Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
22°C

Rezultatul a zece ore de pândă, în beznă, târâș pe arătură: Trei braconieri din Vâlcea prinși cu un km de plasă pe Olt

Rezultatul a zece ore de pândă, în beznă, târâș pe arătură: Trei braconieri din Vâlcea prinși cu un km de plasă pe Olt

Angajații Filialei Pescarilor Sibiu au petrecut noaptea trecută pe un teren agricol din vecinătatea barajului pe Olt de la Arpașu, pândind și reușind să prindă asupra faptei trei braconieri din județul Vâlcea cu șapte saci de pește și plase ilegale.

Acțiunea a început în jurul serii, când unul dintre angajații Filialei care supraveghează zona a observat mașina apropiindu-se de apă după lăsarea întunericului, cu farurile stinse. După ce a observat intențiile suspecților, paznicul a alertat de urgență reprezentanții Filialei din Sibiu, care au pornit înspre baraj. Pentru a-i putea prinde în flagrant, membrii filialei au trebuit să lase mașina în sat și să se apropie pe jos, în întuneric.

”În ultima porțiune am mers târâș, pe o arătură, ca să nu ne vadă. Apoi am așteptat pe burtă, aproape trei ore în întuneric complet, urmărind o persoană care se afla în mașină. Nu vedeam nimic altceva pe apă și am stat să vedem mișcare, pentru a avea o șansă să-i prindem flagrant”, a declarat pentru Turnul Sfatului Alexandru Mareș, unul dintre cei cinci angajați ai Filialei care au participat la operațiune.
Când se crăpa de ziua șoferul a pornit mașina și s-a apropiat de apă cu farurile stinse, tot în întuneric.
”Știa atât de bine locul încât a putut să întoarcă mașina ascuns în vegetație, în beznă completă”, mai povestește inginerul Alexandru Mareș.
braconieri

Doar când și-au dat seama că alte două persoane trag plasele de pe apă înspre mașină reprezentanții filialei au intervenit. Au prins astfel trei braconieri cu șapte saci de plase și pește. Desfășurate, plasele însumau peste un kilometru lungime.

 ”Toți trei au recunoscut că sunt din Râmnicu Vâlcea, unul dintre braconieri fiind recidivist. A mai fost prins tot de noi, în urmă cu un an și ceva, și ne-a spus că a scăpat cu o amendă de 1500 de lei”, a mai explicat inginerul Alexandru Mareș.
Acțiunea s-a încheiat în jurul orei 05:30 dimineața, când deja începea să se lumineze. Cei trei braconieri prinși au fost predați polițiștilor de la postul de poliție din localitate, conform legislației în vigoare pe numele lor urmând a fi deschis dosar penal.

braconieri 3

Filiala Pescarilor Sibiu are constant astfel de acțiuni împotriva braconajului, cele mai des întâlnite cazuri fiind pe râul Olt.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/03/28/video-peste-600-de-metri-de-plase-scoase-azi-noapte-din-olt-trei-locuri/

http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/18/foto-video-peste-o-jumatate-de-km-de-plase-scoase-de-filiala-sibiu-azi-noapte-din-olt/

Sursa foto

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Josey Wales

Acum 5 ani

Lăudabilă inițiativa. Dar oare există cadrul legal pentru reținerea temporară a borfașilor de către bravii cetățeni organizați în poteră?
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Intrebarea s-ar pune mai bine "Oare ar putea fi aruncati legal cu un pietroi de picioare in raul Olt?"
Raspunde

un cetatean

Acum 5 ani

din pacate jegul urca pe Olt...
Raspunde

Walter pescaru'

Acum 5 ani

Niste nesimtiti!
Raspunde

dany

Acum 5 ani

Bravo d-lor.Papagalii ăstia la puscărie cu ei !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus