Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Un nou termen pentru finalizarea refacerilor de la Aeroport: al treilea | Foto - video

Un nou termen pentru finalizarea refacerilor de la Aeroport: al treilea | Foto - video

După amânări repetate ale începerii lucrărilor de reabilitare a dealului care a luat-o la vale în capătul pistei Aeroportului internațional Sibiu (AIS), echipele de muncitori angajate de constructorul Max Boegl anunță un nou termen de finalizare. Al treilea, mai precis.

lucrari pista aeroport mai 2016 (3)

Cu toate că ritmul de lucru este unul susținut, cei de la Max Boegl nu au reușit până acum să se încadreze în graficul de lucrări. Cum termenul inițial asumat – decembrie 2015 – a fost în evident imposibil de respectat, la finele anului trecut cei de la Max Boegl anunțau prin intermediul reprezentanților AIS că vor încheia șantierul pe 31 mai 2016. Acum, prin aceeași intermediari, constructorii avansează o nouă dată de finalizare a lucrărilor executate pe banii lor. ”Procentul de realizare a lucrării este între 60 și 65%, iar termenul de realizare mijlocul lunii august”, comunică reprezentanții AIS, la cererea Turnul Sfatului.

Lungesc dealul

Capătul pistei Aeroportului (rambleul cu numărul 09) a luat-o la vale în august 2013, la câteva luni după finalizarea lucrărilor de modernizare și extindere a pistei aeroportului. Această pistă a putut și poate fi folosită în continuare fără niciun pericol pentru traficul aerian, dar nu întru totul. În urma alunecărilor de teren, autoritățile județene au acționat în instanță constructorul (Max Boegl), proiectantul (Iptana și Obermeyer) și dirigintele de șantier/consultant (Dornier Consulting). Expertizele efectuate în cadrul procesului au indicat faptul că toate cele trei părți sunt vinovate. În urma acestor expertize, cei de la Max Boegl și-au asumat refacerea defecțiunilor din propriile fonduri. Proiectul de remediere prevede refacerea capătului pistei și ”îndulcirea” pantei de la raportul 1:2 la 1:4. Această prelungire a dealului este posibilă în urma unor noi exproprieri. După cum arătau surse oficiale pentru Turnul Sfatului, lucrările nu afectează activitatea aeroportuară.

Foto: Silvana Armat

evolutie aeroport

 

lucrari pista aeroport mai 2016 (2) lucrari pista aeroport mai 2016 (1) lucrari pista aeroport mai 2016 (10) lucrari pista aeroport mai 2016 (9) lucrari pista aeroport mai 2016 (8) lucrari pista aeroport mai 2016 (7) lucrari pista aeroport mai 2016 (6) lucrari pista aeroport mai 2016 (5)

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus