Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Programul după care toți credincioșii din Sibiu se pot închina la Brâul Maicii Domnului

Programul după care toți credincioșii din Sibiu se pot închina la Brâul Maicii Domnului

Săptămâna viitoare credincioșii din Sibiu se vor putea închina la Brâul Maicii Domnului, adus din Grecia la Catedrala mitropolitană pentru aproape trei zile.

Conform reprezentanților Mitropoliei, delegaţia din Grecia va fi primită la Catedrala mitropolitană pe 24 martie, la ora 10:00, de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului şi un sobor de preoţi şi diaconi, după care va fi oficiat un Te Deum.

Credincioşii vor avea posibilitatea să se închine în ziua de 24 martie până la miezul nopţii. Pe 25 martie, Catedrala mitropolitană va fi deschisă de la ora 6:30 până la orele 24.00, pentru ca toţi credincioşii să se închine la sfintele odoare, inclusiv în timpul Sfintei Liturghii oficiate la sărbătoarea Bunei Vestiri. Catedrala va fi deschisă şi după miezul nopţii dacă vor fi credincioşi care să se închine. Catedrala va fi redeschisă pe 26 martie la ora 6:30, iar la ora 10:00, delegaţia din Grecia va pleca spre Aeroportul “Henri Coandă” din Bucureşti.

“Suntem bucuroşi şi mulţumitori Bunului Dumnezeu şi Maicii Preacurate pentru că, în această perioadă pregătitoare praznicului Bunei Vestiri, primim de la Mănăstirea Kato Xenia din Mitropolia de Volos, Grecia, o relicvă sfântă, o parte din Brâul Maicii Domnului. Pietatea şi dragostea noastră faţă de Maica Preacurată sunt puternice şi cu atât mai mult cinstirea pe care o aducem în ziua de praznic va fi una specială. Este o binecuvântare de la Dumnezeu pentru noi toţi, vom întâmpina cu multă bucurie acest mare dar duhovnicesc şi sperăm să avem cu toţii  şansa ca în ajunul Bunei Vestiri, în ziua praznicului când vom face Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană şi a doua zi dimineaţa să ne putem închinăm şi să ne bucurăm de binecuvântarea lui Dumnezeu care vine prin mijlocirea Maicii Preacurate şi prin această relicvă sfântă ”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

catedrala moaste 2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Săndel

Acum 6 ani

Seriously?
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Da' ce? Te doare pe tine undeva?
Raspunde

Giani

Acum 6 ani

Adunatura de cretini !!! Asta suntem !!
Raspunde

@Giani

Acum 6 ani

Pe cat de trist, pe atat de adevarat.
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

O daa....merg si eu la muah-muah. Da' fumatu', fumatu' se poate inauntru? Dauneaza, banuiesc, mai putin decat pupatul unui membru putred sau in acelasi loc dupa saliva a 200 doamne si domni respectabili, evlaviosi, precedenti :)
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

@Sandel, ai perfectă dreptate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus