Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Tot traficul de pe Defileul Jiului deviat, pentru o lună, pe Valea Oltului

Tot traficul de pe Defileul Jiului deviat, pentru o lună, pe Valea Oltului

Traficul rutier pe Defileul Jiului, între localitățile Târgu Jiu şi Petroşani, va fi închis complet între orele 9.00 și 18.00, în fiecare zi pentru următoarea lună, în vederea realizării unor lucrări de modernizare.

Restricțiile vor fi aplicate pe DN 66 (DE 79) începând de luni, 6 iunie, timp de 30 de zile, inclusiv sâmbăta până la ora 14.00. Principalul drum dintre Târgu Jiu și Petroșani va fi deschis doar pentru mașinile de intervenție și cursele regulate de călători.

Cât timp Defileul Jiului va fi închis circulației, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România au transmis care sunt și rutele ocolitoare. Este vorba de trei variante de drum.

Prima variantă este DN 67 km 83+100 (Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea) – DN 7 km 170+750 (Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebeș – Simeria) – DN 66 km 210+555 (Simeria – Hațeg – Petroșani). A doua variantă este DN 67 km 83+100 (Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin) – DN 6 km 337+825 (Drobeta Turnu Severin – Orșova – Caransebeș) – DN 68 km 5+300 (Caransebeș – Hațeg) – DN 66 km 70+336 (Hațeg – Petroșani). A treia variantă ocolitoare este DN 66 km 83+100 (Târgu Jiu – Filiași) – DN 6 km 264+995 (Filiași – Strehaia – Drobeta Turnu Severin – Orșova – Caransebeș) – DN 68 km 0+000 (Caransebeș – Hațeg) – DN 66 km 70+336 (Hațeg – Petroșani). 

Lucrările de modernizare ar fi trebuit să fie finalizate încă din toamna anului 2014 şi au fost prelungite cu un an.

”Constructorii spanioli nu s-au încadrat în cele 12 luni de prelungire a lucrărilor, iar modernizarea şoselei nu a fost finalizată nici anul trecut. Noul termen de execuţie este sfârşitul acestui an. Constructorii mai au de executat lucrări de consolidare a versanţilor şi de montat plase de protecţie. Probleme nu ar fi cu turnarea asfaltului între Târgu Jiu şi Petroşani, ci cu realizarea unei parcări în zona Mănăstirii Lainici şi construirea unui pod, tot în Defileul Jiului. Pentru construirea parcării este nevoie de derocări, care se vor face cu ajutorul explozibililor”, scrie gds.ro.
Proiectul lucrărilor de pe Defileu are o valoare de aproape 185 de milioane de lei. De contract se ocupă o companie din Spania, în colaborare cu una din Gorj.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

comunale

Acum 6 ani

bagam .. p... in cnadnr care nu e stare sa construiasca autostrada pe v. oltului
Raspunde

VL-69-BMW

Acum 6 ani

avem nevoie de mai multe drumuri spre oltenia !
Raspunde

jiji beecali

Acum 6 ani

Sa va faca baba fodor un drum cu sens unic spre oltenia,prazari mandri fomisti!:))
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

SPRE Oltenia??? Sa nu spui ca mereti indarat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus