Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
31°C

Cea mai tare grilă din istoria dirt-track-ului sibian – în semn de omagiu pentru Maestrul Ionel Pavel

Cea mai tare grilă din istoria dirt-track-ului sibian – în semn de omagiu pentru Maestrul Ionel Pavel

Pe 18 şi 19 iunie stadionul “Voinţa” din Ștrand este pregătit să găzduiască un nou spectacol de speedway, unde se anunţă o grilă cu rideri de calibru ai speedway-ului mondial.

Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 16:00, va avea loc prima ediţie a Memorialului Ionel Pavel, organizat în semn de omagiu şi respect faţă de cel considerat cel mai bun rider român de speedway, în timp ce pe 19 iunie, de la ora 10:00, se va desfăşura etapa a III-a a Campionatului Naţional.

“Ionel Pavel a decedat anul trecut şi considerăm că e o datorie de suflet, ca reprezentanţi ai acestui tradiţional sport la Sibiu, să organizăm anual o cursă, un Memorial în onoarea acestuia”, susţine Cornel Moosz, preşedintele onorific AS Club Voinţa Sibiu.

“Cea mai tare grilă din istoria dirt-trackului sibian”

Până la această oră, nume mari ale speedway-ului de acest nivel şi-au confirmat prezenţa la Sibiu:

Din Ucraina revin la Sibiu Andriy Kobrin şi cel care afăcut o extraordinară impresie la etapa de Campionat Naţional din luna mai – de la Sibiu – Dmytro Mostovyk. De asemenea, tot din Ucraina soseşte şi Vitalii Lysak, rider care acum 2 săptămâni s-a impus la Shumen, într-o cursă asemănătoare.

Un moment emoţionant va fi şi prezenţa pe grila de start a maeştrilor sportului Alexandru Toma şi Marian Gheorghe, colegi de generaţie cu Ionel Pavel.

Gheorghe Adrian, câştigătorul cursei din luna mai, de la Sibiu, va concura şi el alături de Marko Levishyn, Fogaş Imre senior, Chavdar Chernev sau bine cotatul rider slovac Michal Tomka.

De asemenea, revine pe pistă Daniel Dangl alături de juniorul Dragoş Moosz.

În negocieri aproape finalizate organizatorii sunt cu Stanislaw Burza, fost campion al Poloniei, cu ucrainenanul Stas Melnichuk şi cu Stanislav Ogorodnyk, tot din Ucraina, deja confirmat la această oră.

“O asemenea grilă puternică de cursă nu a fost niciodată în Sibiu!”, precizează preşedintele onorific AS Club Voinţa Sibiu, organizatorul evenimentului.

“Trebuie să ne arătăm respectul pentru Ionel Pavel”

 “Facem eforturi mari să organizăm o asemenea cursă, fără niciun sprijin financiar de la eventuali sponsori, doar fiindcă noi considerăm uman şi normal să ne arătăm respectul faţă de Ionel Pavel, care a bucurat prin evoluţiile sale sportive viaţa multor sibieni, în vremurile grele comuniste, când dirt-track-ul era una din puţinele bucurii pe care ni le permiteam în acest oraş”, mărturiseşe Cornel Moosz.

ionel pavel

Ionel Pavel a fost Maestru al Sportului, singurul român care a participat în sferturile de finală ale unui Campionat Mondial de Speedway, în 1988. La 21 de ani a devenit cel mai tânăr “Maestru al Sportului”, distincţie pe care o primeşte un sportiv pentru merite deosebite. Are în palmares trei titluri consecutive de Campionat Naţional şi două competiţii internaţionale.

Duminică, în 19 iunie va avea loc etapă a III -a Campionatului Individual OPEN al României. Cursa va începe la ora 10 cu seniorii, urmată de juniori. Vor rămâne şi pentru etapa de Campionat unii dintre riderii care participă la “Memorial”.

foto: vointa sibiu speedway

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

2 comentarii

...

Acum 8 ani

puteati scrie ceva mai mult despre viata sau activitatea sportiva a lui ionel pavel. eu, pana acum nu am auzit de el, dar daca voi ziceti ca la 21 de ani era maestru al sportului, mi-ati facut curios. bagati si voi un articol in cinstea lui ionel pavel nu doar sa relatati ca va avea loc ceva pe vointa
Raspunde

moto

Acum 8 ani

ati uitat de nume mari din Sibiu, Soaiata, Ghibu, Bobilneanu, etc de ce nu amintiti de cei care au facut un nume sibiului prin speedway..???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus