Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-4°C

DIICOT Sibiu a coordonat 25 de percheziții. 50 de persoane aduse cu mandat

DIICOT Sibiu a coordonat 25 de percheziții. 50 de persoane aduse cu mandat

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Sibiu au efectuat astăzi 25 de percheziții în patru județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 2.000.000 de euro, prin înșelăciune și evaziune fiscală.

Descinderile au avut loc în județele Sibiu, Brașov, Mureș și Argeș.

”Activitățile vizează destructurarea unui grup infracţional, specializat în comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2012, membrii grupării ar fi creat un circuit fiscal fictiv pentru a obţine fraudulos compensări şi restituiri de la bugetul de stat, pentru diferiţi beneficiari”, au explicat reprezentanții IPJ Sibiu.
Suspecții ar fi evidenţiat în actele contabile ale firmelor pe care le controlau achiziţii fictive de materiale de construcţii şi ar fi diminuat valoarea reală a taxelor şi impozitelor datorate statului.

De asemenea, părţile sociale ale unora dintre firmele controlate, care acumulau datorii mari, ar fi fost cesionate către persoane nesolvabile, de obicei cu domiciliul într-un alt judeţ, astfel încât să îngreuneze un eventual control fiscal şi recuperarea prejudiciului.

”Totodată, prin firme interpuse pe care le controlau, membrii grupării ar fi achiziţionat mărfuri de la parteneri comerciali de bună-credinţă, pe care i-ar fi indus ulterior în eroare, lăsându-le ca şi garanţie de plată bilete la ordin/CEC-uri fără acoperire”, mai explică reprezentanții IPJ Sibiu.
Polițiștii sibieni vor pune în aplicare 50 de mandate de aducere, personale depistate urmând să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

La activităţi au participat şi poliţişti ai structurilor de combatere a criminalității organizate din Alba, Mureș, Argeș și Brașov, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu şi jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, de către Departamentul de Informații și Protecție Internă şi de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

dancp

Acum 6 ani

nume,orenume......................
Raspunde

Brian Loman

Acum 6 ani

Apă de ploaie, nimic concret. Se i-a salar pentru un pseudo articol ca ăsta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus