Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
14°C

Zonă mixtă de blocuri și magazine, aproape de centrul Sibiului și mall. Observațiile sibienilor la PUZ: blocaje de circulație, se cer locuri de parcare cu plată

Zonă mixtă de blocuri și magazine, aproape de centrul Sibiului și mall. Observațiile sibienilor la PUZ: blocaje de circulație, se cer locuri de parcare cu plată

Blocaje în circulație, interzicerea parcărilor pe străzile de legătură și locuri de parcare cu plată pe străzile cu sens unic, studiu de însorire, precum și reducerea numărului de etaje. Acestea sunt câteva dintre observațiile sibienilor transmise primăriei în cadrul dezbaterii publice a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) - Dezvoltare zonă mixtă (clădiri rezidențiale și comerciale), amenajare loc de joacă copii, parcare și zonă verde pe terenuri din zona străzilor Fabricii, Lector și Șerbota.   

„Restructurarea zonei industriale vechi, actualmente localizată într-o zonă limitrofă zonei centrale, în apropierea gării CFR a orașului Sibiu, necesită odată cu edificarea de noi spații locative destinate locuirii individuale, completarea zonei cu servicii aferente și de comerț, cu scopul realizării unei echilibrări a cerințelor și a ofertei aferente acestei zone mixte. Terenurile virane rezultate în urma demolării vechilor industrii au și potențial de dezvoltare pentru zone verzi. Pe lângă locuințele colective și servicii/comerț complementar, se vor amenaja scuaruri și zone verzi, de relaxare și petrecere a timpului liber, care se vor adresa locuitorilor din întrega zonă învecinată,” se arată în raportul de informare al documentației prezentate pe site-ul Primăriei Sibiu în luna noiembrie 2023.

Au fost avute în vedere trei terenuri - unul izolat, cu front la strada Bâlea și încă două terenuri învecinate, cu front/acces din străzile Fabricii, Șerbota și Lector. În apropierea celor trei terenuri se are în vedere și construirea unui magazin Lidl. 

Citește și PUZ pentru dezvoltarea unei zone mixte de clădiri rezidențiale și comerciale, cu loc de joacă, parcări și zonă verde, aproape de centru și mall

Potrivit PUG -ului aprobat cu HCL 165/28.14.2011 terenurile în cauză sunt construibile (UTR RiM - restructurarea zonelor cu caracter industrial - zonă mixta). Se doreste reglementarea terenurilor studiate ca și loturi cu destinație mixtă - cladiri rezidentiale cu locuire colectivă și spații comerciale la parter, doar pentru imobilele cu front/acces din strazile Bâlea și Fabricii. Regimul de înălțime este S+P+3E+R.

În cadrul dezbaterii publice, au fost înregistrate patru sesizări.

„Având în vedere dezvoltarea de magazine și clădiri de locuit colectiv în această zonă, este absolut necesară crearea de locuri de parcare suficiente atât pentru funcţiunea de locuit, cât și pentru cea comercială. Totodată, din partea Primăriei Sibiu este necesară o sistematizare mai bună/eficientă a circulaţiei în zona imediat adiacentă acestor parcele studiate, pentru a se evita efectul ce l-a produs deschiderea sediului NTT. Astfel, de când s-a deschis acest sediu (care beneficiază de o parcare foarte generoasă care aproape tot timpul stă 50% goala) circulaţia pe strada Serbota a devenit un calvar, fiind maşini parcate pe ambele părți ale străzii, deși vorbim de o stradă cu dublu sens, abia dacă se poate circula într-un singur sens. În plus, în viitorul foarte apropiat va fi finalizat și spaţiul comercial de la parterul clădirii NTT (din ce am înţeles va fi un sediu de bancă), ceea ce va duce la aglomerarea și mai mare a zonei respective”, scrie un sibian în sesizarea trimisă primăriei în 22 noiembrie 2023.

Pentru evitarea acestor tipuri de blocaje acesta consideră imperativ necesar să se implemeteze de către autoritatiile competente interdicția parcărilor pe străzile de legătură ce vor prelua traficul auto din zona respectivă.

Totodată, pentru crearea de locuri de parcare care eventual să poate fi ocupate de către vizitatorii spaţiilor comerciale nou create în zona, se pot marca locuri de parcare pe străzile cu sens unic din zonă, așa cum s-a procedat pe ultimul tronson al străzii Urlea, cel dintre Șerbota și Fabricii.

„Dat fiind faptul de valorile crescute de trafic ce vor fi în zonă și de necesarul crescut de locuri de parcare, este imperativ necesar ca aceste locuri de parcare nou create să fie cu PLATĂ, în aşa fel încât ele să nu fie ocupate de către locuitorii din zonă. Implementarea unui sens unic pe strada Șerbota nu este fezabilă din simplul considerent că aceasta ar trebui să preia traficul de pe străzile cu sens unic din zonă (Axente Sever, G. Enescu, Podragu, Urlea), argumentează același sibian. 

Reprezentanții CONCEPT STUDIO răspund că viziunea proiectantului este de a comasa toate parcările în subsolurile locuințelor colective, iar în ceea ce privește blocajele în circulație, se va propune semne rutiere cu parcarea interzise pe ambele sensuri de circulaţie, astfel încât circulaţia să nu mai fie gătuită de autovehiculele parcate pe marginea drumului.

„În documetaţia de urbanism PUZ este clar specificat că pentru această parcelă se cere suplimentar o documentație de urbanism PUD pentru clarificarea acceselor și a modului de parcare a autovehiculelor. Sugestia dumneavoastră este binevenită, o vom lua în considerare, și vom înainta spre primărie,” este răspunsul proiectanților la această sesizare. 

Având în vedere reclamaţiile primite în perioada alocată informării și consultării publice, Serviciul de Urbanism a propus reanalizarea documentaţiei proiectului.

Citește toate sesizările și raspunsurile proiectantului în Raportul de informare pe care îl poți descărca de aici 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

John Doe

Acum 2 săptămâni

"Parcări în subsol" a făcut și prietenul robotului Klaus, la clădirea de pe Dima, întabulată pe Dumbrăvii, ca să îi iese cu numărul de etaje care pentru Dima ar fi fost prea mare?
Raspunde

Bambolero

Acum 2 săptămâni

"un sibian ..." Da n-are nume? Sau e laș și se dă aninim? Nix parcări, orașul e pentru oameni, nu pentru mașini
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 săptămâni

Suntem un oraș sufocat de clădiri care atrag trafic auto cu toate consecințele sale ! Cu excepția Vasile Aaronului ( știu cum s-a ajuns la soluția catastrofală ) urbaniștii și proiectanții de la vechiul Institut de Proiectări au conservat cât-de -căt Sibiul evitând demolări semnificative ( excepție Grădină Veneția , Cazarmă 90 , Dragonerwache , Cazarma de Cavalerie ) sau construcții obstructive ( blocul hidos din intersecția Bieltz care obstrucționează vederea asupra Sibiului la intrarea în oraș ) . După ce am devenit Oraș - Martir a început dezastrul - nu detaliez , cine e onest vede . O măsură radicală de revenire ar fi interdicția totală de a mai construi pe un teren liber în intravilanul actual : totul trebuie înverzit de dragul aerului respirat și scăderii temperaturii în oraș ! Sunt locuitorii orașului și cetățeni? Vom vedea .
Raspunde

Gigi

Acum 2 săptămâni

Ce comunist (userist) ești
Raspunde

Maria

Acum 2 săptămâni

Consider că în zona de case NU trebuie marcate locuri pe parcare deoarece lățimea minimă legală a carosabilului TREBUIE să fie de minim 6 metri. Conform Legii 50/1991, o construcție trebuie să ocupe MAXIM 35% din parcelă, iar pe restul parcelei se pot face locuri de parcare pentru mașinile locatarilor de pe respectiva parcelă. Primăria când aprobă construirea unei clădiri cu apartamente TREBUIE să impună limite de număr de apartamente tocmai pentru că nu se pot asigura locuri de parcare suficiente în interiorul parcelei. Nu este normal ca mașina (bun propriu) să fie depozitată pe domeniul public. Primăria ar trebui să pună în aplicare ideea închirierii locurilor de parcare la blocuri conform stasurilor, adică 1,5 mașini/ apartament, dar pe o sumă modică de maxim 20 lei/lună pentru mașinile locatarilor, descurajându-se astfel venitul acasă cu mașina firmei sau parcarea mașinilor de la alte blocuri vecine sau cumpărarea de multe mașini. Pentru restul mașinilor să se plătească taxă de parcare.
Raspunde

Maria

Acum 2 săptămâni

O completare la comentariul meu: pentru zonele de case se să amplaseze indicatoare care interzic oprirea pentru că nu este normal că pe domeniul public să fie depozitate mașinile (bunuri proprii) pentru că celor de la case le este LENE să își deschidă porțile pentru a baga mașinile în curți de fiecare dată. Sunt și excepții pt parcelele foarte înguste și/sau un pantă pe care nu este posibil amenajarea de locuri pe parcare. Exemplu str. Urlea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus