Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Prima școală 100% germană din Sibiu se deschide săptămâna viitoare

Prima școală 100% germană din Sibiu se deschide săptămâna viitoare

Marți, 4 octombrie, va fi prima zi de școală pentru cei 19 elevi înscriși la Școala “Charlotte Dietrich Schule“ din cartierul Gușterița, unde predarea are loc exclusiv în limba germană, iar programa școlară este preluată din Landul Baden-Württemberg.

Cei 19 elevi sunt înscriși în clasele I, II și III, prin urmare prima lor zi de școală va însemna același lucru și pentru cei trei învățători care au efectuat studii de specialitate în Germania, dar și la Sibiu. În urma unei investiții aproximată la 300.000 de euro, noua școală funcționează în clădirea vechii școli din ansamblul bisericii evanghelice fortificate din Gușterița. “Suntem bucuroși că am finalizat această investiție importantă și că le putem oferi copiilor condiții optime de studiu. Charlotte Dietrich Schule îmbogățește oferta școlară pentru comunitatea sibiană cu o educație bazată pe respect și responsabilitate, adaptată la nevoile individuale de dezvoltare ale elevilor, care le va pune în valoare aptitudinile și le va asigura o temelie solidă pentru viitoarea lor carieră profesională”, declară Kilian Dörr, primpreot al Parohiei Evanghelice din Sibiu, într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Material didactic din Germania

Taxa de școlarizare în noua școală este de 18.900 de lei anual. Programul zilnic al școlii va fi până la ora 15:00, cu supraveghere asigurată pana la ora 17:00. Inițiatorii acestui proiect spun că au avut și susținerea unor sponsori privați și instituționali din România și din străinătate. „Apreciem participarea sponsorilor ca pe un semn pozitiv al implicării comunității în acest proiect, care reînvie în termeni moderni tradiția școlilor patronate de Biserica Evanghelică în Transilvania. Noi le oferim elevilor materiale didactice de cea mai bună calitate din Germania și o programă școlară bazată din landul Baden-Württemberg, recunoscută drept curriculum pentru școlile germane din străinătate”, declară Wolfgang Köber, membru al Comisiei pentru Educație a Parohiei Evanghelice din Sibiu, potrivit sursei citate.

La deschiderea școlii, la sediul din strada Smârdan nr. 5 sunt așteptați și reprezentanți ai autorităților școlare din Sibiu și București. Inaugurarea este programată pentru ziua de 4 octombrie, de la ora 13:00.

Sursa foto: www.charlotte-dietrich-schule.ro

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/09/11/asta-n-inteles-o-romania-scoala-e-elevilor-sau-profesorilor/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Agramat Pasa

Acum 7 ani

bai o treaba urgenta s-a se faca presiuni ,pentr-u constructia noului stadion ,sd-au bani pentr-u modernizarea actualului [municipal ] ca in 2020 avem posibilitatea de a organiza un meci din cadrul ,campionatului european de fotbal ,o tribuna in oglinda si peluzele aduse mai aproape de porti ,va fi loc si pentr-u parcari ,.auto ] csa la sibiu nu avem parlamentari s-a aduca bani necesari cum au mitici din vale ,pentr-u stadion nou ,si noi platitori de taxe si ipozite [sibiu ] de pe locu 2-3 la dat primim inapoi de pe locu 30 -40 adica lanterna rosie ,s-a nu mai vorbim ca avem firma de constructi ,cona ,car a construit si cobstruieste stadioane si sali polivalente la cluj ,craiova ,tg jiu ,etc ,ba vorba proverbului si batuti su cu banu luati de la NOI SIBIENI la sibiu se termina bani ,uitativa cum ne tine cladire de patrimoniu mondial ,palatu justitiei ] de 6 ani in dezastru si asta numai s-a uriteasca zona cea mai frumoasa din sibiu ,rusine bai ciumpalacilor care va dati parlamentari de sibiu ,si vrem un raspuns unde s-a dus diferenta de la centura sibiului ,proiect si bani pentr-u 33 km erxecutati 17 km ,cred ca nu la salile polivalente de la pinalti ,cluj ,craiova ,ploiesti ,etc ,atunci find la butoane gasca ,basescu ,boc ,udrea,berceanu ,pinalti ,etc vrem explicati si anchete serioase ,s-au ati impartit impreuna ,si cautatil pe fostu sinistru a transporturilor[berceanu ] acesta ] a sabotat economia judetului si sibiului in special [podu de la cirta [cf ] centura sibiului si datoria pe care o plateste statu roman firmei todini executanta centuri sibiului este vorba de vreo 15 milioane de dolari ,cautatil pe interlop [bercanu ] s-a vedeti asta cid da din el ce inghesuiala va fi la DNA
Raspunde

????

Acum 7 ani

Natangule agramat,ai inviat? te-am dat disparut de cand postai in tandem cu joseph si cu frac-tu:)))
Raspunde

sa ne schimbam !

Acum 7 ani

bravo !semn bun,se diversifica invatamintul,probabil ca se va infiinta si ciclu 2
Raspunde

hai-hui

Acum 7 ani

Pretul nu e neaparat mare... Daca stai sa te gandesti ca la o scoala normala numai pt after-school dai un minim 5000/an...
Raspunde

As

Acum 7 ani

Astfel de investitii/ sponsorizari sunt mult mai necesare in scolile de stat, in care se preda in limba germana. Bisericile ar trebui sa sprijine educatia, fara a urmari profit. Este trist ca acestea nu se implica financiar, avand in vedere ca dispun de aceasta resursa.
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

asta Da. mult succes ! merita !
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Primul articol a fost informativ, acesta trebuia trecut la capitolul advertorial! În final e doar o alta școală pentru cei cu fițe si bani! Pentru ca la 1575 lei pe luna pentru un copil nu cred eu ca se vor inghesui oamenii cu salarii medii și mici! Dar nimeni nu a spus ca e pentru "sărăntoci", corect!
Raspunde

Popa

Acum 7 ani

Pe cand o scoala in limba engleza ?
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

Felicitări! Răspunde nevoilor familiilor care s-au mutat in zona din diferite motive!
Raspunde

un tata

Acum 7 ani

Fenomenul national Ion Creanga scria printre multe altele ca: "daca-i copil, sa se joace, daca-i cal, sa traga si daca-i popa, sa ceteasca''. Ei bine, trecand peste pretul scolii private, ca doar nu-i pentru toata suflarea, felicitari si toata admiratia preotilor evanghelici care sunt mai mult decat cetitori si administratiei bisericii evanghelice sibiene pentru acest proiect care va ridica nivelul educational sibian pe limba germana. Aici avem si noi, plebea, de castigat, e drept ca doar peste cativa ani. Si ortodox fiind in credinta, simt un fel de nedumerita tristete la gandul ca, traitori crestini ca si mine, dar de alt cult, se gandesc la biserica, dar si la scoala ce duce spre biserica... Cu respect!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus