Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
4°C

100 de lei pe lună pentru rezervarea unui loc de parcare. Primăria Sibiu a pus în consultare publică noul regulament pentru parcările din cartierele de blocuri

100 de lei pe lună pentru rezervarea unui loc de parcare. Primăria Sibiu a pus în consultare publică noul regulament pentru parcările din cartierele de blocuri

Primăria Sibiu anunță începerea consultării publice pentru noul regulament de parcare în zonele de blocuri, care sunt „cele mai aglomerate” din oraș. Practic, se propune posibilitatea rezervării unui loc din zona blocului în care locuiți, un abonament valabil 24 de ore din 24, contra sumei de 100 de lei pe lună. Cei care nu doresc să plătească, vor putea parca pe locurile rămase nerezervate.

Dacă numărul solicitărilor depășește numărul de locuri amenajate în parcarea de reședință, atribuirea se va face în ordinea criteriilor, respectiv ordinea cronologică a numărului de ordine/înregistrare a cererilor, transmit reprezentanții primăriei printr-un comunicat de presă remis cititorilor Turnul Sfatului. 

Zonele de blocuri în care se va aplica acest nou regulament sunt cartierele Ștrand, Vasile Aaron, Hipodrom I, II, III și IV, Valea Aurie, Turnișor, Terezian, Reșița și Broscărie și zonele Dioda, str. C. Noica – str. Revoluției, Lomonosov, Școala de Înot, str. Regele Ferdinand, str. Constituției – str. Uzinei, str. S. Mehedinți – str. Fabricii și str. H. Coandă – str. Oțelarilor (în cartierul Lazaret). Pe străzile principale de circulație care delimitează zonele menționate mai sus nu se vor atribui locuri de parcare rezervate. Excepție vor face locurile de parcare situate pe străzile principale care delimitează zona și se regăsesc în dreptul blocurilor în care nu se desfășoară activități de interes public, activități comerciale sau alte situații.

Pentru delimitarea exactă a zonelor, vizualizați harta de mai jos:

 

„O firmă specializată angajată de Primăria Sibiu, SC Urban Scope SRL, a pregătit o propunere de regulament pentru ordonarea parcării în zonele de blocuri și îl supunem consultării publice în perioada 10 octombrie - 10 noiembrie pentru a-l definitiva, înglobând sugestiile sibienilor. Acestea se pot transmite electronic, pe pms@sibiu.ro sau se pot depune tipărit la Centrul de Informații pentru Cetățeni al Primăriei Sibiu,” transmite Primăria Sibiu. 

O sinteză a Regulamentului pentru etapa I o puteți descărca de aici

“În zonele de blocuri, cele mai aglomerate din oraș, este necesară ordonarea sistemului de parcare, un fapt pe care și cetățenii ni l-au semnalat. Prin urmare, în această primă etapă propunem o variantă de Regulament pentru cartierele de blocuri și așteptăm sugestii și opinii din partea sibienilor pentru a-l aduce cât mai aproape de necesitățile locuitorilor. În paralel, lucrăm la un Regulament pentru locurile de parcare din zonele de case”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

Cum se va ordona modul de parcare

Prin Regulament se propune introducerea posibilității de a solicita loc de parcare rezervat în parcările publice de reședință, prin achiziționarea unui abonament valabil 24h/24h, cu un preț de 100 de lei/auto/lună. Cei care nu doresc să cumpere un abonament cu loc rezervat, vor putea în continuare să parcheze ca și până acum, gratuit, pe locurile nerezervate rămase disponibile, nerezervate.    

Concret, se vor trasa, numerota și semnaliza locuri de parcare care pot fi astfel rezervate prin intermediul unei aplicații electronice ce urmează a fi creată de municipalitate. În limita locurilor disponibile se va putea atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament. Pentru restul mașinilor deținute de proprietarii unui apartament se va putea solicita un abonament fără loc rezervat, cu prețul de 15 lei/lună/auto, acolo unde s-au stabilit parcări cu plată, sau pot parca gratuit în locurile rămase disponibile, nerezervate. Precizăm că persoanele cu handicap au dreptul de a utiliza în continuare, ca și până acum, un loc de parcare gratuit în zona de reședință. 

„Dacă numărul solicitărilor depășește numărul de locuri amenajate în parcarea de reședință, atribuirea se va face în ordinea criteriilor, respectiv ordinea cronologică a numărului de ordine/înregistrare a cererilor”, extras din Regulamentul propus

Condițiile pentru a putea rezerva un loc de parcare

Solicitantul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: 

a)    să aibă domiciliul/reședința în zona parcării de reședință

b)    să dețină în proprietate sau în folosință un autovehicul 

c)     să nu figureze cu debite la bugetul local al Municipiului Sibiu. Apartamentul trebuie să fie înregistrat în evidențele la Direcția Fiscală, inclusiv pentru plata taxei de salubrizare.

d)    să facă dovada că autovehiculul are ITP și RCA valabil la data depunerii cererii.

Distanța între domiciliu/reședință și parcarea alocată imobilului trebuie să fie de maxim de 250 m. De asemenea, masa totală autorizată a autovehiculului pentru care se solicită loc de parcare trebuie să fie mai mică de 3,5t și să nu depășească lungimea de 5m.

 

 

 

 

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

85 comentarii

Ovidiu

Acum 1 lună

Cea mai proastă soluție posibilă. Cu plată da dar nu rezervate fiindcă vor apărea numeroase situații în care cel care a rezervat locul va fi plecat și ceilalți nu vor știi dacă pot folosi sau nu locul. Vor apărea spatii nefolosite și conflicte. Nu nu și nu!
Raspunde

Gica Contra

Acum 1 lună

Daca l-am platit, si sta gol cat eu sunt plecat e alegerea mea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marius

Acum 1 lună

Te uiți pe aplicație și vezi dacă poți parca sau nu. Foarte civilizat, fără conflicte! Foarte civilizat. Fără
Raspunde

Calin

Acum 1 lună

Daca eu am rezervat acel loc 24/24 il folosesc cum cred de cuviinta. Daca plec din localitate pot anunta un prieten :). Daca vecinul cu 5 masini doreste sa il utilizeze poate sa se prezinte cu un 6-pack la usa cand joaca Rapidul :)
Raspunde

No Name

Acum 1 lună

Subscriu la ce zici! Ba mai mult: te obliga sa iei locul de parcare pentru o masina, daca ai 2 masini si cu una dintre ele pleci in concediu, inseamna ca a doua masina nu ai voie s-o lasi pe locul platit de tine! Vine politia locala, verifica numarul de inmatriculare, vede ca locul acela nu e rezervat pentru acea masina si platesti amenda!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

No Name

Acum 1 lună

@Calin, prietenul tau plateste amenda! Daca se verifica numarul de inmatriculare si nu corespunde celui cu care tu inchiriezi acel loc de parcare, se considera ca acel autoturism nu are voie sa parcheze pe acel loc pentru ca e inchiriat de tine cu numarul de ex. SB 999 III, Posesorul acelei masini va plati amenda. In aceeasi situatie poti fi si tu daca ai mai multe masini si cea pe care ai inchiriat locul de parcare e la service, esti in concediu sau alte motive si alegi sa parchezi pe acel loc alta masina!
Raspunde

Barosanu

Acum 1 lună

@No Name, ceea ce afirmi e fals și arată că nici măcar n-ai citit textul propunerii de regulament. Acolo scrie clar la punctul 13 că deținătorul locului de parcare poate permite parcarea altui autovehicul pînă la 15 zile pe lună.
Raspunde

No Name

Acum 1 lună

@Barosanu multumesc pentru ca mi-ai adus in atentie punctul 13 pe care nu l-am vazut, asa este! E clar ce scrie acolo dar asta ridica si mai multe semne de intrebare! Asa se complica lucrurile si mai mult!
Raspunde

Eu

Acum 1 lună

haha
Raspunde

Un cititor

Acum 1 lună

De ce nu 1000 lei pe luna?
Raspunde

Marian

Acum 1 lună

Asa ca info: in Cluj un loc de parcare acordat de catre primarie costa 100 ron pe an. Primaria Sibiu experta in a lua taxe.
Raspunde

Mihai

Acum 1 lună

interesanta propunerea....însă nu cred ca se va pune în aplicare, totuși, vorbim de 1200 lei pe an pentru parcare "sub cerul liber". Ce se intampla in situatia in care, eu, rezerv un loc de parcare, iar cand ajung acasa, este ocupat de o altă mașină? sun la poliție și astept 3 ore pana vine cineva sa constate, după care astept alte 3 ore după macara? unde parchez eu in acel timp ? pe un alt loc de parcare privat al vecinului ? E bine cum e acum, daca tot se considera ca sunt prea multe masini, sa se puna impozit mai mare de la a 2a masina in sus. O zi faina
Raspunde

Dd

Acum 1 lună

Subscriu total. Impozit mic pe prima masina, fiindca e o necesitate, impozit crescut la a 2a masina de ex 1000lei, impozit mare la a 3a de ex 3000 lei. Asta pe persoana (sofer) sau adresa. Plus transport public gratis si non poluant (electric) subvenționat din taxele de mediu.Ar rezolva in parte problema.
Raspunde

Il ie

Acum 1 lună

Și ce te fac cu o mașinăi,dacă in familia ta ai cel puțin 4 adulți care locuiesc la aceeasi adresă.Iți dai toți banii din casă la stat? Nu este de ajuns cât ne jefuiesc acum ? Trebuie să ne lase dezbrăcați ? Ar trebui să strigăm toțu in gura mare 0 taxe. Să mai lase și la alții care o să vină un os de ros
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sheep

Acum 1 lună

Foarte bine. In sfarsit o propunere decenta pentru problema parcarilor rezidentiale. Insa ar trebui mentionata si procedura in caz ca locul rezervat este ocupat de altcineva, pentru ca o amenda de 100 lei nu ajuta,
Raspunde

Nicolae Jeru

Acum 1 lună

Asta am întrebat și eu pe site-ul dezbaterii publice. Ok, plătesc o exclusivitate de 3 lei pe zi, dar, tehnic, mi-o poți asigura?
Raspunde

Y

Acum 1 lună

Mai bine parchezi pe centru ca e doar 15 lei pe luna
Raspunde

No Name

Acum 1 lună

" Pentru restul mașinilor deținute de proprietarii unui apartament se va putea solicita un abonament fără loc rezervat, cu prețul de 15 lei/lună/auto, acolo unde s-au stabilit parcări cu plată, sau pot parca gratuit în locurile rămase disponibile, nerezervate." Din cate inteleg: trebuie sa ai deja un loc de parcare inchiriat cu 100lei/luna si pentru a doua sa platesti 15lei/luna. Si nu cred ca se refera la orice parcare cu plata pentru ca e precizat: "Distanța între domiciliu/reședință și parcarea alocată imobilului trebuie să fie de maxim de 250 m". De exemplu in Hipodrom 4 nu stiu sa fie vre-o parcare cu plata! In plus, zonele de parcare sunt prea mici pentru cate apartamente exista in aia 250m, sa nu uitam de acele zone de parcare care deservesc mai multe blocuri cu cate 10 etaje!
Raspunde

Y

Acum 1 lună

Ce prosti sunteti aia care sustineti acest furt, practic primaria va ia 1200 lei pe an in loc de 0 si aveti aceleasi locuri de parcare doar ca acum va zice din pix ca un din ele e al vostru
Raspunde

Sz

Acum 1 lună

In bucuresti parcarea costa 500 lei/ an dar noi suntem mai cu motz
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Autobahn

Acum 1 lună

Normal, fiidcă la Sibiu suprafața e mai mică, cererea e mai mare și în consecință costă mai mult.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

Dute și parchează-n București
Raspunde

DB

Acum 1 lună

poate 100 lei pe an. Preturile din Braşov. Tarif parcare riverani: Zona A = 156,00 RON/an. Zona B = 144,00 RON/an. Eu înţeleg jaful, dar până la un punct. 1200 lei/an e mârlănie
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicoleta Merluciu

Acum 1 lună

Nu ne mai facem bine ca neam si popor! Asupritorii straini schismatici ne iau banii pentru parcarile din tara noastra a neamului romanesc! Dupa ce mii de ani ne-au luat avutiile strabunilor si au facut catedrale gotice! Romani, treziti-vati!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pușcașu Marin

Acum 1 lună

"treziti-vati!". Grad de cultură postac
Raspunde

Marius

Acum 1 lună

Orice idee trimiteți la Primărie. Aici vă faceți de lucru degeaba. Fiecare este specialist în domeniu.
Raspunde

D.M.

Acum 1 lună

uite asa primaria vrea sa scoata alti munti de bani de la sibieni. Sa ceri de la zero lei direct 1200 lei pe an cu tupeu nesimtit de borfas, e tipic primariei Sibiu. Pai la Bucuresti in zona centrala, cei care vor sa-si rezerve un loc platesc 600 de lei, IN CENTRUL BUCURESTIULUI. Cumva la Sibiu se catiga dublu ca la Bucuresti ? Eu stiu ca e invers. De ce nu cere fodor 1200 de euro pe luna ?? Daca primaria se preocupa sa faca noi locuri de parcare in Sibiu cu cap - vezi doar cazul Siretului, unde vor sa creeze doar 250 de locuri de parcare - nu era nevoie ca oamenii sa se bata pe locuri de parcare. Dar de ce sa faca primaria ceva, cand daca se mentin locuri limitate, cererea e ridicata si probabil unii sibieni se vor lasa pacaliti si vor plati ?
Raspunde

Nu sunt suficiente!

Acum 1 lună

Sper să folosească bani ăia pentru lumânări și medicamente!
Raspunde

Che Guevara

Acum 1 lună

Doamne ajută!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion Iliescu

Acum 1 lună

Mai potrivit vremurilor ar fi asa: orice masina - oriunde e parcata pe un loc de parcare public in oras inclusiv in zona de resedinta trebuie sa plateasca parcare - de exemplu 100 lei pe luna - DAR FARA LOC REZERVAT. Trebuie practic sa platesti ca sa lasi masina insa nu primesti un loc rezervat ci parchezi unde e liber. Numai asa se poate evita o tiganie de nedescris cu locuri rezervate si blocate, marcate - circ si balamuc. Mizerie din-asta e numai in Bucuresti. Trebuie descurajata detinerea si utilizarea autoturismului prorpiu si incurajata utilizarea transportului in comun. De asemenea pentru a doua masina tariful de parcare trebuie dublat si asa mai departe.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 1 lună

Blocurile un trecut sau vindut cu locuri de parcare așa sau și autorizat parcarea sa platit cu mult în urma așa că acum nu se mai poate cere plata este ilegal , era normal in ziua de azi să se asfalteza dar nu în schimbul asfaltului să se introducă metode ilegale
Raspunde

Sibianul.

Acum 1 lună

Mișto, după ce plătești impozit pe apartament 150 lei, , pe masina(mașini)? pământul de sub bloc, taxa salubrizare 200 lei persoana, amai plătești și 1200 lei sa poți parca mașina pe care plătești impozit ajungi sa le dai un salariu la primărie. Ăștia o sa ne pună sa plătim și taxa ca respiram.
Raspunde

Ovidiu

Acum 1 lună

In cartierele noi dormitor functioneza astfel de solutie si acei locatari cam au cate un loc rezervat oferit de dezvoltator. Dar in cartierele mentionate nu functioneza pentru ca pe langa resedinte avem diverse puncte de activitate, scoli, licee, magazine, etc. Iar locurile de parcare disponibile sunt folosite atat de locatari cat si de cei care au activitate in zona. Nu transformati Sibiul in Bucuresti unde conflictele sunt la ordinea zilei. Ca locatar mi se ofera confort in a avea propriul loc de parcare dar trebuie sa ma gandesc si la comunitate si nu doar la propria persoana. Spatiul din jurul blocurilor cu locuri de parcare trebuie sa ramana loc de folosinta publica si nu pe persoana fizica. Primaria ar trebui sa se gandeasca la imaginea de ansamblu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gogu

Acum 1 lună

Bună idee, perfectă. Sunt pline parcările de rable abandonate. Acum vor face,, aripi,,. Da, e decentă taxa de 100. Să nu mai poată fi parcate, mașinile firmelor, gratuit pe domeniul public. Felicitări Primăria! Cele care ocupă locuri rezervate să fie ridicate.....dacă utilajul are loc sa intre.
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Pentru o tara ca Romania 100 de lei pe luna e scump. Plus ca nu ofera nimic, nici paza, nici acoperis. O metoda de a mai storce niste bani. Parca vad deja conflicte pe locurile ocupate. O idee proasta.
Raspunde

Andrei

Acum 1 lună

De 2 ori mai scump ca în zona A din București și de vreo 10 ca la Cluj. Dar aici e polul civilizației Sibiu nu? Problema e ce fac aia care nu vor sa rezerve loc ca și asa locurile sunt puține, unele locuri o sa stea goale ca sunt platite și pe restul o sa fie bătaie...
Raspunde

Borat Sagdiyev

Acum 1 lună

Având în vedere că asta va duce in multe cazuri la imposibilitatea de a parca pe strada unde locuiești țin să urez toate cele bune inițiatorilor acestei hotărâri. /s
Raspunde

Adrian Antonie

Acum 1 lună

Ceea ce se intampla este despre ce se poate intampla cand incep idiotii sa aiba idei. Pe astia de la Primarie chiar ii mananca in fund?
Raspunde

Dd

Acum 1 lună

La Brasov tarifele sunt: Tarif parcare riverani Zona A = 156,00 RON/an Zona B = 144,00 RON/an Zona C = 132,00 RON/an Zona D = 120,00 RON/an Deci intre 10 si 13 lei pe luna. De unde diferenta?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Georgiana Serafimicescu

Acum 1 lună

Este revoltator! Suntem atatea familii de 2-3-4 membrii si avem nevoie de 5-6 masini de familie ca sa ne facem treaba in orasul asta, sa ducem copii la crese si scoala, cumparaturi, servici zona V, fotbal, sah, table, cercul de navomodele, etc! Nu putem folosi autobuz ca nu ne duce unde avem treaba. Platim atatia bani impozite, suntem tim liderițe si nu primim nimic de la stat si de la primarie! Rusine!
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Va iluzionati zadarnic Regulamentul supus spre dezbatere n-are nici o legatura cu rezolvarea nici unei probleme si nici cu respectul fata de cetateanul platitor de taxe si impozite, alegator in ultima instanta; e doar foame de bani si "cum sa mai stoarcem niste bani de la prosti ca sa platim parangheliile si mocangelile din piata mare". Ne incaiera ca de obicei impingandu-ne in tabere pro si contra in timp ce ei continua sa isi ridice salariile nefacand nimic altceva decat niste linii pe asfalt Daca le pasa cu adevarat trebuia ca, dupa 2 mandate, "regulamentul" deja sa existe si sa fie implementat. Plus mult promisele si trambitatele parcari (ca si multe altele) deja finalizate Acum e tarziu. La vot, schimbati si trimisi acasa cu totii. Sa mai vedem si o alta viziune, o alta abordare
Raspunde

Nicu

Acum 1 lună

sibiul este eldorado versus cluj napoca Care sunt tarifele și ce penalități se aplică? Tarifele sunt cele stabilite prin hotărâri anuale ale Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca: Abonamente anuale parking-uri pentru riverani 2023: Abonamente pentru persoane fizice- riverani- 124 lei/an Abonamente pentru persoane juridice- riverani- 941 lei/an Abonamente pentru persoane fizice- terasa- 74 lei/an Abonamente pentru persoane juridice- terasa- 252 lei/an
Raspunde

Gigi

Acum 1 lună

Nu inteleg de ce ii mananca in partea dorsala. Pentru bani? Daca nu atunci sa le lase asa cum sunt. Si sa ii puna pe cei care au contruit ilegal dpdv al locurilor de parcere promise cladiri publice sau hoteluri. Daca da, atunci sunt de acord numai daca de banii incasati se vor construi fix parcari in aceleasi zone. Altfel este doar o taxa suplimentara pentru proprietarii din zonele desemnate.
Raspunde

Primaria SRL nu primaria in serviciul oamenilor

Acum 1 lună

Pentru primari(t)a asta incompetenta persoanele varstnice si cele cu probleme de deplasare NU EXISTA. Daca cineva din categoriile de mai sus merge in vizita, sau are treaba, sau vrea sa faca un consult medical in zonele astea, sau primeste vizita persoanei care se ingrijeste de ei la domiciliu CE FACE ? Unde parcheza daca toate locurile sunt date ??
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 lună

Da persoanele alea mai pot conduce?
Raspunde

Sibian Neimbecil

Acum 1 lună

In locul primariei, as atribui gratis un loc de parcare/apartament, iar restul, 10.000 euro/an de masina. Platiti, valahilor! Hai ca puteti, nu mai bagati atatea shaorme si dedicatii de manele la nuntile pline de sarbe la care va faceti muci si va bateti consoartele!
Raspunde

Gigi

Acum 1 lună

O tara unde lucrurile sunt gandite cu dosul. Si am sa explic de ce. In momentul in care tu primarie imi inmatriculezi autovehiculul si imi stabilesti impozitul se presupune automat ca imi vei oferi si conditiile necesare de parcare fara costuri suplimentare. Dar e clar ca pe voi va intreseaza doar cum sa mai scoateti banutul. Noaptea stingeti becurile sau le lasati la intensitate redusa sa "salvati" bani de curent, nu va intereseaza ce se intampla cu masinile parcate. Ati pus camere video in zonele de unde vrei sa luati banii? Ati asigurat vreo forma de paza? Cum sa ceri 100 de lei pe luna si sa dai un loc de parcare de pana la 250 metri! distanta, adica nu mai ai autovehiculul nici macar in campul tau vizual? Treziti-va si sa va vina mintea la cap, ca Sibiu nu e nici Cluj nici Buresti si nici nu va fi vreodata. Plus aberatie: doar 15% in pls pentru cei care au mai multe masini?! Adica daca ai 4 masini platesti doar 145 de lei si daca ai una 100 de lei? Cine a gandit aberatiile astea??
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sheep

Acum 1 lună

Pentru 270 lei/an impozit (presupun ca nu ai masina cu motor >2000 cmc) nu vrei cam multe? Parcari/drumuri/comfort/conditii asigurate, dar cand vine vorba sa scoateti bani pentru el sariti ca arsi. Aceiasi situatie a fost si cand au anuntat preturile la parcarea de langa M. Viteazu. Iar pentru cei cu mai multe masini, atata timp cat al 2lea loc nu e rezervat, cat ai vrea sa platesti? Macar asa au mai multe apartamente/familii sansa sa prinda loc nominal. De altfel, in aceiasi situatie o sa fie si persoanele care nu vor loc rezervat personal. Sau la ei nu te-ai gandit, Gigele? Pana la urma, sunt variante pentru fiecare buzunar. Nu iti convine, nu platesti. Daca tu ramai pe langa, ca in jurul tau sunt oameni care prefera/isi permit sa plateasca 100 lei/luna pentru ceva normal, a cui e problema?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Barosanu

Acum 1 lună

@Gigi, felicitări pentru mesaj, demult n-am mai râs cu atâta poftă! Va să zică „se presupune automat” că Primăria îți asigură loc de parcare păzit și aflat în raza ta vizuală pentru simplul fapt că plătești impozit pe mașină?
Raspunde

Domnulx

Acum 1 lună

Uite asa stiu sigur cu cine nu votez la anul care vine(
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emila

Acum 1 lună

Și dacă vin ai tăi (n-ai să vezi), ce fac?
Raspunde

Dany Service DPF

Acum 1 lună

E mocangeala la 100 lei pe luna! Ar trebui minim 500 euro pe luna ca sa scapam de toate cazanele sarakilor. Sibiul este cel mai instarit oras din Europa si trebuie sa se vada lucrul asta.
Raspunde

Gogu

Acum 1 lună

Corect. Propun chiar 200 lei pe lună, nu e mult, e ok....crește porumbul, grâul, se ,,face,, porcii.....pateul....
Raspunde

A

Acum 1 lună

Exagerat 100 de lei. Plus ca in multe zone se parcheaza pe strada pe cate un sens de mers/trotuar, lumea o sa plateasca sa nu ramana pe langa de asta fac sistemul cu primul venit primul servit. Ar merita pretul daca s-ar face mai multe parcari supraetajate, sa fie masina acoperita iarna scapi de o bataie de cap. Dar sa platesti 100 de lei sa tie se acopere masina iarna cu zapada ce se matura de pe strada e absurd.
Raspunde

Rosu

Acum 1 lună

Io v-am zis ca pana-i gata Centura Sud nu mai sunt masini sa mearga pe dansele. Veti vedea.
Raspunde

BUZUNAR

Acum 1 lună

Abonamentul in parcarea etajata inaugurata anul trecut e 720lei pe an , adica 60 de lei pe luna. Si macar acolo nu se gainateaza ciori pe masina si mai e si pazita. Are nevoie doamna fodor de masina noua la primarie sau trebuie sa plateasca noul stadion ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

GIGI E UN WANKER

Acum 1 lună

N-ai sa dai 100 lei pe parcare sa-ti stii masina in siguranta la locu' ei, ci doar pentru shaorma aia blanao
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Sa fim seriosi....este o bataie de joc. Pentru parcarea supraetajată din Hipodrom se platesc abonamente, cu loc rezervat, de 720 de lei/auto/an pentru persoane fizice, dar acolo sunt cu totul alte conditii. Cine a propus acest proiect cred ca este rupt de realitate; sibienii sunt tratati cu o totala lipsa de respect de catre edilii locali, chiar si punerea acestui proiect in consultare publica constituie un afront adus sibienilor. Sunt in total dezacord cu asemenea preturi.
Raspunde

Un localnic

Acum 1 lună

Pentru ce mai plătim impozit pe mașină? Plata de 100 lei/ luna este făcută pentru oamenii cu salarul minim? Cred că sunteți inconștienți, ce-i care vreți să implementați astfel de preturi. Aveți salarul minim voi care vreți așa ceva? După ce ne luați jumătate din munca noastră la stat și nu faceți nimic concret pentru oameni. Vreți să vă acoperiți delapidările și salarile bengoase pe spatele nostru , asta suna a sclavie moderna. Aveți mare tupeu sa faceți așa ceva. Poliția plătește pentru locurile de parcare? Ocupa o stradă întreaga și m-ai au și mașini care după mine , nu au ce căuta pe drumurile publice. Dar ocupă locuri de parcare. Oameni care au parcat în locul lor au fost amendați... Credeam că sunteți oameni care gândesc în consiliul local. Revizuiți prețul de parcare altfel o sa vă puneți oamenii în cap. Eu pot să vă spun că un preț cât de cât corect este de 300 lei pe an, cu condiția să răspundeți voi că primărie de cum arată lucrul de parcare. Când se deteriorează locul să îl remediați in 24 ore. Dacă se plătește loc de parcare vrem să știm și ce obligație are primăria față de oamenii care o să plătească locul de parcare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Autobahn

Acum 1 lună

Domnu Localnic, ai rămas în urmă cu informația, impozitul pe mașină nu e pus să-ți dea primăria parcare, ci e pus ca să întrețină drumurile pe care mergi cu mașina aia. Altfel ar arăta ca ulițele din Merghindeal.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 lună

Da oamenii cu salariu minim cum au avut bani de mașină? Și de Rca? Și de ITP? Tot așa să aibă bani și de parcare
Raspunde

Vlad

Acum 1 lună

Vrei sa fii special di sa ai loc de parcare vrezervat? Plătește! 100 e lei e putin. Pune 300 pe lina. Asa raman locuri nerezervate si se va parca liber. Cea mai mare prosteala a oamenol. Primaria face munți de bani cu 2 dungi de vopsea.
Raspunde

Blabla

Acum 1 lună

Ce mizerie tipic primariei incompetente a urbei. Nu numai ca nu va rezolva problema parcarilor, ci o va acutiza. Daca mandrul ghiaur isi rezerva locul, dar el merge 8h la lucru, iobagul nu o sa ii poata ocupa locul deoarece e rezervat. La fel si daca mandrul posesor de abonament pleaca in concediu. Ne-locatarii blocurilor unde vor parca daca merg doar in vizita sau merg intr-o zona populata cu locuri de interes public? Se vor uita cum zac locurile goale dar rezervate in timp ce isi suie masinile pe trotuarele si aleile adiacente? Pe de alta parte, ce garanteaza faptul ca locul va ramane neocupat cat timp proprietatul locului e plecat? Isi iau toti blocatoare de parcări? Iar daca la sfarsitul perioadei de "abonament", din motivele "cronologice" 50% din abonati rezerva alte locuri de parcare isi vor muta toti blocatoarele pe noile locuri? A, si daca nr solicitarilor depaseste nr parcarilor, cei care poate au vrut abonament dar au nimerit la fundul listei cu rezervari "cronologice", ce vor face? 1 an de zile o sa parcheze la km distanta de locuință? Ca e clar ca parcarea respectiva va fi plina din moment ce sunt mai multe cereri decat oferte de locuri Astia sunt chiar pr0sti?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elzoroaba

Acum 1 lună

De când e primăria obligată să-ți rezolve ție parcarea
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ogarul visiniu

Acum 1 lună

prioritate in fumctie de vechimea locuirii in apartament si zona asa ar fi corect !
Raspunde

Dan

Acum 1 lună

Felicitari domnule Visinescu, comentariul dvs reprezinta intru totul pensionarul comunist de bloc care are impresia ca , daca stramosii lui alegau pe cai acu 400 ani pe dealu unde acum e blocul, lui i se cuvine cu drept de sange locu de parcare de sub geamu apartamentului.. :)))
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Cred ca multi care comenteaza pe aici nu au inteles esenta: abonamentul este VOLUNTAR si nu OBLIGATORIU ! Nu vrei sa-ti faci abonament? Nu-ti fa ! Dar parchezi pe unde poti ! Legat de pret , e prea scump. Daca in parcarea supraetajata acoperita si pazita din Hipodrom e 60lei/luna , n-ai cum sa pui 100 lei sub cerul liber ! Si mai trebuie reguli si proceduri clare in cazul in care iti gasesti locul platit ocupat de altul. Si amenzi usturatoare pentru cei care parcheaza pe locul altora. Si toate comentariile de aici trebuie trimise pe adresa primariei , altfel sunt degeaba!
Raspunde

Lasaasa

Acum 1 lună

Când auzi că se face ceva și pentru omul sărac care de abia și-a permis mașina? Ei isi dau salarii mari de 4000 lei la stat sa vina cu idei de genul si stau toata ziua la aer conditionat ippe cand cei de la privat care isi rup spatele pe 3000 lei nu isi vor permite. O romanie cu mai multe viteze.
Raspunde

Altnume

Acum 1 lună

Iar locurile de parcare de langa scara ar trebui sa coste dublu, nu daca lucrez la primarie să se faca mânării sa le ea doar ei.
Raspunde

Sb

Acum 1 lună

Eu nu vad in tot cartierul un loc liber pentru parcare, seara dupa o anumita ora. Cum rezolva masura asta problema spatiilor insuficiente? Daca te muti intr-o zona dupa ce s-au dat locurile ce faci? Daca iti iei masina dupa ce s-au dat locurile ce faci? Primaria ar trebui in primul rand sa gaseasca solutii pentru amenajari de spatii de parcare noi daca tot stie ca sunt zone aglomerate.
Raspunde

Adryan.

Acum 1 lună

100 de lei pe luna e enorm. Nu vreau sa îmi cumpăr locul, vreau doar sa închiriez un loc de parcare. Ce face primăria de banii ăștia? Îmi spala mașina? Vine sa o deszapezeasca? O încălzește, o mângâie, ceva? Locurile vor fi păzite, supravegheate? Vine cineva sa mute mașina melteanului care a parcat pe locul meu?sau ce fac? Vin la 10 seara de la servici, găsesc locul ocupat și dau telefon la politie sa vina sa ii dea melteanului amenda? Și a doua zi găsesc mașina toată zgâriata. De cine? Ghinion, iar pe primarie, ca si pe politie, le doare in cot.Și vine primăria și zice, dacă tot ai bani sa plătești taxele și impozitele, mai scoate niște bani, de fapt asta e taxa pe lux. O, ai trei mașini? Pai nu, ca luxul e doar o mașina, celelalte 2 sunt gheseftul tău. Deci, nu plătesc parcare. Asta e. Vin și trebuie sa caut pe internet care loc de parcare e liber? Și dacă baza de date nu e actualizata? Dacă o pun pe un loc care apare liber dar de fapt e plătit și ma trezesc cu amenda? Ma despăgubește cineva? Primăria sigur va ridica din umeri. Sau plătesc un loc, și dacă tot e sa dau o cârcă de bani, normal, vreau un loc aproape de întrarea în scara. Dar ghinion, locul ala e al moșului de 90 de ani de la parter cu Dacia 1300, loc pe care el parchează de când e construit blocul. Nu va fi el prost la pensia de 2000 de lei sa dea 100 pe luna la primarie. Asa ca cearta-te cu el sa își mute harbul de acolo, unde, nu stiu, sa se uite pe internet. (Ce o mai fi si aia?) Și cheamă politia sa ii frigă o amenda sa se învețe minte. Și uite asa ajungi la TV ca i-ai provocat omului un infarct și era sa își dea duhul. Ce faci? Dai vina pe fodor? Totuși, dacă tine primăria la asemenea taxe, da, sa le pună la parcările dintre blocuri, cu o singura intrare. Sa pună și bariera, nu se supara nimeni. Poate doar patronașul șmecher cu cinci mașini bengoase care vine și dacă nu găsește loc liber ii blochează pe ceilalți. No hate, sigur nu ar da nici măcar 50 de lei pe an, de zgârcit ce e. Iar primăria vrea sa ii ia 100 de lei pe luna pentru o singura mașina? Ha. As vrea sa o vad și pe asta!
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 lună

Gunoiul este scump,dar vor sa il majoreze ,acum parcarile vor sa le faca cu plata si mai scumpe ca in restul tarii, oare ce mai urmeaza ? Acum trebuie sa platim facturile pentru investitile fara cap si foarte scumpe ale primariei !
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Plata nu rezolva lipsa locurilor de parcare ci doar mareste discrepanta dintre sclavi si privilegiatii speciali.
Raspunde

Andrei

Acum 1 lună

Si te rog frumos, sa imi spui si mie cu ce sunt eu mai privilegiat pentru ca imi doresc sa platesc pt un loc de parcare fata de Gigel care nu vrea sa plateasca dar are 5 masini din care 4 le tine nemiscate juma de an ca el circula cu masina de firma??? la noi in Romania functioneaza doar problema personala iar de restu ne doare la banana...
Raspunde

Ioan

Acum 1 lună

Proprietar plătesc un abonament de 100 Ron pe lună nu se stipulează dacă pe acel loc pot să țin a 2 masina când sunt plecat din localitatea.
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Ba da , scrie , poți maxim 15 zile consecutive/lună.
Raspunde

Garfield

Acum 1 lună

Intre timp la Suceava se întâmplă exact reversul. Poate , onor Primăria Sibiu, învață ceva din greșelile altora... https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2023-10-11/Primarul-Sucevei-propune-reducerea-cu-50-a-valorii-abonamentelor-pentru-riverani-pensionari-si-pune-stop-parcarilor-cu-plata
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lex

Acum 1 lună

Eu sunt foarte pro pentru parcari platite, si nu ma deranjeaza absolut deloc sa platesc 100 lei pe luna dar sa am liniste ca pot pleca cu masina fara grija ca la intoarcere n-am unde sa o las.... m-am saturat sa vad parcarea non stop plina si masini care se muta de 3 ori pe an, m-am saturat sa vin seara acasa dupa servici si sa ma invart in tot cartierul fara sa gasesc un loc de parcare sau sa vad cum unii au parc auto pe un apartament si folosesc doar masina de firma, corect ar fi 1 loc de parcare pe apartament, iar daca ai 5 masini in familie, e problema ta tati, nu tre sa sufere toti si la fel cum e dreptul tau sa ai masina, la fel e si la ceilalti vecini. Plus un alt aspect, mai ales in locurile foarte aglomerate, daramate toate sandramalele ramase de de vremea comunista, mai taiat 1m de iarba si amenajate locuri noi...etc (sau in zone precum piata vasile aron, de ani de zile se tot discuta ca se va face o parcare supraetajata si inca ioc...cred ca daca ma apucam singur asa caramida cu caramida o terminam pana acum) Daca la Cluj se poate, se poate si la Sibiu si orice idee trebuie sa inceapa de undeva, ar trebui sa zicem mersi ca se supune dezbaterii publice ca altfel puneau baietii direct licitatie pt dreptul de a inchiria loc de parcare si sa fi vazut atunci macel, licitau cei care aveau putere finaciara si gigelu cu 2 opel astra si 1 logan inghitea in sec si parca pe camp...Oricat de mult se oftica si comenteaza uni, treaba trebuie reglementata cumva ca prea e legea junglei....
Raspunde

NICU

Acum 1 lună

Daca la parcarea SUPRAETAJATA e 720lei/an cum sa pui 100lei /luna pt parcare in aer liber ? poate max 150lei/an
Raspunde

Bubi Seven

Acum 1 lună

Asta cu o suta de lei a fost o momeala ,acum apare o noua oferta cu reducere de 50 la suta pe care lumea o va accepta pentru ca e la reducere ,desi e mai scump decit in restul tarii !
Raspunde

Chirica

Acum 1 lună

Si ce se intampla daca vrei sa mergi in vizita sau cu treaba la parinti/copii/nepoti/prieteni intr-un alt cartier din astea blestemate de primarie? Cum mai parchezi acolo? Ai copii mici, nevasta insarcinata, bagaje frecvente si parchezi la 250 m? Si daca vine electricianul, mesterul, etc, ala unde mai parcheaza? Si daca mergi la servici in alt cartier?
Raspunde

Dan

Acum 1 lună

Suta de lei /an? este mai mare decat in Cluj. Parcări cu abonament pentru riverani pe cartiere municipiului Cluj-Napoca 2023: Persoane fizice: 71 lei/an Persoane juridice: 252 lei/an
Raspunde

Prostu

Acum 1 lună

NU !NU!NU! Ce face pRIMARIA in schimbul banilor ?(asigura parcare in siguranta ?) Rog prinmaria sa-mi TRASEZE cei 18 mp teren ,pt. care platesc impozit de ani de zile !!! REDUCETI PETSONALUL !(DORMITI IN LOCURI SPECIAL AMENAJATE...) VA DORESC PENSIONARE URGENTA !
Raspunde

Florin

Acum 1 lună

Poate 100 lei pe an....meseriasilor
Raspunde

Nicolae

Acum 1 lună

Asociatia de locatari ar trebui sa se ocupe de aceasta problema. Sa faca o lista cu masinile tuturor membrilor contribuabili al locatarilor. Adresele din cartile de identitate si nr.de inmatriculare a automobilelor sa fie confruntate cu evidentele politiei. Plata impozitelor pe masini si imobile sa fie confirmate de fisc. Prioritate la parcare sa aiba masinile proprietate privata. In Cluj si Brasov problema parcarilor e rezolvata de cativa ani. Mai multa implicare a autoritatilor locale !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus