Vineri,
17.09.2021
Partial Noros
Acum
23°C

S-a dat startul Olimpiadei Naţionale de Industrie Alimentară

S-a dat startul Olimpiadei Naţionale de Industrie Alimentară

Astăzi, a avut loc deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Industrie Alimentară care se desfăşoară săptămâna aceasta, la Sibiu. Elevi, profesori îndrumători, Comisia Naţională de Evaluare şi reprezentanţi ai Universităţii Lucian Blaga din Sibiu au participat la festivitatea de deschidere, care a avut loc în Aula Magna a Universităţii.

Evenimentul a fost deschis prin intonarea imnului naţional, interpretat de eleva Dominique Simionescu. Ovidiu Tiţa, preşedintele Comisiei Naţionale de Evaluare, a fost primul care a luat cuvântul şi le-a urat elevilor mult succes şi multă inspiraţie. ”Vă doresc, dragi elevi, să aveţi cea mai bună inspiraţie în tratarea probelor de concurs şi o şedere plăcută. Dacă aţi ajuns aici înseamnă că sunteţi cu adevărat câştigători. Succes”, a spus Ovidiu Tiţa.

“Nu lăsaţi nicio clipă să se irosească”

La rândul său, inspectorul şcolar general al Inspectoratului şcolar Judeţean Sibiu, prof. Ştefan Firu le-a urat tinerilor mult succes şi i-a îndemnat să viziteze oraşul pentru că au ce vedea.

“Relevant este că sunteţi aici şi că vă păstoresc nişte eterni, dar fascinanţi <<apostoli>> ai învăţământului românesc, profesorii domniilor voastre, care încearcă să scoată ce e mai bun din voi în condiţii nu tocmai fericite. Nu lăsaţi nicio clipă să se irosească, vizitaţi Sibiul, aveţi ce vedea. Vă doresc mult succes”, i-a îndemnat Ştefan Firu.
Olimpicii împreună cu  profesorii însoţitori se vor putea bucura în seara aceasta de o piesă de teatru .Este vorba de piesa „Antisocial”  jucată de studenţii de la Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universităţii Lucian Blaga.
„Se va juca în această sală după ce veţi lua cina, este o piesă foarte frumoasă, extrem de educativă. O să vă distraţi şi o să vă relaxaţi înainte de testul scris de mâine”, a anunţat prof. univ. dr Livia Ilie , prorectorul Universităţii „Lucian Blaga”.
deshidere olimpiada 2

În încheierea evenimentului cei prezenţi au putut urmări un moment inedit de teatru combinat cu muzică populară şi dans, dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Iar elevii de la Palatul Copiilor au oferit un scurt program artistic de muzică uşoară şi populară.

Olimpiada naţională de industrie alimentară pentru claselor a XI şi a XII-a este organizată pe două calificări: tehnician analize produse alimentare şi tehnician în industria alimentară. Cele două probe de concurs ale acestei olimpiade se vor desfășura la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu.

 

Comentarii

1 comentarii

olt

Acum 5 ani

Au luat premiile sucevenii ,au avut vicepreședinte în Comisie și au manevrat la premii.De ce nu este și un DNA al învățământului?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus