Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Anul școlar începe cu tensiuni la Școala Nr. 1. Părinții sunt nemulțumiți de condițiile din sălile de clasă

Anul școlar începe cu tensiuni la Școala Nr. 1. Părinții sunt nemulțumiți de condițiile din sălile de clasă

La Școala Gimnazială Nr.1 din Ștrand începutul de an școlar vine cu tensiuni și nemulțumiri. Mai mulți părinți sunt revoltați de condițiile în care vor învăța copiii lor. Aceștia acuză că, înainte cu o săptămână de începerea școlii, în clasă este mucegai, sunt șoareci și că miroase urât.  Profesorii, pe de  altă parte, spun că sala de clasă este încă în lucru, și toate vor fi în regulă în 12 septembrie când încep orele de curs.

Cu o săptămână înainte de începerea anului școlar, mai mulți părinți ai căror copii vor începe, luni, clasa I s-au revoltat. Aceștia doresc să tragă un semnal de alarmă și spun că sunt nemulțumiți de felul în care arată sala de clasă în care copiii lor urmează să învețe patru ani de zile. Aceștia spun că atunci când au mers în clasă se simțea un miros urât și că un perete până la jumătate era plin de mucegai. În plus, încăperea a fost laborator de chimie și că acolo încă se țin substanțe periculoase. Părinții au verificat până și extinctorul care se pare, după spusele lor, avea termenul de valabilitate expirat.  Au făcut și o petiție online care poate fi accesată aici.

"Mirosea urât"

Mama unei eleve care a învățat patru ani în clasa cu pricina spune că fetița s-a plâns că dacă lăsau mâncarea în clasă o găseau mâncată  de șoareci și că doamna învățătoare îi scotea în pauze din clasă pentru a aerisi deorece mirosea foarte urât a mucegai.

“Când am fost în clasă se simțea un miros urât. Fata mea cea mare mi-a spus într-o zi, după ce a venit de la școală, că a trimis-o doamna învățătoare să ia niște hârtie din camera în care e o mică arhivă și că a sărit un șoarece pe ea. Și îmi mai spunea că nu puteau ține mâncarea, nu putem lăsa nimic acolo pentru că le găseau pe toate roase. După ce noi ne-am revoltat ca părinți, directorul s-a mobilizat și a pus mecanicul să spele, să răzuiască. Oricum, un perete plin de mucegai trebuie tratat și abia apoi zugravit. Noi când ne-am dus luni și am spus că vrem să ajutăm ni s-a spus că nu mai e nevoie de noi că o să rezolve totul și că o să arate foarte bine”,  spune Bîndea Bianca, unul dintre părinți.

O altă mămică spune că părinții sunt nemulțumiți că nu au fost anunțați din timp despre situația clasei. “Au avut inundație în clasă, nu s-au luat măsuri nici în momentul acela. Copiii au studiat în condițiile acelea de când sala s-a transformat din laborator de chimie în clasă, de 10 ani. Directorul a spus că rezolvă, iar eu m-am dus ieri să văd cum se desfășoară lucrurile și se pare că nu am voie. Nu e normal ca mecanicul să facă, el nu e autorizat. Au spălat cu soluție antimucegai, deci clar că recunosc că e mucegai. Dacă nu e tratat peretele va ieși iarăși mucegai”, spune Elena C.

"Ne ajutăm reciproc"

Astăzi la școală era agitație mare. În fiecare sală de clasă se făcea curățenie, se repara ce mai era de reparat, iar profesorii fie erau implicați în reparații, fie dădeau o mână de ajutor la mutarea mobilierului din clasă.  Clasa care a stârnit discuțiile este în curs de reabilitare, iar reprezentanții unității de învățământ au spus că în două zile ea va fi funcțională, iar pe 12 septembrie părinții sunt așteptați să vadă rezultatele. Au fost scoase băncile din clasa, au început să se vopsească pereții și se va pune chiar  un tapet pentru ca sala să aibă un aspect cât mai primitor.

“Posibilele nemulțumiri au apărut din cauza faptului că cei mici care au terminat clasa pregătitoare au fost mutați din sala respectivă. Vom avea clasa funcțională într-o zi, două, iar luni îi așteptăm pe părinți să vadă rezultatele. Oferă o mână de ajutor profesorul de sport, cel de desen și chiar noi mutăm bănci și ce mai este nevoie. Doar să rezolvăm situația, spune directorul adjunct al Școlii Gimnaziale Nr.1,  Aurel Popescu.

Directorul școlii spune că are o relație bună cu părinții și că se ajută reciproc. Discută cu aceștia chiar și despre culoarea vopselei și dacă au vrut draperii albastre, s-au pus draperii albastre.

“Avem o relație foarte bună cu părinții. Vorbim chiar și despre culoarea pereților, iar dacă aceștia vor să cumpere draperii albastre pentru ca sălile să arate mai bine, noi nu ne împotrivim. Noi chiar ne ajutăm reciproc.  Facem modificări atât cât ne permitem legea”, spune, la rândul său,  directorul Școlii nr.1,  Claudiu Canciu.

Școala este într-o situație specială și din cauza grupelor de grădiniță pe care trebuie să le adăpostească, până ce clădirea grădiniței, chiar de lângă, va fi gata.  Profesorii au făcut eforturi serioase ca toți copiii, inclusiv cei de grădiniță, să învețe în condiții bune, spune Aurel Popescu. Grupele de grădiniță și clasele pregătitoare sunt păstrate pe același palier, pentru ca cei mici să fie mai protejați. Curtea școlii a fost asfaltată în această vara, iar elevii beneficiază, pe tipul orelor de sport, și de un teren sintetic.

Părinții au făcut o sesizare și la Direcția de Sănătate Publică. Conform reprezentanților unității de învățământ cei de la DSP au venit și au observat că au fost luate toate măsurile necesare și că s-au adaptat situației. Luni, la Școala Gimnazială  Nr.1, clopoțelul va suna pentru 525 de copii.

scoala 1 strand (3) (Copy)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Adina Maria

Acum 7 ani

Minciuni gogonate servite pe tava presei de d-nii directori..."posibilele nemultumiri","avem o relatie buna cu parintii"(ai lor probabil)...etc...pozele sunt elocvente ptr nemultumirile parintilor...sesizari au fost depuse peste tot,dar nimeni nu si-a dat interesul sa faca controale la timp
Raspunde

cristina

Acum 7 ani

scandalul a pornit de la o situatie grava existenta intr-o scoala din Sibiu!!!!! am evidentiat toata situatia, s-au creat presiuni asupra conducerii unitatii, si iata s-a putut face ceva, se spala mucegaiul, se arunca substantele chimice, se izoleaza clasa acolo unde gaurile erau "bulevardele" soriceilor, asa vedem in presa!!!! directorul scolii a refuzat sa dea socoteala parintilor, sa asigure transparenta pe perioada lucrarilor. directorul scolii are inca sistemul de partea lui, din pacate, dar stim bine, cand e vorba de copiii nostri nu ne vom lasa manipulati, amenintati, nu noi mame de copii care se implica si doresc sa schimbe sistemul!!!!!
Raspunde

CinevaCaruiaÎiPasă

Acum 7 ani

Bălării !!!! Nu toată lumea e suparata pe scoală sau profesori! Spre exemplu clasa respectiva e zugrăvită de mecanicul scolii, învătătoarea si profesor de sport! Oricum, părintii au mers cam departe! Se omite un aspect: în acea clasă vor intra si profesori nu doar elevi! Nimeni nu accepta condiții precare! Toată lumea pune umărul sa iasă bine!
Raspunde

Vio

Acum 7 ani

Cucoanele astea vor sa vina in inspectie? Incredibil ce tupeu au mahalagioaicele astea.
Raspunde

cristina

Acum 7 ani

sistemul angreneaza in el oameni care se complac,oameni care nu vor sa ridice nici un standard, raman la conditiile in care traiesc zi de zi, o stiu, o accepta."cucoanele" au dovezi, "cucoanele" nu vor razboi cu oamenii din sistem care accepta situatia aceasta, probabil vorbim aici chiar cu mecanicul, recunosc stilul (sugestia" vreti sa intrati in belele"). "cucoanele" nu vor acea clasa pe care au gasit-o intr-o situatie jalnica in data de 05.09.2016, cu o saptamana inainte de a incepe scoala. au fost copii acolo, au studiat in conditiile acelea jalnice. pe cine iertam? cu cine sa vorbim despre acest lucru?
Raspunde

cristina

Acum 7 ani

Replica acelei persoane care ne prezinta situatia profesorilor: profesorul si job-ul lui, e un adult, noi vorbim de 26 de copii. Oare stiti despre riscurile de acolo? Situatia pare frumoasa dupa razboi, directorul a decis sa repare, sa ofere o clasa frumoasa, dar un mucegai nu se spala asa usor de pe perete. Vom vedea si raspunsul Directiei de Sanatate Publica si al altor autoritati de control. Avem nevoie de avize si avem nevoie de transparenta pe parcursul lucrarilor. Nu aplaudam eforturile depuse. Imi pare rau sa spun acest lucru.Nu!Nu vreau floricele peste mucegai, nu vreau promisiuni si explicatii despre sistem. Nu mai vreau nimic de la cei care nu inteleg ca tot ce e cu usile inchise, e putred! Solutiile gasite intern, gospodarirea interna, fiecare de capul lui, ca sa nu se ajunga departe ca oricum de acolo nu primim nimic (ce mentalitate).De aceea peste ani se sterge si ce ati facut acum, ramane mucegaiul.
Raspunde

Mihaela

Acum 7 ani

Nu pot să cred așa ceva să vă fie rușine domnule director!!!!! Eu nu mi aduc aminte să fii fost consultată cu privința la nimic! Vindeți gogoși mai bn decât conduceți școala!
Raspunde

Bianca

Acum 7 ani

Imi este sila si scarba de tot circul asta, daca"cucoanele" si "mahalagioaicele" nu mergeau si se revoltau ,in data de 12.09.2016 cei 25 de copii din cl.I C intrau intr-o clasa plina de mucegai care nu s-a renovat de 10 ani si despre care d-nul director a afirmat ca habar nu avea ce este in aceea clasa.Suntem"mahalagioaicele" pt ca ne aparam copii impotriva unui inconstient caruia nu ii pasa decat de functia si de salariul lui.
Raspunde

Cristina

Acum 7 ani

Domnule,Cinevacaruiaiipasa,daca noi ,parintii copiilor nu interveneam sa putem face ceva pt copiii nostri,ar fi trecut inca 4ani si tot asa e era clasa respectiva si domnule Vio,noi "cucoanele" ne iubim copiii foarte mult si mergem pana in panzele albe ,daca e nevoie,ca sa le fie lor bine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus