Sâmbătă,
13.07.2024
Cer Senin
Acum
29°C

Sibiu Dans Festival aduce magia dansului în Piața Mică

Sibiu Dans Festival aduce magia dansului în Piața Mică

Cei 500 de tineri participanți la Festivalul Studențesc ,,Sibiu Dans Festival” vor încinge scena din Piața Mică cu o serie de coregrafii originale, pe care spectatorii le vor putea admira în premieră. Festivalul debutează vineri, 12 august, și se va încheia duminică cu un spectacol de teatru-dans construit în jurul dragostei.

Evenimentul este unul dedicat atȃt formațiilor studențești de amatori, cȃt și viitorilor profesioniști. Spre deosebire de alte festivaluri de amploare din țară, tinerii care participă la Sibiu Dans Festival se pregătesc un an ȋntreg pentru a prezenta coregrafiile.

Balet, popping sau break dance

Concurenții ȋnscriși la secțiunile solo, duet, grup, formație, ansamblu vor participa la o competiție pe ritmuri de dans contemporan (care include baletul modern, teatru-dans, dans cu soluţii inovatoare şi inedite), show-revue (dansuri de revistă, dansuri cu specific de cabaret), dans de caracter (dansuri folclorice stilizate, dansuri tribal sau de ritual), dans modern (după curente musicale şi coregrafice în vogă), street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, tutting, break dance).

Ȋn concurs vor intra formații din țară și invitați din străinătate, după cum urmează: Alba Carolina (Casa de Cultură a Studeților Alba), One Dream (Casa de Cultură a Studeților Brașov), Jump In (Casa de Cultură a Studeților Cluj), Freaks (Casa de Cultură a Studeților Craiova), The Sky, Bell Art și Quasar  (Casa de Cultură a Studeților Iași), Starfix (Casa de Cultură a Studeților Pitești), Ansamblul Academic Star (Casa de Cultură a Studeților Ploiești), M&M (Casa de Cultură a Studeților Sibiu),, Matrix Dance (Casa de Cultură a Studeților Timișoara).

Spectacole amânate

Ținând cont de faptul că în ziua de sâmbătă a fost decretat doliu național în memoria Reginei Ana, programul festivalului va fi amânat. ,,Nu doar că programul pentru ziua de sȃmbătă va fi amȃnat, dar evenimentul ȋși asumă datoria de a aduce o rază de optimism ȋn inimile romȃnilor ȋn această perioadă”, anunță organizatorii.

Programul artistic programat inițial sȃmbătă,13 august, se reprogramează pe duminică.  Astfel, pe scena din Piața Mică, de la ora 12:00  va avea loc ,,Odiseea Văduvei”, un spectacol realizat de Casa de Cultură a Studenților Petroșani, urmat de mult-așteptata premiere a participanților Sibiu Dans Festival 2016. Seara, de la ora 21:00, aceeași scenă va fi adusă la viață de ,,Bonnie&Clyde”, un spectacol de teatru-dans construit în jurul dragostei, o dragoste juvenilă, pasională, plină de aventură şi erotism.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus