Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Cât costă o mită de 5000 de euro? Doi ani și șase luni cu suspendare

Cât costă o mită de 5000 de euro? Doi ani și șase luni cu suspendare

Fostul director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Marius Vingerzan, a fost condamnat la doi ani și șase luni cu suspendare pentru luare de mită. Vingerzan a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 5000 de euro de la un om de afaceri pentru un spațiu în cadrul Casei de Cultură.

Conform sentinței publicată de Tribunalul Sibiu, Marius Vingerzan și-a recunoscut fapta, motiv pentru care a beneficiat de o pedeapsă mai mică.

”…condamnă pe inculpatul V.M.M., la pedeapsa închisorii de : 2 ani şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.  dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani  aplică inculpatului pedeapsa complementară a intrzicerii dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a săvârşit fapta, pe o durată de 3 ani”, se arată în sentința Tribunalului Sibiu.
În plus, conform sentinței amintite, pe parcursul termenului de supraveghere Marius Vingerzan va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 zile în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu sau în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Pe lângă toate cele menționate mai sus, Vingerzan are și sechestru pe casă până restituie șpăgile primite și a fost obligat să plătească 1150 de lei cheltuieli de judecată. Sentința este una pe fond și poate fi atacată.

Marius Vingerzan, fost lider sindical numit director al Casei de cultură a sindicatelor Sibiu în 2012 – după arestarea și condamnarea fostului director, Silvestru Tomuță, tot pentru luare de mită – a fost reținut în data de 13 aprilie de procurorii DNA sub aceeași acuzație: luare de mită.

Potrivit unui comunicat DNA, remis la momentul respectiv, Vingerzan a fost surprins luând 5.000 de euro pentru a prelungi un contract de închiriere pentru o chirie modică. Cei 5.000 de euro fac parte dintr-o mită totală de 20.000 de euro, pe care – susțin procurorii DNA – Marius Vingerzan a solicitat-o pentru a închiria un spațiu din incinta Casei de cultură la o chirie ”modică” de 500 de euro pe lună. În plus, Vingerzan s-a mai angajat că va pune umărul la încheierea unui act adițional prin care durata contractului de închiriere este prelungită de la zece la 20 de ani.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/04/13/prins-timp-ce-primea-5-000-de-euro-directorul-casei-de-cultura-sindicatelor-fost-retinut/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

...

Acum 6 ani

de ce cu suspendare? judecatori de kkt
Raspunde

Micul Muci

Acum 6 ani

Daca are ''cu suspendare'' inseamna ca poate catinda in noiembrie din partea PNL,PSD,FDGR,UNPR samd.
Raspunde

Bivolul

Acum 6 ani

De Dragoman nimic, nimic? Parandaratul pe Agenda Culturala, luat cu stirea Primariei Sibiu, inca de pe timpul lui Johannis, nu a ajuns la urechile DNA-ului? Sau asta impreuna cu Niculescu si Gradinar Ilie, sunt prea aproape de Presedinte si trebuiesc amanati?
Raspunde

lol

Acum 6 ani

pe cat facem pariu ca nu o sa faca nici macar 1 minut de munca in folosul comunitatii? :)))
Raspunde

DD

Acum 6 ani

Este foarte trist sa vezi ca un om prins in flagrant luand mita ia doar 2 ani jumate cu suspendare! Unde este exemplul care trebuie dat catre ceilalti directori de institutii ale statului din Romania? cu o astfel de pedeapsa, o sa infloreasca coruptia in continuare! ce se intampla cu ceilalti bani luati pana acum, dar pentru care nu a fost prins? averi nejustificate? D-lor judecatori, cei corecti va platesc sa faceti justitie nu sa ii eliberati pe cei misei!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus