Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Grevă generală în toate spitalele din țară în 31 octombrie. Și Sibiul participă

Grevă generală în toate spitalele din țară în 31 octombrie. Și Sibiul participă

Sindicaliștii Federației Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din țară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare, a anunțat, în luna septembrie, președintele Sanitas, Leonard Bărăscu. La Sibiu se strâng semnături, iar sindicaliștii sibieni spun că vor participa și ei, fiind o problemă de interes general, care afectează pe toată lumea.

În județul Sibiu sindicaliștii sunt foarte hotărâți să participe și să urmeze toți pașii anunțați la nivel național.

“Trebuie să ne pregătim de război dacă vrem să fie pace. O să urmăm și noi toți pașii, e o hotărâre națională și toată lumea face același lucru. Între timp sunt discuții și să vedem în ce măsură lucrurile se pot remedia. Noi, deocamdată, suntem în faza în care adunăm semnăturile de la membrii noștri de sindicat. Trebuie să avem cel puțin 50% plus unul semnături ca să putem declanșa, dacă va fi nevoie. Este un interes general, este o problemă care afectează pe toată lumea, că e membru de sindicat sau nu”,  a declarat Dan Pirnoiu, liderul Sindicatului Sanitas Sibiu.
Sanitas și-a stabilit un calendar de măsuri și proteste premergătoare grevei din 31 octombrie. Conform acestui calendar, în fiecare zi de marți va fi organizată câte o acțiune denumită generic "O marți a Sanitas". “Consiliul Național a hotărât să începem strângerea de semnături în întreaga țară pentru a putea declanșa conflictul de muncă. Pe 4 octombrie vom picheta Ministerul Sănătății cu peste 200 de oameni", a spus Leonard Bărăscu.

Potrivit sursei citate, în data de 11 octombrie, membrii Sanitas vor picheta Parlamentul României în speranța că acolo vor găsi o rezolvare a problemelor care nu au putut fi soluționate de Guvern, respectiv de Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice.

"Pe 12 octombrie avem o grevă japoneză cu purtarea de banderole, iar în data de 19 octombrie vom avea o grevă de avertisment cu încetarea activității timp de două ore, dimineața între orele 8:00 — 10:00", a mai spus președintele Sanitas.
Demersurile au început deja, peste 200 de sindicaliști din Sănătate au demarat, marți, 27 septembrie, de la ora 11:00, acțiunea de pichetare a Ministerului Finanțelor Publice, a doua din ciclul denumit generic "O marți a Sanitas", iar o delegație a sindicaliștilor urmează să discute cu reprezentanți din MFP despre problemele legate de salarizare.

Sursă foto: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus