Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
10°C

FOTO Cum a fost să avem Muzeul Brukenthal doar pentru noi

FOTO Cum a fost să avem Muzeul Brukenthal doar pentru noi

La doar câteva ore de la redeschiderea Muzeului Brukenthal pentru public, am probat și noi modul în care se fac vizitele la expozițiile permanente ale muzeului din Piața Mare, în pandemie. A fost, poate, chiar mai relaxant decât o vizită în condițiile pre-COVID.

Înainte de a trece de porțile Muzeului Național Brukenthal, gardianul ne-a întâmpinat cu un termometru. Sub 36 de Grade Celsius fiecare, astfel că ni s-a permis să intrăm spre zona de bilete, dotată cu soluție dezinfectantă și panouri despărțitoare la ghișee. Dacă nu am fi avut mască, accesul ar fi fost interzis, indiferent de temperatura pe care o aveam. Am aflat însă că în curând vizitatorii care vor dori un suvenir practic, vor putea achiziționa măști reutilizabile inscripționate cu elemente specifice muzeului.

muzeu brukenthal coronavirus (8)

Am întrebat, de curiozitate, care a fost primul vizitator al muzeului, astăzi, în prima zi. „A venit un tânăr, student, la scurt timp după ce am deschis. Cred că era în jur de nouă și jumătate”, povestește Alexandru Chituță, șef de secție și ghidul nostru în scurta vizită prin muzeu.

Atunci când am ajuns noi nu mai era nimeni altcineva, astfel că am putut să vizităm muzeul fără grabă. Câte un curator care purta mască ne-a așteptat în fiecare din încăperile disponibile spre vizitare în această perioadă (o parte din ele au fost închise temporar), având posibilitatea să primim lămuriri privind arta expusă. În tot muzeul se auzea doar scârțâitul pe care talpa îl făcea pe podea, iar lumina subtilă ne-a făcut chiar să uităm pentru o secundă de faptul că purtam măști inconfortabile și că ochelarii se abureau aproape la fiecare expirație.

muzeu brukenthal coronavirus (18)

Pentru ca cei care intră să nu se întâlnească cu cei care pleacă, accesul în muzeu a fost reorganizat, iar la ieșire am putut să aruncăm un ochi spre grădina înflorită, care în această perioadă este din păcate închisă publicului vizitator. Cei care vor să treacă prin muzeu au la dispoziție nu mai mult de două ore pentru a parcurge toate încăperile, iar grupurilor mai mari de trei persoane nu li se va permite accesul.

Muzeul Național Brukenthal a reluat astăzi programul de vizitare în Palatul Brukenthal – Galeria de Artă Europeană, Muzeul de Istorie Casa Altemberger și Muzeul de Istorie Naturală. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, de la 9:00 la 13:30 și de la 14:30 la 17:00. În intervalul orar 13:30 – 14:30 muzeul se va închide pentru dezinfecție. 
Foto: Silvana Armat

muzeu brukenthal temperatura termoscaner coronavirus (3) muzeu brukenthal coronavirus (6) muzeu brukenthal coronavirus (7) muzeu brukenthal coronavirus (10) muzeu brukenthal coronavirus (9) muzeu brukenthal coronavirus (11) muzeu brukenthal coronavirus (20) muzeu brukenthal coronavirus (22) muzeu brukenthal coronavirus (23) muzeu brukenthal coronavirus (24) muzeu brukenthal coronavirus (26) muzeu brukenthal coronavirus (27)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Placinta cu prune

Acum 3 ani

Total de acord cu masca dar luarea obligatorie a temperaturii este vecina cu marcarea evreilor de catre nazisti. Evident ca n-o sa-mi fie publicat comentariul. Cunoastem presa aservita intereselor si manipularilor.
Raspunde

Ioo

Acum 3 ani

Da' care ii problema? Ca doar se masoara temperatura nimic altceva... Ce suparacios...
Raspunde

NumeSiPrenume2

Acum 3 ani

Hahha, fix cum ti-o ia, asa ti-o da si inapoi.
Raspunde

Chibrit

Acum 3 ani

nu se mai masoara in fund
Raspunde

arheolog

Acum 3 ani

Foarte buna si pertinenta intrebarea :Cum a fost să aveti Muzeul Brukenthal doar pentru voi ? dacă aflati poate scrieti un articol pe aceasta temă
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus