Marţi,
20.10.2020
Cer Senin
Acum
1°C

Începe voleiul pe plaja din Piaţa Mică. Cei mai buni sportivi din ţară joacă la Sibiu

01 August 2016 20:39

Începe voleiul pe plaja din Piaţa Mică. Cei mai buni sportivi din ţară joacă la Sibiu

Sibiu Sands primul turneu de beach volleyball organizat vreodată în centrul istoric al unui oraș din România, revine mâine, 2 august, cu cea de-a patra ediţie consecutivă, în Piaţa Mică. Turneul are loc între 2 şi 7 august şi va fi împărţit pe trei categorii: Open Mixt (2 august, şedinţa tehnică de la ora 8:00 şi primul meci de la ora 08:15), Open Masculin (şedinţa tehnică pentru Turneul Final al C.N. Masculin: joi, 04 august, ora 08:00) şi Open Feminin (şedinţa tehnică pentru Turneul Final al C.N. Feminin: joi, 04 august, ora 16:00).

 Competiția este acreditată de către Federația Română de Volei și este inclusă în calendarul competițional național, fiind considerată anul acesta Turneul Final al Campionatului Național de Volei pe Nisip. Valoarea premiilor puse în joc anul acesta este de 3.000 EURO.

'Sibiu Sands', primul turneu de beach volleyball organizat vreodată pe un teren amenajat de la zero, într-o zonă istorică, în România, este acreditat de către Federația Română de Volei, pentru a treia oară consecutiv fiind considerat turneu de categoria A. Dacă anul trecut doar competiția fetelor încheia Campionatul Național de Volei pe Nisip, anul acesta și echipele profesioniste de băieți vor încheia la Sibiu sezonul competițional 2016.

Teren amenajat de la zero în centrul Sibiului

Competiția se va desfășura zilnic, pe parcursul a șase zile, pe un teren amenajat de la zero în centrul istoric al orașului, în Piața Mică. 230 de m3 de nisip, 4 m3 de lemn, trei utilaje de mare tonaj și trei zile au fost necesare pentru amenajarea terenului la cele mai înalte standarde, pentru ca jucătorii prezenți la Sibiu să beneficieze de cele mai bune condiții de joc.

Terenul amenajat în centrul orașului respectă specificațiile Federației Internaționale de Volei, fiind construit la standarde olimpice și folosind instrumente profesionale de joc (mingi, fileu, benzi delimitare, etc). Pentru confortul spectatorilor va fi amenajată o tribună de 400 de locuri și pentru că uneori, un meci de volei pe plajă durează peste o oră, va fi amenajată și o instalație de nocturnă.

Echipele înscrise vor juca după regulile Federației Internaționale de Volei, într-un sistem eliminatoriu. Echipa care câștigă înaintează în clasament, echipa care pierde mai are șansa unui ultim meci. Dacă îl pierde, iese din competiție, dacă îl câștigă, înaintează pe tabelul competițional. În final vor rămâne doar patru echipe la fiecare categoria care vor juca finala mare și finala mică. 

 

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus