Sâmbătă,
04.07.2020
Parțial Noros
Acum
22°C

Noile autospeciale pentru colectarea gunoaielor, aduse la Sibiu: deșeuri cântărite, GPS, camere video | Foto

15 Septembrie 2016 16:35

Noile autospeciale pentru colectarea gunoaielor, aduse la Sibiu: deșeuri cântărite, GPS, camere video | Foto

Cele aproximativ 40 de autospeciale care vor fi folosite pentru colectarea și transportul deșeurilor în municipiul Sibiu și alte 21 de localități învecinate au fost aduse la Sibiu.

Toate autospecialele sunt noi, valoarea acestor achiziții fiind de 16,2 milioane de lei. ”În total, vorbim de aproximativ 40 de autospeciale. Vom mai achiziționa și două autospeciale de mai mici dimensiuni pentru zona centrului istoric, unde sunt străduțe înguste”, spun reprezentanții SC Soma SRL, compania care va asigura serviciile de colectare și transport în următorii opt ani. Șoferii și personalul care vor opera aceste autospeciale vor fi instruiți în utilizarea acestor autospeciale în perioada următoare.

Colectarea selectivă a deșeurilor va începe din noiembrie în municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și în comunele Boița, Cristian, Gura Râului, Loamneș, Marpod, Nocrich, Orlat, Păuca, Poplaca, Rășinari, Râul Sadului, Roșia, Sadu, Slimnic, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică, Tălmaciu și Vurpăr.
Reciclabilele – cântărite la fiecare ridicare

Mașinile care vor colecta deșeurile reciclabile au și sisteme de cântărire a cantităților preluate. ”Mașinile vor elibera tichet de cântar pentru fiecare utilizator în parte, menținând datele în portofoliul de clienți. Ca să vă dau un exemplu, pentru deșeurile reciclabile nu este rentabil să trimiți o autospecială doar într-o comună, după care să descarci, prin urmare această autospecială va ridica deșeuri din mai multe localități pe un anumit traseu. Eroarea de cântărire a acestor sisteme este de sub un kilogram”, declară Narcis Doru, directorul general al SC Soma SRL.

masini-de-gunoi-soma-20-copy Toate mașinile sunt dotate cu GPS, pentru a putea fi verificată în permanență îndeplinirea traseelor și respectarea programelor de ridicare a deșeurilor. Printre dotările noilor autospeciale intră și camere video montate în spate.

Mașina de spălat containere

Una din aceste autospeciale este destinată spălării și dezinfectării containerelor, operațiune care va fi efectuată de cel puțin două ori pe an. ”Este o mașină specială, care preia containerul golit și – cu un sistem de pulverizare folosind apă transformată în vapori de până la 100 de grade – îl curăță. La finalul procedeului, containerul va fi și parfumat. Mașina aceasta nu funcționează, însă, la temperaturi mai mici de cinci grade. Fiecare container va fi spălat de cel puțin două ori pe an. Totodată, vor fi spălate și platformele de gunoi, în cazul în care este necesar”, mai spun cei din conducerea societății.

Planul de investiții asumat de SC Soma SRL are o valoare totală de peste 26,5 milioane de lei, fără TVA. Pentru achiziția de recipiente, operatorul Soma va investi 6,2 milioane de lei, alte 16,6 milioane de lei sunt alocate achiziționării de autospecialelor pentru colectare și transport, iar în amenajarea bazei de lucru vor fi investite 3,6 milioane de lei.
 

Foto: Silvana Armat

masini-de-gunoi-soma-6-copy masini-de-gunoi-soma-4-copy masini-de-gunoi-soma-3-copy masini-de-gunoi-soma-14-copy masini-de-gunoi-soma-15-copy masini-de-gunoi-soma-19-copy masini-de-gunoi-soma-7-copy masini-de-gunoi-soma-12-copy masini-de-gunoi-soma-2-copy masini-de-gunoi-soma-18-copy masini-de-gunoi-soma-8-copy masini-de-gunoi-soma-9-copy masini-de-gunoi-soma-21-copy masini-de-gunoi-soma-22-copy masini-de-gunoi-soma-17-copy masini-de-gunoi-soma-10-copy masini-de-gunoi-soma-13-copy masini-de-gunoi-soma-5-copy masini-de-gunoi-soma-11-copy

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Butica Bogdan

Acum 3 ani

Ca simplu cetatean, platitor de taxe, impozite si platitor de gunoi sunt foarte curios: OARE TOT EU O SA CURAT IN URMA ACESTOR SUPER MASINI, GUNOIUL PE CARE IL LASA IN URMA LOR? Stimati oameni care va ocupati cu "igenizarea Sibilui", luati la cunostinta ca cea mai mare mizerie o fac cei care ar "trebuiiiiiiiiiiii" practic sa faca curatenie. Daca sunteti curiosi Asociatia Ruscior 48 va poate pune la dispozitie cateva imagini foarte sugestive. Eu personal ca un om care mi-asi dori un Sibiu foarte curat va doresc "Curatenia fie cu voi" indiferet ca sunteti Moldoveni Ardeleni.............. etc Si asi raspunde ante comentatorilor mei: "Oare de ce ne suparam ca nu am fost noi destul de responsabili sa ne facem curat in fosta Capitala Europeana" P.S. Un Ardelean nascut si crescut aici.
Raspunde

cetateanul turmentat

Acum 3 ani

in poze totul e roz(sau verde, vederea imi joaca feste hic hic) sa vedem cum o sa fie in realitate marea "organizare"
Raspunde

rosu

Acum 3 ani

O poza cu muncitorii care le deservesc o sa puneti? O sa fie moldoveni, oare?
Raspunde

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, din câte am auzit pe "surse" o sa hie de-ai nost' di-cea, "ardeleni" din Roșia....
Raspunde

cati

Acum 3 ani

Ce-mi aratati mie o multime de poze cu masinile de gunoi ? Ce relevanta au pentru mine ,cititor ? Eu as dori sa aflu exact cum sa gestionez gunoiul casnic. Hartia, plasticul, sticla cred ca stiu, dar daca am de aruncar niste textile ?
Raspunde

Micul Muci

Acum 3 ani

Nu le arunca ,pune-le bine, te si miri cind iti trebuie o textila!
Raspunde

Micul Muci

Acum 3 ani

Tichet de cintar?Hmm!Ce puneti la cale?
Raspunde

Nic

Acum 3 ani

Surpriza placuta
Raspunde

Tu

Acum 3 ani

Tot nu inteleg daca le aduna selectiv sau le varsa in masina la gramada?
Raspunde

Gribbit ! Gribbit !

Acum 3 ani

In sfarsit se strange gunoiul pt. prima data in istorie in targusorul asta prafuit pronincial ! Noroc cu Moldova, altfel vai si amar de voi !
Raspunde

dan

Acum 3 ani

Normal....cu ce sa se ocupe si Moldova ....cu gunoiul :)))
Raspunde

gigea

Acum 3 ani

Daca avem pe cei din Costinesti, praf ne faceam ! Multumim Moldova, salveaza Sibiul, salveaza Romania! Moldova si Oltenia salveaza demografic romania! URAAA!
Raspunde

un curios

Acum 3 ani

Valea in Oltenia prostule!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus