Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

N-am învățat nimic

Tragedia din Colectiv a schimbat direct viețile a câteva sute de persoane și indirect viețile tuturor românilor. Unii, cei puțini, își privesc palmele și le văd în continuare bandajate. Se privesc în oglindă și văd urme ce vor rămâne acolo tot restul vieții lor ca să le aducă aminte că România e o țară minunată, căzută pe mâna unor nemernici. Și că au avut ghinionul să fie unii dintre cei mulți care au avut de suferit din cauza corupției, nesimțirii și inconștienței celor care au furat absolut tot ce puteau fura și din ce puteau fura.

Orice tragedie asemănătoare a schimbat ceva în lume. Doar la noi nu s-a schimbat nimic. Ne raportăm la momentul Colectiv ca la un moment de cotitură doar că noi am cotit tot spre nicăieri. Demisia cabinetului Ponta a fost praf în ochi, în eșaloanele inferioare pe unde se plimbă sacoșele cu bani nu s-a schimbat nimic, în teritoriu la fel. Punctul nostru de cotitură. Din dosarul Colectiv s-a născut dosarul Hexi Pharma. Un dosar despre care toți știau aproape tot. De la președinți de consilii județene la președinți, cu toții știau de el, nimeni nu a mișcat niciun deget. Atât a valorat moartea unor tineri în flăcările corupției, încă o ridicare din umeri. Și, din nou, nu s-a schimbat nimic. Capul unui ministru al sănătății nu înseamnă absolut nimic. Cum nimic a însemnat și capul lui Ponta. Nicio demisie nu a rezolvat vreodată ceva în România.

Nici noi n-am învățat nimic. De fapt, nimeni n-a învățat nimic. La Piatra Neamț, o trupă și-a oprit concertul pentru că un organizator hulpav a înghesuit oameni mult peste capacitate pentru a face un ban în plus. Punctul nostru de cotitură. Mă îngrozesc încercând să îmi imaginez ce ar trebui să se întâmple ca în România să se schimbe ceva.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

3 comentarii

m

Acum 6 ani

Bah, v-am mai zis. Faceti-va partid ca podemos in spania. Greenfield investment, get it? Sunteti nebuni si naivi sa aveti pretentia ca partidele vechi sa se schimbe doar asa, ca faceti galagie pe margine. O sa se schimbe daca faceti unul nou care are si succes si le fura voturi. In partidele vechi nu merge sa faci reforma fara sa le dovedesti clar ca pierd voturi daca nu o fac. Sunt gasti, care daca zici sau faci ceva ce nu le place, nu te hartuiesc pana sa te impinga la sinucidere sau, doamne fereste, ce alte chestii sadice. Doar te dau afara.
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

''Mă îngrozesc încercând să îmi imaginez ce ar trebui să se întâmple ca în România să se schimbe ceva.'' Nici bomba atomica peste Bucale, nici exterminare in masa nu cred ca a-r misca ceva, suntem mult prea obisnuiti cu mult rau, in mare parte, populatia, nu face decat sa traiasca de pe o zi pe alta. Expresii ca ''Maine o sa fie mai bine'', ''Lasa ca merge si asa'', ''Suntem in Romania...'' deja prea fac parte din ADN-ul multora... O paralela intre marea majoritate a populatiei si melci, e chiar exacta ! Traiesti underground, cand e o mica sansa de ceva, iesi la suprafata, te mai deplasezi, pe ploaie ca melcii, apoi zdup, sub pamant inapoi. Iar daca ceva iti strica casa, se reface in scurt timp. Deci doar existi si nu faci mare lucru. Punct.
Raspunde

Gheorghe Marinescu

Acum 6 ani

La Bucale se strang scursurile din MH, GJ, SV, AB, BH, CT, TR, VL, DJ , TM, OT si SB. Buba mare e la locul de provenienta, adica la MH, GJ, SV, AB, BH, CT, TR, VL, DJ , TM, OT si SB.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus