Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

(0369)911 - numărul la care puteți reclama problemele din oraș: gropi, parcări aiurea, fumatul în locuri publice...

(0369)911 - numărul la care puteți reclama problemele din oraș: gropi, parcări aiurea, fumatul în locuri publice...

Primăria Sibiu a alocat un post telefonic cu număr scurt – 0369 / 911 – la care sibienii pot reclama problemele ”non-urgente” din oraș, a căror rezolvare intră în competența administrației locale.

Numărul de telefon este funcțional începând de joi, 14 aprilie, poate fi apelat 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână și este gestionat de reprezentanții Poliției locale. Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că au demarat această acțiune pentru a ”eficientiza comunicarea cu cetățenii”.

“În cadrul întâlnirilor pe care le-am avut în cartiere pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Sibiu, cetățenii au semnalat necesitatea îmbunătățirii comunicării cu Primăria Sibiu. Punem la dispoziție acest număr scurt – 0369/911 – pentru a le oferi o cale foarte simplă de a ne sesiza diversele probleme administrative ale orașului a căror soluționare depinde de Primăria Sibiu și de serviciile publice subordonate Consiliului Local Sibiu”, spune Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, potrivit unui comunicat emis de administrația locală.
Am făcut sesizarea cu numărul 1

Prima sesizare înregistrată la numărul pus la dispoziție de administrația locală a fost formulată de reprezentanții redacției Turnul Sfatului: este vorba de o groapă recent apărută în carosabilul Căii Poplăcii, în zona sensului giratoriu din Piața Sadu. Strada este încă în garanție. La telefon – potrivit procedurii anunțate de Primărie – au răspuns dispecerii Poliției locale Sibiu. Aceștia au cerut doar numele persoanei care face sesizarea și au comunicat numărul de înregistrare, după ce au notat cele semnalate. ”Sesizările formulate de cetățeni vor rămâne înregistrate într-o bază de date pe care instituția o va utiliza pentru a-și îmbunătăți activitatea”, mai arată sursa citată.

Lista (exemplificativă) a problemelor ce pot fi reclamate

Reprezentanții Primăriei Sibiu au întocmit și o listă cu exemple de problemele care pot fi reclamate la 0369 911.

• parcarea neregulamentară a autovehiculelor • blocarea căilor de acces • staționarea/oprirea neregulamentară a autovehiculelor • deranjarea ordinii și liniștii publice și încălcarea normelor de conviețuire socială • sesizări cu privire la persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public, în alte locuri decât cele special amenajate • acte de cerșetorie sau vagabondaj • incendierea containerelor de gunoi sau a gunoiului pe domeniul public • semne de circulație și marcaje deteriorate • defecțiuni în funcționarea semaforizării • sesizări privind construcții fără autorizație sau nerespectarea autorizației de construire • desfășurarea de activități comerciale fără autorizație • fumatul în locuri publice închise • probleme pe domeniul public cauzate de ninsori, polei, vânt puternic sau ploi torențiale • prezența pe domeniul public a animalelor agresive deținute de proprietari, fără luarea măsurilor de siguranță • probleme legate de creșterea animalelor mari în oraș și de asigurarea ecarisării pe domeniul public • defecțiuni ale iluminatului public stradal • existența unor gropi/defecte în carosabil sau trotuare • probleme legate de șantierele deschise pentru modernizarea străzilor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Vivi Dragan

Acum 6 ani

Si daca se va reclama indicatoare si marcaje deteriorate ce se va întîmpla avînd în vedere că primăria nu mai are nici un contract cu o firmă care le poate remedia si la cum se prevede nici nu se va încheia curînd un contract? Mai bine doamna primar ar lua măsuri ca aceste contracte să fie finalizate si ca directia investitii sa fie functionala nu sa stea hârtiile cu lunile la aceasta si sa nu se lucreze nimic.
Raspunde

Oaiii

Acum 6 ani

VOR RECLAMA! Asta de postezi drept Vivi Drăgan, este mai multe indicatoare si marcaje?!
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

ma intreb: oare primaria nu are angajati care sa verifice starea drumurilor ? gropi, asfaltare corespunzatoare, etc. ce fac acesti distinsi angajati? unde sunt ei si unde sunt problemele pe care le au descoperit?
Raspunde

Gabriela

Acum 6 ani

Apreciem. Sper sa nu se defecteze softul din cauza reclamatiilor. Mai sper sa nu aud ca personalul e insuficient, ca dotarile sunt sud limita posibilitatilor... Sper sa fie si eficient acest numar. Fiti siguri ca se vor crea multe si noi locuri de munca.
Raspunde

J.C.

Acum 6 ani

Fenomenal! Sunt în stare de soc! Chiar funcționează.... chiar mai bine ca 112 și fără sa te întrebe de adrese și numere de la pantofi sau cate calorii ai ars la ultima vizita la toaleta. Politia locala chiar și-a făcut treaba, chiar dacă nu din proprie inițiativă. Ca în Germania!
Raspunde

tudor

Acum 6 ani

Dar unde pot depune sesizare ca sesizarile anterioare nu au fost solutionate? :)
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 6 ani

Mă, n-ați înțeles nimic ”Sesizările formulate de cetățeni vor rămâne înregistrate într-o bază de date pe care instituția o va utiliza pentru a-și îmbunătăți activitatea” Ați prind șpilu'? Instituția își îmbunătătăți actvitatea. Nu zice nicăieri că or să înceapă să-și facă treaba
Raspunde

vt

Acum 6 ani

Foarte buna ideea si daca chiar se vor tine si de treaba ar fi perfect. Totusi ma intreb cum se va proceda cu sesizarile referitoare la persoane care arunca pe jos si cu cei care parcheaza neregulamentar, deoarece pentru astea ar trebui sa se actioneze rapid, ca altfel nu vad cum s-ar rezolva.
Raspunde

Anto

Acum 6 ani

Putem reclama si lipsa cosurilor de gunoi? De la piata Cibin pana in Terezian nu am mai gasit un cos de gunoi sa arunc o punga de hartie. Am adus-o frumusel acasa sa o arunc in pubela proprie :)). In schimb am trecut pe langa o multime de gunoaie aruncate pe jos. Iar in statia de autobuz erau asezate strategic dupa o borna. Trist! Sibiul este un oras tare murdar, iar primaria nu se inghesuie cu montarea de cosuri de gunoi pe strazile principale.
Raspunde

@vivi

Acum 6 ani

eu am vazut acum max 2 saptamani pe unii de la o firma care montau indicatoare rutiere. au sapat oamenii gropi, au plantat imdicatoarele, au reparat si gata. asa ca degeaba comentezi pentru ca lucrurile se intampla.
Raspunde

vivi dragan

Acum 6 ani

da acum 2 saptamani dar intre timp sa cam terminat contractul si desi documentatia a fost predata la directia investitii inca din februarie nu sa mai intimplat nimic. asa ca daca nu stiti despre ce este vorba mai bine abtinetiva de la comentarii.
Raspunde

@vivi

Acum 6 ani

doar gura e de tine. prestarile de servicii se pot face si pe baza de comanda, cateva contaroferte si gata. nu vrei sa-mi spui ca acum daca se schimba prioritatea de pe o strada nu se schimba indicatoarele, ci apare un nenea militianu sa dirijeze. sau daca se intampla un accident in care se deterioreaza un indicator rutier sau un semafor, ramane asa pana primaria incheie nu stiu ce contracte. vorba aia: daca esti prost stai acasa sau tacerea e de aur.
Raspunde

@vivi

Acum 6 ani

doar gura e de tine. prestarile de servicii se pot face si pe baza de comanda, cateva contaroferte si gata. nu vrei sa-mi spui ca acum daca se schimba prioritatea de pe o strada nu se schimba indicatoarele, ci apare un nenea militianu sa dirijeze. sau daca se intampla un accident in care se deterioreaza un indicator rutier sau un semafor, ramane asa pana primaria incheie nu stiu ce contracte. vorba aia: daca esti prost stai acasa sau tacerea e de aur.
Raspunde

unu'

Acum 6 ani

Nu am vazut in lista nimic legat de cum isi fac treaba unele firme contractate de primarie. Ex este cea care ridica gunoiul din zona dioda, unde de vineri dimineata pana luni dimineata nu se mai intampla nimic, gunoaiele dau afara din tomberoane, vantul le iprastie si totul e superb.... Oricum o sa ii sun zilnic pana rezolva. PS: unde au disparut masinile care aspirau strada?...pe milea nu am mai vazut una de multa vreme. si nici maturatori.
Raspunde

A.D.A.

Acum 6 ani

Terminati cu prostiile! Este an electoral si vor sa ne scoata ochii cu un amarat de nr. de telefon la care sa sunam, sa reclamam si sa ne simtim mai bine ca am avut unde ne varsa amarul. Omul suna se descarca si e mai calm , voteaza mai usor mai cu incredere. Nici nu se pune problema rezolvarii acelor reclamatii! Ele sunt stranse in baze de date pe care nu le va baga nimeni in seama decat poate in anii electorali, cand pe baza lor, candidatii cu accces la ele vor sti exact ce sa promita fraierilor ca sa le castige increderea si votul.
Raspunde

Admin

Acum 6 ani

Vivi Drăgan, Direcția Investiții nu poate lucra din cauza unui incapabil ca tine, și ca alți colegi de-ai tai de la Direcția Tehnica. Cel puțin tu nu ești în stare sa intocmesti corect un caiet de sarcini, habar nu ai ce puncte trebuie atinse pentru întocmirea unei licitații, dar în schimb ești bun sa dai cu papagalul și sa vorbești lumea pe la spate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus