Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Legea adopției, modificată: Cei care adoptă copii mai mari de doi ani vor primi 1.700 de lei lunar, timp de un an

Legea adopției, modificată: Cei care adoptă copii mai mari de doi ani vor primi 1.700 de lei lunar, timp de un an

Camera Deputaţilor a adoptat, în unanimitate, un proiect de modificare a legii adopţiei, urmând ca persoanele care adoptă copii mai mari de doi ani să poată opta pentru un concediu de acomodare de un an şi o de o indemnizaţie lunară de circa 1700 de lei, acordată pe parcursul celor 12 luni de concediu. În anul 2015, în Sibiu erau adoptabili 112 copii, din care 103 cu vârste de peste doi ani.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2004 privind procedura adopţiei a fost adoptat cu 219 voturi „pentru”, prevede acordarea unei indemnizaţii lunare în cuantum de 3,4 ISR (indicatorul social de referinţă), echivalentul a 1700 de lei, potrivit Mediafax.

„Persoana care adopta un copil, la cerere, poate benefica de un concediu de acomodare de maxim un an care include şi o indemnizaţie lunară în cuantum de 3,4 ISR”, potrivit proiectului de lege iniţiat de Guvernul României şi adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional.

Actul normativ adoptat de Camera Deputaţilor face mai felexibilă procedura de evaluare a adoptatorilor şi susţine demersurilor de adopţie ale acestora, prin prelungirea valabilităţii atestatului de familie adoptatoare de la 1 an la 2 ani şi revizuirea dispoziţiilor referitoare la realizarea potrivirii copilului cu o familie adoptatoare, precum şi reducerea termenelor în care instanţa de judecată trebuie să soluţioneze cauzele pe care le presupune finalizarea unei adopţii, prin reducerea termenului de apel la 5 zile de la 30 de zile cât este în prezent.

De asemenea, proiectul de lege reduce termenul în care un copil devine eligibil pentru adopţia internaţională de la 2 ani la 1 an.

În anul 2015, în Sibiu erau adoptabili 112 copii, din care la grupa de vârstă 0-3ani-9 copii, 4-7ani-13 copii, 8-11ani-46 copii, iar la grupa de vârstă 12-18ani- 44 copii. Anul precedent au fost atestate 20 de persoane/familii adoptatoare, iar 16 copii au fost adoptați. Cei mai mulţi provin din zona de nord a judeţului şi sunt de sex masculin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2518

Comentarii

1 comentarii

ok

Acum 8 ani

poate comunicati si despre crestera rolurilor capuselor ong-iste in procesul adoptiei. evaluare contra cost
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus