Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Guvernul a alocat trei milioane de lei pentru reabilitarea a patru drumuri din Sibiu

Guvernul a alocat trei milioane de lei pentru reabilitarea a patru drumuri din Sibiu

Patru drumuri județene afectate de alunecări de teren produse în primăvara acestui an vor fi reabilitate din cele 3,15 milioane de lei pe care Guvernul României le-a alocat Consiliului Județean Sibiu pentru remedierea defecțiunilor.

Este vorba de alunecările de teren produse pe drumurile județene care leagă Săcădate de Cornățel, Sadu de Rîu Sadului, Dârlos de Hoghilag și, respectiv, DN1 de Aciliu. Banii alocați de Guvern pot fi folosiți doar pentru lucrările de refacere, cheltuielile generate de întocmirea documentațiilor tehnice urmând a fi suportată din bugetul județean și cel al orașului Săliște (în cazul Aciliu). „Guvernul a alocat din fondul de intervenţie întreaga sumă pe care noi am solicitat-o. Banii primiţi sunt un sprijin necesar care ajută administraţia judeţeană să refacă infrastructura rutieră din judeţul Sibiu, afectată de calamităţile naturale. Implicit, locuitorii din zonele respective şi cei care le tranzitează vor beneficia de remedierile drumurilor afectate şi de siguranţă în trafic”, arată Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Patru alunecări de teren Sursa: comunicat CJ Sibiu

Pe drumul judeţean DJ 104G Săcădate-Nucet-Cornăţel, la km 5+200 s-a produs o alunecare a dealului din partea dreaptă a drumului, antrenând şi partea carosabilă a acestuia, sistemul rutier prezentând crăpături şi denivelări mari. S-a luat măsura de semnalizare a zonei şi restricţionare a circulaţiei pe un singur sens. S-a convocat comisia judeţeană pentru constatarea pagubelor. Valoarea estimată a lucrărilor de consolidare a versantului şi refacerea drumului este de 1.400 mii lei.

Pe drumul judeţean DJ 105G Sadu-Sădurel între localităţile Sadu şi Rîu Sadului, la km 29+600 s-a produs alunecarea terenului de pe versantul dintre drum şi râul Sadu, antrenând pământul şi vegetaţia până la acostamentul drumului pe o lungime de aproximativ 20 ml. Există pericolul iminent de surpare a părţii carosabile şi izolare a locuitorilor din comuna Râu Sadului. S-a instituit restricţia de circulaţie pe un singur sens. Valoarea estimată a lucrărilor de remediere este de 400 mii lei.

Pe drumul DJ 142E Dârlos-Hoghilag între localităţile Dârlos şi Alma la km 2+700 s-a produs o alunecare de teren a versantului dinspre râul Târnava Mare care ameninţă surparea drumului. La km 10+600 între localităţile Alma şi Dumbrăveni, viitura de pe râul Târnava Mare a erodat malul producând o alunecare de teren care se manifestă până în acostamentul drumului. Valoarea estimată a lucrărilor de consolidare a drumului şi refacerea taluzului şi a terasamentului drumului este de 450 mii lei.

Pe drumul comunal DC71 DN1-Aciliu-Amnaş între DN şi Aciliu s-a produs o alunecare a masivului din promixitatea autostrăzii care a antrenat şi drumul comunal, existând pericolul izolării satului Aciliu. Se impune consolidarea versantului (zid de sprijin) şi refacerea drumului comunal DC 71 (DN1-Aciliu-Amnaş) pe o lungime de 100 ml, refacerea a două podeţe transversale care să asigure descărcarea apelor pluviale de pe autostrada Sibiu-Orăştie şi de pe versantul aflat în proximitatea autostrăzii precum şi refacerea şanţurilor de scurgere a apelor pluviale în aval şi amonte de zona afectată în lungime de aproximativ de 100 ml. Valoarea estimată a lucrărilor de refacere a drumului şi consolidarea versantului este de 900 mii lei.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

DJ 104 G Sacadate-Cornățel nu a fost Recepționat in Decembrie 2014? Deja trebuiesc alocați bani pentru reparații? "Președintele" CJ mare iubitor al naturii "prin zona" ce opinie are?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus