Duminică dimineață, ora 11, drumul național 1. Locul „unde vezi exact economia României”, cum spune unul dintre comesenii ospățului pe care urmează să îl descriem. Venind înfometați dinspre Sebeș decidem să oprim la Miercurea în deal. Deal faimos, nici pentru rezultate excepționale la hectar, nici pentru câmpurile solare ci pentru ciolanul cu fasole. Ușor dezorientați suntem nevoiți să luăm o decizie în viteză. Pe stânga, un trei stele, pe dreapta o locantă în care și tiriștii probabil se gândesc de două ori înainte să intre. Decidem, ca domnii, la trei stele, nevoiți să traversăm linia continuă ca să ne dregem burțile. De unde vine prima întrebare: ai vreo șansă să mânânci legal la hotelul de trei stele Rin dacă vii din altă direcție decât dinspre Sibiu? Răspuns: sigur, dacă mergi până în Apold, întorci la un om în curte și revii în dealul Miercurii.
Ne hlizim ca broasca la inundație de toaletele ascunse după clădire și decidem să ne scădem un pic așteptările date de cele trei stele. Poate erau doar margarete. Ne așezăm la o masă în același timp cu alți șase comeseni când apare chelnerul. Mai bine spus, prima dată l-am auzit și de abia apoi l-am zărit. Pentru că omul vorbea foarte tare. Bă, dar nu așa, aveai impresia că zbiară. Ne plantează un meniu pe masă și prinde din zbor comanda de șase cafele. Din mers ne întreabă dacă VREȚI ȘI LAPTE????? Da, vrem, vine răspunsul nostru timid. Până să răsfoim șase oameni un singur meniu (nu am mai multe că sunt clienți înăuntru), omu` nostru ne lămurește dilema. Am doar astea trei omlete, patru ciorbe și ce e la grătar, altceva nu-i. Strategie câștigătoare, am pierdut minim de timp la răsfoit meniul. Am cerut ciorbe de burtă și mici cu cartofi prăjiți, cu o mică extravaganță de cașcaval ras peste. Aveam să aflăm ulterior că e 5 lei porția. De cașcaval. Ras peste cartofi. Ah, și că e din același spectru, imediat după ce am deschis meniul domnul s-a întins peste masă, a răsfoit până la cafea, a văzut că nu s-a modificat prețul în meniu și ne-a anunțat marțial că au pus 50 de bani peste cei 5 lei cât oricum costa. 5.5 lei o cafea la Miercurea în deal. Dacă se află în Piața Mică am îmbulinat-o, scumpesc toți de mâine de la prima oră.
Experiența culinară, ca să îi spunem așa, a fost nedemnă de menționat în ciuda faptului că ne aflăm la o rubrică de profil. Ciorba a fost decentă, peste cea gătită la împingetava-uri însă mult sub ceea ce ne-am fi dorit noi pentru un prânz unde să te poți ghiftui cu drag. Micii și ei decenței, puțin cam scurți, subțiri și ușor arși pe alocuri, dar având în vedere că din 10 a rămas doar unul aș spune că procentajul de reușită al restaurantului este acceptabil. Sfatul specialistului, dacă aveți drum prin zonă și veniți dinspre Sebeș nu vă riscați aiurea carnetul. Opriți-vă pe dreapta chiar dacă vi se pare că sunteți în anii 1980. S-ar putea să ieșiți mai câștigați.
Votați Apold comună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: ciorbă de burtă , restaurant sibiu , Piața Mică , Apoldu de Sus , cronica de restaurant , cartofi prajiti , Votați Apold , Intreprinderi Mici , Pentru Sibiu
Vizualizari: 8602
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Sparrow
Acum 3 ore
Adina
Acum 3 ore
HellTown
Acum 3 ore
Ionica vecinu
Acum 3 ore
Casian