Joi,
02.12.2021
Cer Senin
Acum
0°C

FOTO Marile probleme ale sibienilor din cartierul primarului. ”În doi ani cartierul va avea 99% din străzi asfaltate”

FOTO Marile probleme ale sibienilor din cartierul primarului. ”În doi ani cartierul va avea 99% din străzi asfaltate”

Locuitorii cartierelor Lazaret, Trei Stejari și Reșița, adică din zona în care locuiește și primarul interimar al Sibiului, au o problema mare și lată: străzile de pământ. O dată lăsată la o parte mai rămâne de discutat lipsa spațiilor verzi și a locurilor de joacă pentru copii. Restul sunt mărunțișuri care i-ar face pe cei din Vasile Aaron sau Turnișor să strâmbe din nas.

”Doamna primar, ați venit într-un cartier în care majoritatea străzilor sunt neasfaltate”, i-a spus unul dintre locuitorii străzii Ecaterina Varga primarului interimar al Sibiului, Astrid Fodor, la întâlnirea conducerii primăriei cu locuitorii cartierelor Lazaret, Trei Stejari și Reșița.

După ce explicat frumos că știe foarte bine situația străzilor din zonă, Astrid Fodor a dat asigurări că situația se va schimba destul de repede: ”Din fericire, în doi ani cartierul va avea 99 la sută din străzi asfaltate”.

Adevărul este că sibienii din această parte a orașului ori s-au obișnuit, de zeci de ani, cu străzile de pământ, ori s-au săturat până peste cap de câte ori li s-a promis că vor fi asfaltate. Cert este că sunt destul de sceptici. Tuturor celor care au expus situația străzii lor primarul Astrid Fodor le citea dintr-un tabel când vor începe lucrările.

consultare dezbatere publica lazaret (8) (Copy)

La întâlnirea cu primăria au participat peste o sută de oameni, în fața lor așezându-se, alături de primar, viceprimarul Virgil Popa, șeful Poliției Locale, și cei principalelor sectoare din instituție. Depășind nemulțumirile legate de străzi, mulți dintre cei prezenți în sala de sport a Școlii nr. 8 au cerut spații verzi și locuri de joacă pentru copii.

”Nu avem nicio zonă unde să scoatem copiii!”. ”Nu avem unde să ieșim la plimbare, la aer”. ”Nu există nici un loc de joacă în acest cartier”. ”Faceți, vă rog, un loc de joacă pentru copii, sau un parc”. De fiecare dată, Astrid Fodor a răspuns cerând propuneri pentru amplasare sau amenajare. ”Dacă știți locuri și aveți propuneri, vă rog să le nominalizați”, a spus primarul.
Doamna Oana, de pe strada Lupeni, nr. 78, a venit cu o propunere. ”Curtea școlii să fie lăsată deschisă după încheierea cursurilor și în curte amenajat un loc de joacă pentru copii. Toată lumea ar avea de câștigat”. Ideea a fost reluată, o oră mai târziu, de doamna Elisabeta, de pe strada Ecaterina Varga. Și a funcționat, fiind bine primită. ”Cred că este o idee foarte bună ca școlile din cartiere să rămână deschise după cursuri. Am notat-o și o vom analiza”, a declarat Astrid Fodor.

consultare dezbatere publica lazaret (38) (Copy)

Aceeași doamnă Elisabeta, de mai sus, a prezentat conducerii primăriei și o latură mai umană a problemelor Sibiului. Fiind proprietară de pensiune, vede o latură pe care puțini sibieni o observă.

”Mă doare foarte mult când îi aud pe turiști spunându-mi că noi, cei care l-am dat pe președintele țării, putem avea străzi atât de urâte. Sunt care spun că e mai murdar ca în Craiova sau că arată mai rău ca în Iași! Mi-e rușine, sunt nevoită să-i mint, le spun că se face, se lucrează…”.
În afara problemelor majore prezentate până acum și care țin de o viitoare strategie de dezvoltare a Sibiului – motivul intrinsec al întâlnirii, mulți sibieni din această parte a orașului s-au dus în fața primăriei cu probleme și nemulțumiri personale. Poate cei mai mulți din toate întâlnirile de până acum.

consultare dezbatere publica lazaret (12) (Copy)

”Sunt elemente deplasate care consumă droguri și alcool și care scriu pe cele mai frumoase edificii pornografii. Minuni! Nici nu pot să le exprim în fața opiniei publice!”, un domn în vârstă care aproape a fost huiduit.

”Biserica Penticostală de pe strada Lupeni acaparează toate locurile de parcare când se țin slujbe”

”Mutați stația de autobuz din fața casei mele!”

”Nu mutați stația”

”Nu avem unde să se distreze tineretul”

”La noi pe stradă sunt copii mici și ar fi păcat să dea mașina peste ei”

”Autobuzele 10 și 12 să ajungă intercalat la stația de la piciorul podului, nu aproape deodată ca acum”

”Am primit un colet cu un supliment alimentar și am sesizat Protecția Consumatoruluică m-au pus să plătesc vamă la altă valoare decât valoarea produsului”

”Este posibilă emiterea de vouchere astfel încât noi ca sibieni plătitori de taxe și impozite să putem parca și cei din Vâlcea sau alte județe să plătească taxă separat?”

”De ce nu înființați o bibliotecă publică locală a cartierului?”

foto Silvana Armat

consultare dezbatere publica lazaret (21) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (34) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (18) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (24) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (30) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (33) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (40) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (25) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (27) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (9) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (29) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (35) (Copy) consultare dezbatere publica lazaret (13) (Copy)

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

dan

Acum 5 ani

Pun pariu ca din cei 1% strazi care raman neasfaltate, una va fi BALANTEI
Raspunde

cetateanul

Acum 5 ani

Se spune in articol ca oamenii s-au obisnuit deja cu strazile de pamant, deci nu vrea nimeni sa-i socheze cu asfaltare 100%...Foto cu posetele, cainele si palaria sunt haioase tare. felicitari TS!
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Apropo de doamna cu pensiunea, sa-mi fie cu pardon, dar nu ridicam pensiuni/unitati cazare si altele in toate zonele. Ar trebui Primaria sa numeasca clar zonele in care se pot crea astfel de unitati. In mai toate orasele mari sau turistice din lume sunt astfel de zone, destinate clar (shopping, night life, prostitutie, cazare), dar si acolo sunt exceptii. Ma mir ca nu va ridicati pensiunile in zone industriale. Sunt pensiuni pe Luceafarului, Ecaterina Varga. A fost una pe Triajului acum ceva ani, intre linii si drum, nu-i de mirare ca nu a supravietuit ! Daca proprietarii stiu situatia si problema zonei, atunci e problema lor, sa suporte anumite consecinte, exemplu comentarii rautacioase, dar indreptatite, de la turisti.
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

se vede ca nu ai scos capul afara din tara prea des sau poate chiar deloc altfel ai fi aflat si tu ca in orice oras din vest, mai ales germania, exista pensiuni de la vecinatatea garilor si zonelor industriale pana la zonele limitrofe sau chiar in camp si in padure. nu poti impune cuiva unde sa isi faca o afacere de acest gen sau nu ci important este ca infrastructura din oras sa fie facuta corect si bine. in germania este asfaltat pana si drumul din camp pe unde merg tractoarele ca sa lucreze pamantul asa ca hai sa luam astfel de exemple ca bune nu sa regresam. altfe hai sa incepem toti sa crestem porci si gaini si rate si altele direct in oras si sa spargem strazile de ciment si sa le facem de pamant si sa renuntam la canalizare si apa curenta si sa ne facem toti fantani si toaleta in fundul gradinii :)
Raspunde

Sibian

Acum 5 ani

Trebuie sa ne facem o asociatie a noastra a sibienilor si sa avem si noi un consilier in consiliul local Sibiu si unul in Consiliu Judetean care sa spuna oful din municipiu si unul oful din judet. Atunci vom sti exact ca doleantele o sa fie ascultate. Asa nu se face nimic. Decat dezbateri si cu atat ramanem. Vorbe,vorbe si iar vorbe. Dna Fodor a avut timp 1 an jumatate si nu a facut absolout nimic. Parca a lasat totul asa de la sine. Nu este normal asa ceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus