Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a fost inclusă în primele 200 de instituții de învățământ superior în topul Emerging Europe and Central Asia (EECA) realizat de QS Global Employer Survey, organizație care evaluează învățământul superior la nivel global.
Veste a fost primită cu bucurie de conducerea universității sibiene.
“Introducerea Universității “Lucian Blaga” din Sibiu în intervalul 151-200 în topul QS Global Employer Survey este o dovadă a faptului că ULBS este într-o continuă dezvoltare și devine în fiecare an o instituție tot mai apreciată la nivel național și internațional”, a declarat Ioan Bondrea, rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.Ediția din 2016 a clasamentului EECA include 200 de universități din 21 de state, cu 50 mai multe decât ediția precedentă. Astfel, în clasament apar 11 universități românești, dintre care 5 universități noi în clasament, România beneficiind de ediția extinsă din acest an.
Pe lângă ULBS, în top au mai fost incluse alte 10 universități din România. Universitatea din București rămâne cea mai bine clasată instituție de învățământ din România, crescând cu patru locuri și ajungând pe locul 32 în regiune. În clasamentul Top 50 regional au fost incluse și celelalte universități din cadrul Consorțiului Universitaria: Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj – Napoca – locul 36 (de la locul 41), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – locul 49 (de la locul 51) și Universitatea de Vest din Timișoara – locul 59 (de la 58).
În realizarea clasamentului, QS Global Employer Survey ține cont de mai mulți indicatori precum reputația academică (30%), reputația globală (evaluată prin două cercetări internaționale principale — prima dintre ele este QS Global Academic Survey, care le cere cercetătorilor din lume să identifice instituțiile pe care le percep că realizează cele mai bune performanțe în domeniul lor), reputația angajatorului (20% — QS Global Employer Survey le solicită absolvenților angajați să numească instituțiile pe care le consideră că produc cei mai buni absolvenți din sectorul lor de activitate.
Acest indicator urmărește să reflecte reputația instituțională pe piața de angajare a absolvenților), rata facultate/student (15% — bazată pe numărul de studenți înscriși comparat cu personalul academic full-time) precum și articole pe facultate (10%), impact web (10%), personal cu studii doctorale (5%), citări pe articol (5%), facultate internațională (2,5%) și studenți internaționali (2,5%).
Universitatea ”Lucian Blaga” apare la poziția 170. Topul poate fi văzut aici.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: universitatea lucian blaga , ulbs , Europa Centrală , Lucian Blaga , clasament , Conducerea Universității , Ioan Bondrea , Anastasia Soare , Christoph Waltz , Alexandru Ioan Cuza , Pentru Sibiu , Consorțiului Universitaria , Central Asia , Global Academic Survey , Emerging Europe , Global Employer Survey , Introducerea Universității
Vizualizari: 2722
Ultimele comentarii
Acum 56 minute
Eu
Acum 1 oră
@ @renzi
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Sibienii sunt omorâți cu zile!
Acum 1 oră
Paul