Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

VIDEO Povestea FITS, spusă pentru a doua oară prin video mapping

VIDEO Povestea FITS, spusă pentru a doua oară prin video mapping

Les Ateliers Nomad, studioul specializat în video mapping și animație 3D va prezenta în fața publicului de la Sibiu o proiecție de video-mapping care omagiază istoria și impactul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu asupra orașului și a locuitorilor, de-a lungul celor 23 de ediții. Proiecția se va desfășura pentru a doua oară, în această seară, 15 iunie, de la ora 22.00, pe fațada Bisericii Romano-Catolice din Piața Mare.

Animația, intitulată POSTERity este un concept original Les Ateliers Nomad și reprezintă un tribut adus Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care a schimbat viața orașului, gazdă a festivalului, nivelul de cultură al locuitorilor și, mai presus de toate, a fixat România pe harta culturală a lumii.

Prin alegerea celor mai reprezentative afișe și teme ale festivalului, proiectul urmărește să aducă în atenția publicului conexiunea permanentă pe care FITS a menținut-o nu doar cu contextul politic și social din România, dar și cu scena internațională, reflectată în fluxul continuu de artiști străini care au fost invitați să-și prezinte munca pe parcursul anilor. POSTERity reprezintă și un omagiu adus fondatorilor, publicului consumator de teatru și tuturor artiștilor care au transformat acest festival într-un fenomen teatral mondial.

LesAteliersNomad_Posterity (3 of 3)

Inspirat de arta actoriei, conceptual artiștilor de la Les Ateliers Nomad este centrat în jurul evoluției umane, de la stadiul de brută la cea de Creator, datorată contactului cu scena de teatru. Protagonistul este Actorul, o ființă umană privilegiată care capătă valențe metafizice și poate inventa orice univers, oricât de diferit ar fi de realitatea cunoscută. Nu în ultimul rând, actorul devine protagonistul propriului univers, în care este nevoit să-și accepte condiția și să se împace cu Sinele. Mișcările personajului principal au fost reproduse prin efecte speciale CGI și îi aparțin lui Ion Parea, actor, regizor și collaborator al Teatrului Național din București, membru de 15 ani al companiei de teatru Passe-Partout a lui Dan Puric, unde a jucat în piesele de success Made în România, Costumele, Hic suntleones, Cei 150, Royal Fashion.

https://www.youtube.com/watch?v=IgNJKNeb-98&feature=youtu.be

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus