Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Sindicaliștii din Educație au plecat într-un marș de protest către Palatul Cotroceni

Sindicaliștii din Educație au plecat într-un marș de protest către Palatul Cotroceni

Mii de sindicaliști din toată țara, membri ai Federațiilor sindicale din Învățământ, alături de elevi și părinți, au pornit din Piața Victoriei într-un marș către Palatul Cotroceni, protestul fiind generat de eșuarea negocierilor cu Guvernul României referitoare la salarizarea din învățământ, anunță Agerpres.

Protestatarii prezenți la marșul de protest au afișat pancarte pe care scrie: "Vrem să fim tratați corect, cu cinste și cu respect!","Afară, afară cu politica din școală", "Fără educație moare orice nație", "Muncă decentă, salarii indecente", "Guvernul a decis: învățământul va fi ucis". De asemenea, protestatarii fluieră din vuvuzele și scandează: "Demisia" și "Unitate". La acțiunea de protest participa reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, ai Federației Sindicatelor din Educație 'SPIRU HARET', ai Federației Naționale Sindicale "Alma Mater", ai Consiliului Național al Elevilor și ai Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar.

Marșul va avea în intervalul orar 12.30 — 14.00, pe traseul Piața Victoriei — Palatul Cotroceni. Protestatarii solicită respectarea Legii Educației Naționale, în sensul alocării anuale din bugetul de stat și din bugetele autorităților publice locale a minimum 6% din produsul intern brut al anului respectiv pentru educație. "Aceasta ar permite creșterea costului standard per antepreșcolar, preșcolar sau elev, a costului mediu per student echivalent, creșterea burselor elevilor și studenților, decontarea integrală a cheltuielilor de navetă pentru elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu, precum și decontarea navetei personalului didactic, dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ precum și asigurarea fondurilor necesare pentru formarea profesională continuă a salariaților din învățământ", se arată în comunicatul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus