Luni,
26.09.2022
Ploi Scurte
Acum
11°C

Iuliana demontează mitul negativ al egoismului sibienilor. 12.000 de euro, donaţi în câteva zile

Iuliana demontează mitul negativ al egoismului sibienilor. 12.000 de euro, donaţi în câteva zile

Sibienii sunt egoişti şi nu dau nimic de la ei. Sigur aţi auzit această frază, dacă sunteţi sibian şi sigur aţi spus acest lucru, dacă aţi venit în Sibiu din alt judeţ. Iuliana, însă, demontează prin propriul exemplu mitul negativ.

Are 22 de ani şi a fost diagnosticată cu hipertensiune pulmonară severă. Singurul lucru pe care medicii din Sibiu l-au putut face pentru ea a fost să o stabilizeze. Starea gravă în care se află i-a convins pe medicii de la Clinica Universitară din Bonn să accepte să o programeze pentru investigaţii şi, apoi, pentru transplant pulmonar. Ca toate îngrijirile medicale din afara ţării, intervenţia vine cu un cost care apasă greu pe umerii oricărei familii din România: 70.000 de euro. O condiţie pe care au pus-o specialiştii germani a fost ca familia Iulianei să vireze 8.000 de euro în contul Clinicii, înainte de prima vizită, programată pentru 29 martie. A fost o lovitură grea pentru familie, care avea de strâns acești bani în doar două săptămâni. “Am încercat să facem un nou credit, dar deja avem o rată de îndatorare prea mare, nicio bancă nu ne-a mai acceptat dosarul”, a spus mama tinerei, Mariana Finica.

Așa că au cerut ajutorul semenilor lor, al sibienilor.

“Am strâns peste 12.000 de euro până acum. Sunt foarte fericită. Nu-mi vine să cred, nu mă așteptam la acest sprijin. Am primit donații între 1 leu și 40.000 de lei. Sunt foarte, foarte impresionată mai ales de spiritual civic, de atitudinea oamenilor. Niciodată nu le voi putea mulțumi îndeajuns”, spune Iuliana Finica. Cea mai mare parte din această sumă a fost donată de sibieni aflați peste hotare, în principal din Spania, Italia și Germania. Tânăra de 22 de ani se pregătește, acum, pentru drumul în Germania, unde va pleca cu câteva zile înainte de programare. “Plecăm mai repede pentru că mama mea va veni cu mine, să muncească acolo, să mă poată ajuta”, explică sibianca.
Mobilizarea a venit, însă, din foarte multe părți. Iuliana este studentă în anul III la Universitatea Lucian Blaga, la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, secția germană. Colegii săi de la ULBS au organizat o acțiune de strângere de fonduri, iar mulți dintre tineri au donat ei înșiși. Tânăra este, de asemena, educatoare de limba germană la grădinița cu program prelungit nr. 33. Directoarea instituției organizează un spectacol, alături de Junii Sibiului, iar toate încasările îi vor fi donate Iulianei.

 “Am toate motivele din lume să lupt”

Deși simpla zi de mâine depinde, pentru Iuliana, de foarte multe variabile, tânăra este mereu cu zâmbetul pe buze. Am întrebat-o cum face asta. “Sunt foarte optimist, pur și simplu! În plus, simt că sunt foarte iubită de oameni, apreciată. Nu știu, poate și din cauza vârstei... Am copilașii mei de la grădiniță, care acum îmi lipsesc, pentru că sunt în concediu medical, am familia, am un iubit extraordinar, toți îmi susțin moralul. Am toate motivele din lume să lupt!”, a fost răspunsul Iulianei.

Iuliana poate fi ajutată cu donații în contul RO97INGB0000999905410795, deschis pe numele mamei sale, Mariana Finica, la banca ING sau în conturile deschise la Banca Transilvania, în euro: RO97BTRLEURCRT0226818901 și în lei: RO50BTRLRONCRT0226818901.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus