Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

O nouă imagine cu băieţelul salvat la Alep a devenit virală pe reţelele de socializare. FOTO

O nouă imagine cu băieţelul salvat la Alep a devenit virală pe reţelele de socializare. FOTO

Imaginea lui a făcut rapid înconjurul lumii şi a emoţionat până la lacrimi, devenind un simbol al victimelor războiului din Siria. La doar o zi după apariţia înregistrării cu Omran Daqneesh, băieţelul sirian de cinci ani care stă tăcut într-o ambulanţă, deşi fusese victima unui atac aerian în mijlocul nopţii şi avea faţa plină de sânge, Rusia s-a declarat de acord cu instituirea unui armistiţiu în oraşul sirian Alep.

1187

Iată că acum imaginea lui Omran este folosită pentru a crea fotografii poate la fel de sugestive şi care devin rapid virale pe reţelele de socializare, scrie News.ro

Într-o altfel de fotografie, băieţelul sirian apare între cei mai importanţi oameni politici ai lumii, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, şi cel al Rusiei, Vladimir Putin.

omran-obama-putin

Într-o altă ipostază, Omran stă pe un scaun, la fel ca cei doi lideri ai lumii, care au o mină gânditoare.

copil-obama-putin

Această imagine a fost postată pe Facebook, cu titlul: "O fotografie face cât 1000 de cuvinte".

Difuzarea înregistrării video cu băiatul confuz şi obosit care este adus într-o ambulanţă, plin de praf şi cu sânge pe faţă, de oamenii care au intervenit pentru a scoate de sub dărâmături victimele unui atac aerian comis la Alep a amintit şi de o altă victimă a războiului din Siria, Alan Kurdi, al cărui trup a fost adus la mal, pe o plajă din Turcia, anul trecut.

Cei doi apar într-o imagine despre şansele de supravieţuire ale copiilor din Siria: soarta lui Omran, dacă rămân în Siria, sau soarta lui Alan, dacă încearcă să plece din Siria.

omran-siria

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/08/18/omran-a-devenit-imaginea-simbol-a-suferintei-copiilor-din-alep/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus