Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Sibienii cu venituri mici pot cere alimente gratuite

Sibienii cu venituri mici pot cere alimente gratuite

Sibienii care nu se încadrează în cele patru categorii de beneficiari ai alimentelor oferite gratuit din fonduri europene, dar au venituri lunare sub 450 de lei/persoană, pot primi acest tip de ajutor în baza unei cereri depusă la Primărie.

Administrația locală a început din această săptămână împărțirea alimentelor gratuite pentru aproape 9.200 de sibieni care sunt fie pensionari sau șomeri cu venituri sub 450 de lei/lună, fie persoane cu handicap grav și accentuat, fie beneficiari ai venitului minim garantat, fie sunt beneficiari ai alocației pentru susținerea familiei. Cei 9.200 de sibieni din categoriile mai sus amintite vor primi acasă câte o invitație transmisă prin poștă, invitație pe baza cărora se va face ridicarea alimentelor gratuite. Locul de ridicare este același ca și în anii trecuți: depozitul situat pe șoseaua Alba Iulia, nr. 112 (Complex Bricomat), deschis de luni până joi între orele 8.30 – 15, iar vinerea între orele 8.30 – 12.30. Cei care primesc invitațiile acasă trebuie să se prezinte cu actele de identitate solicitate în programare.

”Fiecare beneficiar va primi 2 cutii identice, fiecare dintre aceste cutii conținând următoarele cantități de alimente: 1 kg făină, 2 kg de mălai, o pungă de paste făinoase, 2 litri de ulei, 1 kg de zahăr, o conservă de carne de vită, 1 conservă de pateu, 1 kg de orez, o conservă de paste de tomate și o pungă de fasole boabe. Fiecare cutie cântărește 8,8 kg”, comunicat Primăria Sibiu
A cincea categorie de beneficiari

Pe lângă cele patru categorii de beneficiari mai sus amintite, incluse pe liste din evidențele autorităților, de alimentele gratuite pot beneficia și sibienii care nu realizează venituri mai mari de 450 de lei, lunar. ”Pentru a se înscrie pe lista de beneficiari, persoanele în cauză sunt invitate începând din 27 iunie la sediul Serviciului Asistență Socială de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, camera S2, pentru a completa o cerere însoțită de acte doveditoare privind veniturile nete lunare și documente care să ateste componența familiei. După verificarea documentației și, dacă este cazul, după efectuarea unei anchete sociale, persoanele în cauză vor fi incluse în program prin emiterea unei dispoziții a primarului”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus