Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-3°C

Spectacole pentru toată familia, la Festivalul Tânăr din Sibiu

Spectacole pentru toată familia, la Festivalul Tânăr din Sibiu

Festivalul Tânăr de la Sibiu, ajuns la cea de-a doua ediție, explorează contemporaneitatea din perspectiva amintirilor artiștilor prin două spectacole-eveniment. ,,Refracție” și ,,Amintiri din Epoca de Școală” vor fi prezentate pe scena Teatrului ,,Gong” joi, 13 octombrie, respectiv sâmbătă, 15 octombrie.

Cea de-a doua ediție a festivalului face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și își propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență dătătoare de energie.

Spectacole pentru toată familia De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative. Agenda de evenimente aduce, totodată, în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de elevi, părinți și educatori prin expoziții de artă conceptuală, ateliere, conferințe și lansări de carte. Programul ediției din acest an, reunește la Sibiu, 150 de artiști din Armenia, Germania, Polonia, România, Rusia și Ungaria.

Inspirate din realitate „Amintiri din epoca de școală” este un spectacol despre amintiri personale legate de universul școlii, despre reîntâlnirea cu noi la școală, în bănci și la tablă, cu fricile, greșelile, tăcerile și așteptările noastre, cu minutele în care am visat cai verzi pe pereții claselor în care profii ne-au ridicat în picioare pentru că n-am fost atenți. Pentru că n-am fixat ecuația. Pentru că n-am dat răspunsul corect. Pentru că am vorbit neîntrebați. Spectacolul pornește de la experiențele personale pe care echipa proiectului le-a avut în anii de școală, documentând și ficționalizând momente de confruntare cu profesori, părinți și colegi. Poveștile personale sunt însoțite de reflecții asupra sistemului de educație din România, care transformă școala într-un teritoriu al luptei pentru putere. Din distribuția acestui spectacol fac parte și actorii Katia Pescariu și Alexandru Potocean.

,,Refracție” este un spectacol de teatru performativ, cu valoare de document,  care își propune să exploreze și să prezinte percepțiile persoanelor cu autism, în care joacă și actrița Nicoleta Lefter. Ideea realizării acestui proiect colectiv a pornit de la volumul „Mâini cuminți. Copilul meu autist”, semnat de Ana Dragu. Acest performance surprinde prin prospețimea actorilor și imaginile pline de emoție ce se învârt asemenea unui carusel. Spectacolul are o durată de 50 de minute și nu este recomandat celor cu vârsta sub 10 ani. După reprezentație publicul este invitat la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu Ana Dragu, care își va prezenta, de asemenea, volumul „Mâini cuminți. Copilul meu autist”. Aceasta este scriitoare, psiholog, tehnician comportamental și mama unui copil autist.

12734075_10209336494636380_9096066101395009001_n

Biletele pentru Festival pot fi achiziționate atât de la sediul teatrului ,,Gong” de miercuri până vineri între orele 11-18, sâmbătă de la 10 la 18 și duminica de la 10 la 14, cât și online prin eventim.ro, în Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone din toată țara. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus