Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Regizorul Michael Moore: 5 motive pentru care Trump va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA

Regizorul Michael Moore: 5 motive pentru care Trump va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA

Analistul politic şi regizorul american Michael Moore anticipează că magnatul republican Donald Trump va câştiga scrutinul prezidenţial din Statele Unite, pe fondul stării de nemulţumire faţă de situaţia economică, faţă de Hillary Clinton şi, în general, faţă de sistemul politic, informează Agerpres.

"Îmi pare rău că a trebuit să anunţ această veste proastă, dar v-am spus încă de vara trecută că Donald Trump va fi candidatul republican pentru postul de preşedinte al SUA. Iar acum am o veste şi mai groaznică şi deprimantă: Donald Trump va câştiga scrutinul prezidenţial din noiembrie", afirmă comentatorul politic şi regizorul american Michael Moore, producătorul documentarelor "Bowling for Columbine", "Fahrenheit 9/11", "Sicko" şi "Capitalism: A Love Story".

Iată cinci motive pentru care Donald Trump va câştiga:

1. Calcule tipice regiunii centru-vest sau Brexitul american

"Cred că Trump îşi va concentra atenţia pe cele patru state din zona Marilor Lacuri – Michigan, Ohio, Pennsylvania şi Wisconsin. Patru state tradiţional prodemocrate, dar care au guvernatori republicani din anul 2010. (...) Trump o depăşeşte pe Hillary Clinton în sondaje în Pennsylvania, în timp ce scorul este strâns în Ohio. (...) Este strâns pentru că Trump a spus în mod corect că susţinerea familiei Clinton pentru Acordul nord-american de liber-schimb (NAFTA) a contribuit la distrugerea industriei în această zonă a Statelor Unite. Trump o va ataca pe Clinton pe această temă şi pe tema acordului Transpacific (TPP)".

2. Ultimul control al furiosului bărbat alb

"Conducerea politică în SUA este dominată de 240 de ani de bărbaţi, iar acest lucru se apropie de sfârşit. O femeie urmează să prea conducerea! Cum s-a putut ajunge la aşa ceva sub ochii noştri?! Au fost semnale, dar le-am ignorat. Nixon, trădătorul de gen, ne-a impus Articolul IX, regula care stabileşte că elevele trebuie să aibă şanse egale în sport. Apoi, li s-a permis femeilor să conducă avioane de pasageri. (...) Aceste elemente sunt doar vârful aisbergului masculului alb aflat în pericol. Există sentimentul că puterea ne scapă, că lucrurile nu se mai fac cum trebuie".

3. Problema Hillary Clinton

"Mie chiar îmi place Hillary, mult, şi cred că în multe cazuri a fost criticată fără a merita acest lucru. Dar votul ei în favoarea Războiului din Irak m-a făcut să promit că nu voi mai vota cu ea niciodată. Până acum, nu mi-am încălcat promisiunea. Pentru a împiedica un protofascist să devină comandantul suprem al armatei SUA, aş încălca promisiunea. Dar cred sincer că Hillary Clinton va găsi o modalitate de a ne implica în vreo acţiune militară. Este o persoană din aripa dură, cu o ideologie la dreapta de cea a preşedintelui Barack Obama. (...) Trebuie să admitem: cea mai mare problemă nu este Trump, ci Hillary. Este extrem de nepopulară, aproape 70% dintre alegători cred că nu este demnă de încredere şi că este lipsită de onestitate".

4. Votul deprimant al susţinătorilor lui Bernie Sanders

"Nu trebuie să ne mai preocupăm că susţinătorii lui Bernie Sanders nu ar vota cu Hillary Clinton. Sondajele arată deja că mulţi susţinători ai lui Sanders vor vota cu Hillary anul acesta, mai mulţi decât alegătorii din scrutinul intern care au votat cu Obama în 2008. Nu aceasta este problema. Semnalul de alarmă ar trebui să fie că, deşi susţinătorii lui Bernie Sanders vor vota reticent cu Hillary Clinton, acesta va fi un vot deprimant, dat fiind că un alegător nu va putea convinge alte cinci persoane să voteze cu ea".

5. Efectul Jesse Ventura

"În final, nu neglijaţi capacitatea electoratului de a fi suprinzător. Cabina de vot a rămas unul din puţinele spaţii sociale în care nu sunt camere de luat vederi, nu sunt dispozitive de ascultare, nu sunt soţi / soţii, copii, şefi, poliţişti, nici măcar termene-limită. Poţi sta cât vrei şi nimeni nu îţi poate reproşa nimic. (...) Acolo nu sunt reguli. În acest context, al furiei oamenilor faţă de un sistem politic deficitar, milioane de oameni vor vota cu Trump, nu pentru că ar fi de acord cu ideile lui, nu pentru că sunt entuziasmaţi de bigotismul sau de personalitatea lui. Doar pentru că pot", subliniază Michael Moore.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus