Joi,
18.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Concerte, baschet, filme, dar și spectacole de teatru. Asta ne așteaptă în acest sfârșit de săptâmână în Sibiu.

Vineri, 29 iulie De la ora 10.00, în parcarea Teatrului începe „Sibiu Streetball”, cea mai mare competiție de baschet 3 la 3 din Transilvania și al doilea eveniment de acest gen din țară, după numărul de echipe participante și premiile puse în joc, ajunge, anul acesta, la cea de-a opta ediţie. Turneul se va desfășura în Parcarea Teatrului.

De la ora 19:00, cei care iubesc jazz-ul sunt așteptați pe terasa din Cafeneaua din librărie de PortoJazzMusic Band și Banda CPO pentru a le povesti despre jazz.

Evenimentul organizat de Asociația Calfelor, „Transfer european de cultură și cunoștinte prin intermediul calfelor călătoare” continuă în fiecare zi în curtea Bisericii Evanghelice din Sibiu.

La Cinema Arta vor rula următoarele filme: „Ice Age: Collision Course” – 3D, dublat în limba română de la orele 12.00 și 14.00 sâmbăta și duminica, iar de luni până joi de la ora 14.30. „Bad moms” va avea premiera de la ora 16.10, de la ora 18.10 urmează pelicula de acțiune „Ghostbusters” – 3D, urmând ca de la ora 20.30 să fie proiectat filmul „Jason Bourne”.

La Sala Thalia, de la ora 19.00, va avea loc evenimentul principal al Festivalului Icon Arts Celebrates, și anume, concertul „Anotimpuri. Vara-Catulli Carmina de Carl Orff”. Cantata Catulii Carmina va fi interpretată de renumitul grup Acapella și ansamblul Icon Arts Percussion Group, condus de Mircea Ardeleanu. Din distribuția concertului fac parte soprano Annemarie Condacse, tenorul Andrei Lazăr, iar la pian va interpreta compozitorul Mihai Murariu. Prețul unui bilet la eveniment este de 20 lei.

Programul festivalului ARTmania pentru ziua de vineri cuprinde șapte evenimente. Astfel, de la ora 16.00 vor urca pe scenă cei de la StoneLight, de la 17.20 PsycHolies, de la 19.00 urmează cei de la The Foreshadowing, iar de la 19.50 Mellowtoy. Seara continuă de la 20.30 cu Black Peaks, fiind urmați de la ora 21.20 de Heretic‘s Dream, iar de la Katatonia vor urca pe scenă la ora 22.00.

Spectacolul „Faust” este pus în scenă de la ora 19.00, la Fabrica de Cultură. „Faust“ e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral „Faust“ îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaștere, credinţă, durere şi iubire. „Faust-ul“ lui Silviu Purcărete, se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 16 ani, iar prețul unui bilet este de 40 lei, respective 25 lei.

Sâmbătă, 30 iulie De la ora 10.00 continuă în parcarea Teatrului competiția de baschet 3 la 3 „Sibiu Streetball”.

De la ora 12.00, la Cetatea Fortificată din Cisnădioara va avea loc finala Concursului Internațional de Muzică de Cameră Icon Arts.

În Piața Mare, festivalul ARTmania continuă de la ora 15.30 cu cei de la Vespera, de la 16.30 urmează cei de la AvenueLie, iar de la 17.10 urmează cei Fallen Arise. Solstafir urcă pe scenă de la ora 19.00, fiind urmați de la ora 19.50 de Hteththemeth, de la 20.30 de Pain of Salvation, de la ora 21.40 de Poemisia, iar finalul festivalului este asigurat de Ihsahn care vor urca pe scenă de la 22.20. Ediția din acest an a ARTmania se încheie cu un after party ce va avea loc în Rock Pub&More, de la ora 23.30, iar invitat special va fi fi Adastia.

De la ora 18.00, pe strada Cetății va avea loc Festivalul național studențesc de modă și design vestimentar "BE CREATIVE". Cele mai bune 24 de colecții înscrise în concurs, aparținând ale absolvenților din București, Cluj, Timișoara, Oradea si Iasi, vor fi jurizate de specialiști în domeniu.

De la ora 19.00, la Fabrica de Cultură se va juca spectacolul "Faust", în regia lui Silviu Purcărete. Prețul unui bilet este de 40 lei, respectiv 25 de lei cu reducere. Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 16 ani.

Duminică, 31 iulie De la ora 10.00, în Cisnădie, la Cetatea fortificată vor avea loc recitaluri ale cursanților Academiei Icon Arts.

În parcarea Teatrului continuă competiția de baschet 3 la 3 „Sibiu Streetball”.

Festivalul național studențesc de modă și design vestimentar "BE CREATIVE" continuă tot de la ora 18.00, pe strada Cetății.

Spectacolul "Metamorfoze" este pus în scenă, la Fabrica de Cultură, de la ora 19.00. Ovidiu a comparat “Metamorfozele” sale cu efectele teatrului, prin urmare, nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni faptul că unul dintre cei mai cunoscuţi regizori europeni, Silviu Purcărete, şi-a propus să prezinte versurile poemului, să redea esenţa lor poetică şi să extragă sunete şi imagini extraordinare din ele. În adaptarea sa a capodoperei lui Ovidiu, la care a lucrat cu Alain Garlan, Purcărete a căutat să evidenţieze cele mai ascunse sentimente ale oamenilor. Prețul unui bilet este de 30 lei, respectiv 20 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus