și de a le oferi copiilor o alternativă pentru petrecerea timpului liber și posibilitatea de direcționare optimă a atenției și al potențialului de manifestări multiple ale copiilor.

Premii şi distincţii

În cadrul festivalului se vor acorda diplome de Excelenţă, de Merit, de Participare, Premii Speciale (pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, premiul J. S. Bach, premiul Fr. Liszt, premiu pentru prezenţă artistică deosebită) din partea Fundaţiei „PRO PIANO - ROMÂNIA” şi patru premii speciale în bani din partea arhitectului Mircea Ţibuleac, în calitate de preşedinte al Filialei Judeţene Sibiu a UAR.

Evenimentul este organizat de fundaţia culturală „PRO PIANO - ROMÂNIA” în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Filiala Judeţeană Sibiu a Uniunii Arhitecţilor din România (UAR).

Intrarea pe tot parcursul celor trei zile de festival este liberă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus