Miercuri,
12.06.2024
Parțial Noros
Acum
23°C

Ce facem în weekend? Vizităm muzeele Sibiului și citim o carte bună

Ce facem în weekend? Vizităm muzeele Sibiului și citim o carte bună

Odată ridicate o parte dintre restricții, am redescoperit bucuria de a face o plimbare liniștită prin natură sau de a vizita un muzeu. Ei bine, weekend-ul acesta vă recomandăm să faceți același lucru, iar seara de sâmbătă poate v-o petreceți în fața televizorului sau a unei cărți bune, cu o pizza delicioasă lângă.

Muzeele și-au redeschis porțile pentru public și așteaptă vizitatori încă de săptămâna trecută. Aveți ocazia să faceți o plimbare în aer liber în Muzeul ASTRA, să pășiți pe aleile senzoriale sau să vă pierdeți prin pădure, departe de agitație. Programul în care muzeul poate fi vizitat este cel normal, 8-20 în fiecare zi, iar detalii despre măsurile luate de instituție veți găsi AICI.

muzeul astra

De asemenea, Muzeul Național Brukenthal s-a pregătit cu măsuri deosebite pentru a asigura protecția vizitatorilor și a angajaților, așa că puteți să faceți o plimbare prin încăperile muzeului și să admirați cele mai frumoase obiecte, parte din patrimoniul național.

Programul de vizitare în Palatul Brukenthal – Galeria de Artă Europeană, Muzeul de Istorie Casa Altemberger și Muzeul de Istorie Natural este de miercuri până duminică, de la 9 la 13:30 și de la 14:30 la 17. În intervalul orar 13:30 – 14:30 muzeul se va închide pentru dezinfecție.

Accesul vizitatorilor se face după verificarea temperaturii umane prin termo-scanare; purtarea reglementară a măștii (acoperirea gurii și nasului) este obligatorie pe toată durata timpului petrecut de vizitator în muzeu.

Aflați cum arată o vizită în Palatul Brukenthal – Galeria de Artă Europeană cu ajutorul fotografiilor realizate de Silvana Armat, în articolul „Cum a fost să avem Muzeul Brukenthal doar pentru noi”.

muzeu brukenthal coronavirus (18)

Diseară, de la ora 22, veți putea să urmăriți un concert online, al trupei Suburbia 11. Fondurile strânse prin acest eveniment vor fi direcționate către industria spectacolelor din România. Detalii găsiți AICI

concert fara public

Desigur, orice seară petrecută în casă este mai bine valorificată dacă vă bucurați de timpul liber alături de o pizza delicioasă. Pizza by Tango are un meniu variat și pregătește cu grijă cele mai bune preparate din centrul orașului, pe care le puteți comanda acasă, cu transport gratuit.

Librăriile Humanitas și Diverta sunt de asemenea deschise, astfel că puteți să căutați cartea preferată și să vă bucurați de ea fie într-un colț de natură ferit de aglomerație, fie în vârful patului, cu un ceai fierbinte lângă.

De asemenea, nu uitați că până pe 29 mai, accesul în Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se face doar la intrarea în instituție, sediul nou – Corpul B (Str. Gheorghe Barițiu, nr. 7, foaier, parter) și filiale, iar programul de funcționare cu publicul este 9:00 – 17:00 (luni – vineri). Așadar, mai aveți câteva ore la dispoziție să alegeți o carte pe care doriți să o împrumutați și să o ridicați de la bibliotecă. Mai multe detalii despre cum puteți face acest lucru găsiți AICI.

biblioteca astra

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus