Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

PUZ-ul noului mall, la votul consilierilor. Investitorilor li se cer un nou sens giratoriu, noi accese și spații verzi

PUZ-ul noului mall, la votul consilierilor. Investitorilor li se cer un nou sens giratoriu, noi accese și spații verzi

Etapele obligatorii pentru realizarea primului mall din municipiul Sibiu – propus pe un teren de 32.560 de mp de pe str. Lector – includ realizarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Hermann Oberth cu Fabricii (pe lângă cele două girații prevăzute în proiect), amenajarea acceselor rutiere și pietonale pe cheltuiala proprie, dar și amenajarea de spații verzi în proporție de minim 11,43% din parcela în discuție.

Cerințele sunt specificate în proiectul de hotărâre inclus pe ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare la care sunt invitați să voteze consilierii locali din actualul mandat. Proiectul de hotărâre are drept obiect aprobarea Planului urbanistic zonal și a regulamentului local de urbanism redactate pentru un nou centru comercial (mall), proiectat pe terenul rămas liber în urma demolării fostei întreprinderi Simerom. Planurile au trecut de etapa consultării publice, iar acum consilierii locali sunt așteptați să își exprime votul. Pe lângă cerințele mai sus enumerate, proiectul prevede și obținerea celorlalte autorizații prevăzute de actele normative în vigoare.

Trei noi sensuri giratorii

Din datele prezentate pentru actuala etapă (cea a documentației PUZ), viitorul mall va avea două niveluri subterane pentru parcări, parter, un etaj, etaj retras și etaj tehnic. ”Înălțimea maximă admisă a clădirilor, măsurată la coama acoperișului sau la aticul nivelului retras, în punctul cel mai înalt, nu va depăși 26,5 m”, se arată în proiectul supus votului pentru ședința programată joia viitoare. Referitor la circulații, PUZ-ul elaborat la comanda SC Festival SRL (inițiatorii proiectului) prevede realizarea de două noi sensuri giratorii: unul înainte de Podul Gării (intersecția Corneliu Coposu - Lector) și unul la intersecția străzii Fabricii cu Socului. Această din urmă stradă există doar parțial, este prevăzută de PUG și urmează a fi amenajată. Pe lângă cele două girații, proiectul mai impune investitorilor realizarea unui sens giratoriu la intersecția Hermann Oberth – Fabricii. Respectivul sens giratoriu a fost prevăzut într-un alt PUZ - realizat pentru proiectul noii unități de primiri urgențe a Spitalului județean Sibiu -, dar care nu a mai fost adoptat.

puz mall

Accesele auto și pietonale pentru zona viitorului mall se vor realiza din Calea Gușteriței, str. Lector, str. Fabricii și str. Socului, se mai arată în proiectul supus dezbaterii Consiliului Local.

”Aglomerația de mașini se va rezolva prin documentațiile de tip PUD (plan urbanistic de detaliu – n.r.), care vor impune asigurarea locurilor de parcare în subteran și pe terenuri private. Disfuncția majoră a zonei este prezența unui teren viran, foarte mare, cu vegetație necontrolată, parazitară. Se consideră că mobilarea acestui teren readuce potențialul din zona urbană centrală cu funcțiuni necesare. Se vor executa zone verzi atât pe latura nordică și estică a terenului, cât și pe terasa circulabilă a centrului comercial. Contraponderea funcțiunii comerciale nu va avea efect nociv asupra activităților din centrul istoric, acestea sunt două funcțiuni diametral opuse cu necesități de spații complet diferite. Faptul că se trăiește într-o societate de consum nu poate fi negat, însă fără prezența unor funcțiuni care participă activ la bugetul local, calitatea vieții urbane ar scădea corespunzător”, reprezentanții SC Festival SRL, într-un răspuns dat în cadrul procedurii de consultare publică
Proiectul noului mall prevede și investiții pentru punerea în valoare a liniei de cale ferată îngustă (mocănița), care va fi refăcută în zona studiată. Funcțiunile prevăzute în viitorul mall sunt diverse, de la supermarket la cafenele, restaurante și un cinema multiplex.
”Dacă nu vor fi alte probleme în scurt timp vor fi demarate procedurile de obținere a autorizației de construire. Planurile actuale prevăd începerea lucrărilor în cursul acestui an”, reprezentanții SC Festival SRL
Citește aici Proiect de hotare CL Sibiu PUZ noul mall

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/04/22/raportul-de-informare-al-noului-mall-supus-votului-consilierilor-locali/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

locatar satul de promisiuni

Acum 6 ani

Da de s-ar face odata ca ne-am saturat de mizeria care se depune zilnic pe terenul acesta si de oameni fara adaposta care salasuiesc pe acolo. Mizerie si microbi la greu :( in orasul nostru frumos !
Raspunde

...

Acum 6 ani

sunt curios cum se va "rezolva" problema traficului rutier din zona si parcarile avand in vedere ca strazile in acea zona sunt dupa modelul sibian, de latimea a 2 carute si jumatate. Cat despre spatii verzi, ar fi chiar un miracol sa rupa mai mult de 50mp , dar probabil ca vor compensa vopsind in verde peretii si trotuarele. Aceleasi metode de fiecare data, lasa mizerie de nedescris pana cand oamenii cer sa se faca ceva, orice...
Raspunde

Brian Loman

Acum 6 ani

De acord cu "locatarul satul de promisiuni"!
Raspunde

B

Acum 6 ani

Trist acest proiect. Era locul perfect pentru ceva recreational, nu pentru un penibil mall. Pacat de zona, pacat de cei din apropiere.
Raspunde

Andrei

Acum 6 ani

Subscriu. Toate caile de acces inguste fiind, un mall acolo va fi un dezastru. In plus, de mall-uri ducem nou lipsa? Acolo e o zona linistita, asa ca un spatiu de recreere, era mult mai nimerit. Din pacate tot cei cu bani si cei cu interese proprii ne dicteaza. De ce nu se fac sondaje sa fim intrebati ce am dori sa fie amenajat intr-o astfel de zona? Ca noi, locuitorii orasului sa decidem, nu un afacerist ce doar la profit ii sta capul. Vezi noul cinema din cartierul manastur, din Cluj, care a fost amenajat in urma unui sondaj.
Raspunde

Sibian

Acum 6 ani

Al cui e?
Raspunde

VL-69-BMW

Acum 6 ani

Poate faceti si un cinema multiplex cu ocazia asta.
Raspunde

el

Acum 6 ani

Decat mall....
Raspunde

Rãzvan

Acum 6 ani

În primul rând va fi aglomerație la greu ..podul ate câte o bandã de sens,deci se v-a aglomera la maxim...dar lipsea așa ceva și în partea asta a orașului
Raspunde

Andrei

Acum 6 ani

Da, si desteptii care au reabilitat podul in 2007, in frunte cu fuhrerul, au omis sa prevada si sa traseze piste de biciclete pe pod, asadar 4 cartiere de biciclisti care vor sa ajunga in centrul orasului, isi risca deja viata trecand acel pod ingust. Sa vedeti dupa ce mallul se deschide, aventura pe 2 roti.
Raspunde

Eu

Acum 6 ani

Asta cu noul mall sa zicem ca o inteleg , unde pusca mea e primul ca eu mall stiu pe langa noi doar in Cluj si Brasov! Daca si asta construit dd Festival Srl e ca celalat mai bine cu trenul la Brasov!
Raspunde

Cititescu

Acum 6 ani

Exista un studiu serios privind circulatia nu doar a vehicolelor ci mai ales a pietonilor? S-a avut in vedere riscurile pentru circulatia pietonala si ca cei din Gusterita vor trece peste Liniile c.f. ?
Raspunde

Crestin ortodox

Acum 6 ani

Acolo era binevenita o biserica, dar ce sa ii duca capul pe cei responsabili. Ma asteptam de la m. Streza sa ia atitudine dar se pare ca ii ocupat cu cele lumesti. Nu mai vrem maluri, vrem biserici sa ne rugam.
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Mergi si te impusca, idiotule !!!
Raspunde

GB

Acum 6 ani

Dar cine Multiplex pe cand ?????
Raspunde

Duku

Acum 6 ani

An Sibiu avem decat un mall. Nu e suficient pentru ca avem nevoie de produse de calitate la un raport bun calitate pret.
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Fara suparare dar, daca tu numesti "mall" ceea ce exista in Sibiu, nu ai vazut cu arata un mall ...
Raspunde

Bathory

Acum 6 ani

*doar un mall.
Raspunde

babacloanta

Acum 6 ani

An, decat... my God!
Raspunde

de la sibiu

Acum 6 ani

Se scrie " In Sibiu avem doar un mol. " Pe la Bucuresti se vorbeste asa mai!!! Ca sa vedeti un mall adevarat faceti o vizita la Iasi - Palas Apoi vedeti definitia unui mall
Raspunde

Vreau mall

Acum 6 ani

Sa se faca mall. Ar ridica si zona, s-ar creea si locuri de munca, ar fi curat, decat ceea ce e acum. Biserici sunt doua peste pod, una vis a vis de cealalta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus