Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Lista companiilor sibiene cu datorii la stat: de la Atlassib la Maurer Imobiliare

Lista companiilor sibiene cu datorii la stat: de la Atlassib la Maurer Imobiliare

Atlassib SRL este firma cu cele mai mari datorii la stat din rândul marilor contribuabili din județul Sibiu. Mai bine de 13,5 milioane de lei reprezintă datoriile totale ale firmei-fanion din holdingul Atlassib, controlat de magnatul sibian Ilie Carabulea. De cealaltă parte, în lista contribuabililor mijlocii, firma din Sibiu cu cele mai mari datorii este SC Maurer Imobiliare Sibiu SRL, firma de construcții din grupul Maurer Imobiliare, cel care dezvoltă la Sibiu ansamblul Avantgarden 3. În total, potrivit listelor publicate luni de ANAF, firmele mari și mijlocii din județul Sibiu au datorii la bugetul de stat (inclusiv cel de șomaj, asigurări sociale și asigurări de sănătate) de puțin peste 31 de milioane de lei.

”Suma de recuperat acoperă suma pe care o datorăm statului”

Contactați de ziarul Turnul Sfatului, reprezentanții Maurer Imobiliare Sibiu SRL au arătat că situația publicată de Agenția Națională de Administrare Fiscală se va modifica în urma compensărilor cu TVA ce urmează a fi făcute. ”Maurer Imobiliare este o companie care respectă legile statului în interiorul căruia își desfășoară activitatea, așadar plata taxelor și a impozitelor locale, precum și contribuțiile sociale sunt prioritatea noastră. În ceea ce privește lista ce urmează a fi publicată de ANAF, trebuie să precizăm faptul că în urma ultimului raport fiscal, suma pe care o avem de recuperat acoperă suma pe care o datorăm statului, însă încă nu s-a efectuat compensarea sumelor de încasat cu cele de plată. În urma acestei compensări, datoria va fi zero”, arată reprezentanții companiei. La fel, reprezentanții Atlassib SRL au declarat pentru Turnul Sfatului că vor verifica situația din contabilitatea proprie, deoarece compensările care urmează a fi făcute vor modifica situația datoriilor.

În urma unor decizii ale noului Guvern, pe site-ul dedicat transparenței instituțiilor de stat sunt publicate listele cu datornicii la bugetele de stat, ale căror creanțe depășesc suma de 100.000 de lei. ”data.gov.ro este punctul central de acces pentru seturile de date deschise livrate de autoritățile și instituțiile administrației publice, ajutând publicul să găsească, să descarce și să folosească informațiile generate și deținute de structurile administrative”. Listele complete ale companiilor cu datorii la bugetele de stat pot fi consultate aici

datornici contribuabili mari

datornici contribuabili mijlocii

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

misu

Acum 7 ani

toti escrocii
Raspunde

dancp

Acum 7 ani

doamna blonda in negru e de la PDL pompe funebre? am vazut poze si era impreuna cu eba,ariton,silet,nuti,boc.............................
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Chiar...daca ar publica ANAF-ul si o lista a datoriilor statului catre firme? Asta asa, pentru o informare completă si corecta...
Raspunde

anaf

Acum 7 ani

Cine vroiati sa fie pe lista???? Vreo firma serioasa? Hahaha?
Raspunde

anonimus

Acum 7 ani

anaf: ia vezi cine are locul doi in tabel la mari contribuabili. In alta ordine de idei, faptul ca in dreptul datoriilor nu apar accesorii, mie imi sugereaza ca acolo sunt niste datorii care urmeaza sa fie stinse prin compensare, cel mai probabil cu TVA de primit. E informare prin dezinformare sau dezinformare prin informare excesiva?
Raspunde

Marius

Acum 7 ani

Datoriile firmei Transmixt Bistrita au fost atribuite firmei Transmixt Sibiu!!! Nu stiti ca firmele sunt identificate in lista ANAF prin Codul unic de inregistrare fiscala?! Dezinformare!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus