Marţi,
25.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

„25 de ore de teatru non stop”, pe lista celor mai bune festivaluri din Europa

„25 de ore de teatru non stop”, pe lista celor mai bune festivaluri din Europa

Maratonul teatral „25 de ore de teatru non stop”, evenimentul ce deschide în fiecare primăvară agenda evenimentelor culturale din Sibiu este pe lista celor mai bune festivaluri din Europa, alături de evenimente precum de Festivalul de la Avignon și Festivalul Internațional de la Edinburgh.

Anul acesta, festivalul se va desfășura în perioada 16 – 17 aprilie 2016 sub egida EFFE Bruxelles. Evenimentul este din luna mai 2015, membru al „Europe for Festivals”, o platformă ce reunește, urmare a unei jurizări internaționale, cele mai bune festivaluri din Europa. Din lista celor mai bune festivaluri din Europa fac parte evenimente din 31 de țări europene, printre care regăsim evenimente precum Festivalul de Teatru de la Avignon și Festivalul Internațional de Teatru de la Edinburgh. „Pentru noi, după cinci ani de muncă, după aprecierea și susținerea de care se bucură festivalul din partea publicului român, aceasta este cea mai bună confirmare a muncii noastre. Am început acest festival timid în 2011, dar am crescut frumos și curat în fiecare an. Suntem onorați că festivalul „25 de ore de teatru non – stop” a primit distincția EFFE. Am confirmat, credem noi, că maratonul teatral de la Sibiu aduce plus de valoare peisajului culural românesc și european”, afirmă Bogdan Sărătean, directorul festivalului.

De la 1200 în primul an, la 4000 de spectatori în al cincilea an de festival Festivalul „25 de ore de teatru non - stop” a debutat la Sibiu în anul 2011. Începând cu ediția a doua, evenimentul a fost susținut anual de către Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local, fiind parte dintre evenimentele incluse în agenda culturală a orașului. De-a lungul edițiilor de până acum nume sonore ale scenei românești precum Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, Dan Puric, Florin Piersic, Ovidiu Niculescu, Niculae Urs și mulți alții au urcat pe scenele festivalului. Ediția din 2015 a evenimentului a adus pe scenele instalate în cele 17 locații ale festivalului nu mai puțin de 29 de spectacole și evenimente. Companii independente de teatru din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Sibiu au dat viață orașului timp de douăzeci și cinci de ore,din primele momente ale zilei până a doua zi dimineața.

„Proiectul nostru teatral a propus încă de la prima ediție, și am rămas fideli acestui crez și astăzi, o altă manieră de celebrare a Zilei Mondiale a Teatrului: pe scenă, împreună cu cei mai buni artiști ai companiilor independente din România, timp de douăzeci și cinci de ore, într-un maraton unic în România. Mai presus de toate cifrele din istoria festivalului, maratonul teatral este o stare specială, un spațiu al întâlnirilor profund umane”, spune Bogdan Sărătean, director „25 de ore de teatru non – stop”.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus