Duminică,
05.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

ACTUALIZARE Doi cetățeni blocați pe Aeroportul Sibiu. Ce spune Poliția de Frontieră

ACTUALIZARE Doi cetățeni blocați pe Aeroportul Sibiu. Ce spune Poliția de Frontieră

Actualizare 2:

Reprezentanții Poliției de Frontieră Aeroport Sibiu au transmis joi după-masă un comunicat de presă în care explică situația celor doi cetățeni afghani care nu au putut intra pe teritoriul României.

”În data de 16.03.2016, pe Aeroportul Internațional din Sibiu s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind din direcția Viena,  doi bărbați, în vârstă de 23 și 24 de ani, de naționalitate afgană, care au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte pentru străini, eliberate de autoritățile din Austria (Oficiul pentru Străini și Azil).

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constat că cei doi tineri nu își puteau justifica scopul turistic al călătoriei în sensul că: nu dețineau bilet de întoarcere, nu aveau rezervări la unități de cazare și nu au putut preciza perioada de ședere pe teritoriul României.

Având în vedere faptul ca nu îndeplineau condițiile prevăzute de art. 6 din O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, celor doi bărbați nu li s-a permis intrarea în țară, fiind înapoiați în data de 17.03.2016,  la Viena”

Actualizare:

Conform ultimelor informații, cei doi cetățeni sunt afghani și nu sirieni. Ei au plecat în această dimineață cu o cursă Lufthansa spre Munchen, de unde urmează a fi transportați înapoi spre Viena.

Știre inițială:

Doi cetăţeni sirieni care au ajuns din Viena pe Aeroportul Internaţional Sibiu cu acte false sunt blocaţi în zona de trecere a frontierei de 24 de ore, ei urmând să fie retrimişi în Austria pe parcursul zilei de joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse oficiale din cadrul Aeroportului Internaţional Sibiu, cei doi cetăţeni din Siria au ajuns miercuri în Aeroportul Internaţional Sibiu cu o cursă de linie Austrian Airlines.

"Nu cunoaştem modul în care au putut trece de frontiera austriacă, pentru că nu aveau documente legale. Austria este obligată acum să îi primască înapoi cu aceeaşi cursă cu care au venit în Sibiu de la Viena. Vor fi returnaţi joi cu aceeaşi cursă cu care au intrat în spaţiul românesc”, au declarat surse oficiale pentru corespondentul MEDIAFAX.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Sibiu, Nicoleta Boborodea, a afirmat că există doi cetăţeni străini blocaţi în zona de trecere a frontierei, dar nu s-a pronunţat în ceea ce priveşte naţionalitatea acestora.
"Sunt două persoane blocate în zona de tranzit a Aeroportului pentru că nu îndeplinesc condiţiile legale de intrare în ţară. Vor fi returnate în aeroportul de provenienţă, în cursul zilei de joi, cu aceeaşi cursă, Austrian Airlines”, a declarat Boborodea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Pagan

Acum 6 ani

vama din viena doarme
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Nu doarme, e smechera ! S-au bazat pe faptul ca suntem varza (cum ne e reclama, partial justa) si au zis ca daca merge cu doi, mai baga cateva zeci dupa...simpla ecuatia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus