Sâmbătă,
04.02.2023
Ceata
Acum
-2°C

Vremea se răcește și revin ploile. Vezi prognoza pentru luni și marți

Vremea se răcește și revin ploile. Vezi prognoza pentru luni și marți

În cea mai mare parte a ţării vremea va fi instabilă şi se va răci faţă de intervalul precedent, astfel că valorile termice diurne vor fi mult mai coborâte decât cele normale pentru această dată, informează ANM.

Excepţie va face partea de sud-est a teritoriului, unde abaterea termică va fi mai puţin accentuată. Temperaturile maxime vor avea valori de la 9 grade în nordul Moldovei până la 21 de grade în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, mai ridicate pe litoral până la 14 grade. Mai ales în cursul zilei, în regiunile estice, sud-estice şi parţial în centru vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp şi punctiform 30 l/mp. Izolat se va semnala grindină. În rest, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala în prima parte a intervalului, dar vor fi pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse. La munte, la altitudini mari, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Vremea va fi în general instabilă şi se va menţine mai rece decât ar fi normal pentru această dată, mai ales la valorile diurne. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza şi seara când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, precum şi în zonele montane şi submontane şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Punctiform cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat se va semnala grindină. Pe crestele montane înalte precipitaţiile vor mai fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 20 de grade, iar cele minime se vor situa între 2 şi 12 grade.

Foto: Mihail Din

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

SB10NUT

Acum 6 ani

Unde e incalzirea globala cand ai nevoie de ea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus