Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Primarul care a câștigat deja alegerile din 5 iunie. ”Iertați-mi lipsa de modestie…”

Primarul care a câștigat deja alegerile din 5 iunie. ”Iertați-mi lipsa de modestie…”

E singurul primar din județ care deja poate spune că a câștigat deja alegerile. Nu trebuie decât să meargă în cinci iunie și să se voteze singur și e suficient. Cu toate acestea, și-a făcut afișe, pliante și și-a întocmit o listă de proiecte de care urmează să se apuce din următorul mandat. ”Cum Doamne-Iartă-mă să mă bucur că am câștigat alegerile? Nu mă bucur, aștept votul oamenilor. Indiferent că sunt singur sau mai mulți candidați, eu nu sunt în campanie decât o perioadă de maxim 20 de zile, din momentul de la alegeri până la constituire. După aia, patru ani sunt într-o campanie continuă”, spune Nicolae Dancu, primarul comunei Păuca.

E primar din 1992 și alegerile din acest an nu sunt o premieră pentru el. S-a mai întâmplat de două ori să candideze singur. ”E a treia oară când candidez de unul singur. Uitați-vă în istoricul votului. A fost în 1996, în 2008 și acum. Iertați-mi lipsa de modestie, dar poate că ceilalți realizează că nu e locul lor acolo sau poate nu știu, mă apreciază. Nu e decât o recunoaștere a muncii, a valorii unui om. Acum patru ani am avut contracandidați. În 1992 am fost doi candidați, deci de două ori câte  doi, de două ori câte patru și de trei ori singur”, spune Nicolae Dancu.

Întrebat de ce celelalte partide n-au găsit oameni pentru candidatură, Dancu susține că s-au făcut cercetări prin comună, dar au considerat că e mai bine așa. ”Fiecare și-a căutat candidați, dar n-au găsit un om care să intre în competiție. Și-au evaluat șansele și au văzut are rost sau nu are rost”, spune primarul.

Legat de noua lege electorală care a făcut curățenie în ce privește mita electorală și afișajul ilegal, Nicolae Dancu spune că așa e normal să se întâmple. ”Mi se pare mai multă ordine acum, cu noua lege. Și în privința afișajului electoral e mai bine, nu mai sunt pe pomi, peste tot, fiecare are un spațiu al lui, nu vine altul îl rupe, să-l pună pe al lui. Ușor, ușor ne mai disciplinăm și noi”, spune primarul.

Dancu a rămas cel mai vechi primar din județ. ”Sunt din 92 primar, am rămas cel mai vechi din județ. Mai e cel din Blăjel, dar el e din august 1993”.

Ștrand în Păuca

În următorul mandat își propune printre altele extinderea rețelelor de apă și canalizare în satul Păuca, extinderea și reabilitarea căminului cultural din satul Broșteni, construcția unui centru medical în satul Păuca, amenajarea unui teren sportiv multifuncțional în satul Presaca și construcția unui ștrand și-a unei piste pentru bicicliști în Păuca.

Parcul din Bogatu

Parcul din satul Bogatu Român a fost multă vreme dat exemplu cu privire la risipa banilor publici. Construit în perioada Guvernului Boc, parcul cu gazon irigat și arbuști ornamentali a fost văzut ca fiind inutil într-un sat la marginea pădurii. ”Parcul de la Bogatu Român arată superb. În câteva zile vom mai planta și aproximativ 320 de trandafiri în acel parc. Trandafirii vor avea toate culorile posibile”, spunea primarul în urmă cu trei ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

jonyjon

Acum 7 ani

In 5 iulie e cu o luna prea tarziu
Raspunde

...

Acum 7 ani

pana in 5 iulie poate sesizeaza si alin bratu si corecteaza articolul
Raspunde

...

Acum 7 ani

foarte pe faza alin bratu asta. a si corectat textul... iunie in loc de iulie...cata perspicacitate
Raspunde

marius

Acum 7 ani

Atentie dl. jurnalist: Satul Poplaca nu e in Comuna Pauca. Va rog rectificati.
Raspunde

...

Acum 7 ani

wow...si satul poplaca a disparut din text...sunt pur si simplu uimit de viteza de reactie a lui alin bratu la corectarea articolelor prost scrise, in urma sesizarilor cititorilor. deja 2 greseli intr-un articol e prea mult pentru unul care se pretinde jurnalist. pentru un papagal superficial merge, dar altfel....
Raspunde

pt marius

Acum 7 ani

se referea la satul apartinator Presaca. Pauca centrul lumii
Raspunde

gica

Acum 7 ani

„Cine încinge armele să nu se laude ca cel ce le pune jos!”  Mâine sar putea să fie contrariu
Raspunde

MIHAELA PRODEA

Acum 7 ani

Felicitări. Sânteți cel mai bun dintre toți primari ce i-am avut. Să vă dea bunul Dumnezeu multă sănătate şi putere de a putea face cât mai multe lucruri bune si o viață mai uşoară pentru toți săteni din PÃUCA,PRESACA,BOGATU şi BROŞTENI. DUMNEZEU să vă ajute şi să vă dea putere pentru a merge înaintea demonsrând că se pot face foarte multe lucruri de care să se bucure şi să fie mândri toți locuitori acestor sate care vau votat. Vă doresc multă sănătate şi putere ca să le faceți o viață mai bună şi mai uşoară tuturor. Felicitări domnul Nicolae Dancu. ??????
Raspunde

Alamoreanu'

Acum 7 ani

Sigur ca e cel mai bun din cati ai avut! Absolut de acord! Cand esti nascuta, Mihaela? In '92?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus