Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

PUZ pentru dezvoltarea unei zone mixte de clădiri rezidențiale și comerciale, cu loc de joacă, parcări și zonă verde, aproape de centru și mall

PUZ pentru dezvoltarea unei zone mixte de clădiri rezidențiale și comerciale, cu loc de joacă, parcări și zonă verde, aproape de centru și mall

Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) a unei noi zone mixte de clădiri rezidențiale și comerciale, cu amenajarea unui loc de joacă pentru copii, parcări și zonă verde este supus consultării sibienilor. Zona este una centrală, în imediata apropiere a centrului istoric, a gării și a mall-ului, pe locul fostei fabrici de bere Trei Stejari. 

Sunt avute în vedere trei terenuri - unul izolat, cu front la strada Bâlea și încă două terenuri învecinate, cu front/acces din străzile Fabricii, Șerbota și Lector. În apropierea celor trei terenuri se are în vedere și construirea unui magazin Lidl. 

Citește și Fabrica Bere Trei Stejari a inceput sa fie vanduta pe bucati. 1,4 mil. de euro, la prima strigare

Citește și Planurile unui nou Lidl, aproape de centrul Sibiului, intră în Consiliul local

„Restructurarea zonei industriale vechi, actualmente localizată într-o zonă limitrofă zonei centrale, în apropierea gării CFR a orașului Sibiu, necesită odată cu edificarea de noi spații locative destinate locuirii individuale, completarea zonei cu servicii aferente și de comerț, cu scopul realizării unei echilibrări a cerințelor și a ofertei aferente acestei zone mixte. Terenurile virane rezultate în urma demolării vechilor industrii au și potențial de dezvoltare pentru zone verzi. Pe lângă locuințele colective și servicii/comerț complementar, se vor amenaja scuaruri și zone verzi, de relaxare și petrecere a timpului liber, care se vor adresa locuitorilor din întrega zonă învecinată,” se arată în raportul de informare depus la Primăria Sibiu. 

Potrivit PUG -ului aprobat cu HCL 165/28.14.2011 terenurile în cauză sunt construibile (UTR RiM - restructurarea zonelor cu caracter industrial - zonă mixta), și fac parte dintr-un lot mai mare, delimitat de străzile Bâlea, Fabricii, Lector și Șerbota.

Beneficiari sunt DUO IMO SRL, reprezentată de Răzvan Bembea, și VEROLI FARMACIE SRL

Potrivit propunerilor din PUZ, se doreste reglementarea terenurilor studiate ca și loturi cu destinație mixtă - cladiri rezidentiale cu locuire colectivă și spatii comerciale la parter, doar pentru imobilele cu front/acces din strazile Bâlea și Fabricii. Regimul de înalțime este S+P+3E+R.

Sibienii sunt invitați să depună observații în perioada 20 noiembrie 2022 și 15 decembrie 2023, pe adresa Primăriei Sibiu, str. S. Brukenthal nr. 2, prin email la pms@sibiu.ro, sau la tel  0269-208800

Descarcă de aici REGULAMENT LOCAL DE URBANISM AFERENT P.U.Z 

Descarcă de aici MEMORIU DE PREZENTARE

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Siluana Vidrighin

Acum 1 săptămână

Hai, sibienii ultraconservatori, 2, 3 și! Să nu se facă domle ca nu mai ai loc de blocuri si masini, sa ramana boschetaria care noua ne place si sa se mai inchida din mall-uri ca prea sunt multe! Vai, ce frumos era Sibiul in anii 70, ca taiam porcul in spatele blocului si beam 2 zile cu vecinii visinata si rachiu curate, domle, nu ce beau tinerii astia azi!
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 săptămână

Inca un Lidl? :)))
Raspunde

Matei

Acum 1 săptămână

da, e nevoie de Lidl si aici in centru nu doar in cartierele sibiene!.
Raspunde

M

Acum 1 săptămână

Ar fi una sa faca doua Lidl gard in gard, sa moara dusmanii :))
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 săptămână

7 lidl si 4 kaufland. Ca in germania. Aldi pe cand?
Raspunde

Raluca

Acum 1 săptămână

Toata zona de-a lungul Socului pana in Rampa Stefan cel Mare, mai ales in contextul cumpararii Fabricii de Cultura, a incercarilor de refacere a reviziei Mocanitei, a spatiului de la fosta Sembraz, a terenului de sport a CFR din Broscarie, de ce nu a acesului insuficient la Muzeul CFR, bineinteles Mall-ul, toate trebuie interconectate, regandite urbanistic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus