Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sibianca Beatrice Urszuly este campioană națională pentru a patra oară la tir cu arcul. A doborât recordul din 2017

Sibianca Beatrice Urszuly este campioană națională pentru a patra oară la tir cu arcul. A doborât recordul din 2017

Beatrice Urszuly a obținut titlul de campioană natională la juniori 2, arc compound în sală și a stabilit un nou record național. Fata a reușit aceste performanțe la Campionatul Național de Tir cu Arcul, la 18 metri care s-a desfășurat la Iași, în perioada 3-5 martie 2023. Fata de 14 ani a devenit pentru a patra oară campioană națională, sportiva mai având trei astfel de titluri în palmares. 

Citește și: „Doi sibieni, unul șofer pe ambulanță și celălalt medic, conduc unul dintre cele mai mari cluburi de tir cu arcul din țară: cine spune că este un sport static se înșală”

Beatrice Urszuly este elevă a Școlii Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, în clasa a VII-a. Fata este pasionată de tir cu arcul, „microb” moștenit de la tatăl său, medicul Arpad Urszuly. Potrivit acestuia, fata se simte excelent în aceste momente. Rezultatele de la Iași i-au adus al patrulea titlu de campioană națională.

Beatrice pe podium la Iași

„Acolo, a strâns din dinți și a luptat până la capăt. A tras cu scurte pauze 5 ore. A știut că este campioană doar după ultima săgeată din finale! Un singur moment de neatenție și ar fi putut pierde totul! Sacrificiile, munca și puterea mentală au făcut-o să nu cedeze niciun moment”, spune cu mândrie tatăl campioanei.

Recordul stabilit de Beatrice este de 538 puncte din 600, la un punct peste recordul anterior stabilit în 2017.

Fata a tras 120 de săgeți în total echivalent a 1.680 kg la puterea arcului ei care este 34 Livre. Beatrice este antrenată de Codruța Angelescu din București, cu care lucrează periodic. Cele învățate de la antrenor sunt exersate cu tatăl său la Sibiu, în cadrul Clubului sportiv Vektor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus