Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
6°C

GALERIE FOTO – Cum va arăta Piața Habermann de pe terenul fostei berării

GALERIE FOTO – Cum va arăta Piața Habermann de pe terenul fostei berării

Pe terenul fostei berării de pe strada Dobrun nu va fi piața hand-made. Aici a început deja construcția cele mai noi și moderne piețe din Sibiu, numită Habermann, ca un omagiu adus familiei care a deținut Berăria. Spațiul va avea în jur de 50 construcții de inspirație norvegiană, promenadă, cafenele, magazine pentru produse de calitate și locuri publice pentru diverse evenimente restrânse. Totul va fi gata în primele luni ale anului viitor.

Piața Habermann va fi o construcție temporară, întinsă pe două terenuri, unul de 2000 de metri pătrați, iar celălalt de aproximativ 6000 de metri pătrați. Conceptul a fost special gândit pentru câțiva ani, el fiind legat de viitorul teatrul și centru de conferințe aflat în pregătire de municipalitate. Reprezentanții beneficiarului investiției, Euro Imob International, au explicat pentru Turnul Sfatului că terenul a rămas nefolosit atâția ani tocmai pentru au existat numeroase proiecte în zonă, toate oarecum legate de proiectele primăriei Sibiu și amânate din diverse motive. Când construcția noului teatrul și a complexului aferent va demara efectiv, spațiul pieței va deveni parte integrantă în concept.

piata-habermann-teren-fosta-fabrica-bere-3Noua piață Habermann va fi clar vizibilă de la Cazarma 90 și va avea în jur de 50 de căsuțe, de inspirație norvegiană. Acestea vor avea structură de lemn lamelară, capete din tâmplărie de aluminiu cu sticlă și acoperișuri vitrate. Toate vor putea fi închiriate fie de un singur comerciant, fie de mai mulți comercianți mai mici, în spații compartimentate. Șirul de construcții este despărțit de largi spații de promenadă, iar în părțile laterale piața va avea diferite zone funcționale. Precum o scenă de dimensiuni mai mici, mobilier urban pentru relaxare, zone de gradene, stație de încărcare pentru mașini electrice în partea dintre parcare și chiar o zonă unde bicicliștii își vor putea repara și întreține gratuit bicicletele.

”Ideea noastră este să avem un loc precum cele din toate marile capitale europene. Peste tot există niște piețe, zone vii, unde se practică un comerț civilizat și unde găsești niște produse de calitate. Noi nu vom face concurență nici Pieței Transilvania și nici Pieței Cibin, cele două n-au nicio legătură cu ce ne dorim noi. Vom avea mici comercianți, de orice fel, singura condiție fiind ca produsele să fie de calitate”, explică Viorel Horja, beneficiar al investiției.
piata-habermann-teren-fosta-fabrica-bere-2

Piața Habermann va avea program de aprovizionare dimineața, toate spațiile pentru închiriat vor avea internet și utilități, toți comercianții vor beneficia de un sistem unitar de prezentare și marketing, iar noaptea va fi păzit și luminat.

”Deja am început să primim diferite solicitări din partea celor interesați. Probabil vom avea o patiserie cu produse făcute în casă, o florărie modernă, magazine de produse bio, carmangerie cu produse de calitate și altele. Ideea este că produsele trebuie să fie de o calitate superioară. Oamenii nu trebuie să vină ca la piață, vom avea spații publice de relaxare, cafenele, ceainării. Nu o să semene cu nimic cu o piață obișnuită, totul va fi perfect curat. Noi nu concurăm piețele din oraș, promovăm calitatea”, mai spune Viorel Horja.
teren-fosta-fabrica-bere-manutanta-9 teren berariei

Piața Habermann va găzdui periodic și evenimente, precum mici spectacole de teatru, concerte restrânse, sau zile cu vânzare tematică, precum 8 martie, Dragobete sau Ziua Recoltei. În pregătirea anului în care Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană aici vor avea loc numeroase târguri dedicate producătorilor locali certificați.

”Conceptul nostru nu afectează cu nimic afacerile locale existente deja, se dorește a fi un loc civilizat și interactiv unde sibienii și turiștii se pot simți bine sau pot cumpăra un produs de calitate superioară. În nici un caz nu se mută Piața Transilvania, cum am mai auzit și nici nu vom face piața hand-made”, mai spun investitorii.
piata-habermann-teren-fosta-fabrica-bere-5

Valoarea estimată a investiției, în amenajarea și pregătirea spațiului, se ridică la peste un milion de euro. În prezent se lucrează la reabilitarea zidurilor împrejmuitoare, care vor rămâne și vor fi puse în valoare. Apoi vor fi aduse căsuțele, dotările și mobilierul urban. Numai una dintre căsuțele propuse poate ajunge la un preț de 20.000 de euro. Primul astfel de modul va sosi la Sibiu în perioada următoare și va putea fi văzut în vecinătatea Cramei Ileana.

Întreaga Piață Habermann ar urma să fie funcțională în primele luni ale anului 2017. Toate lucrările se fac în baza avizelor și autorizațiilor, cu respectarea legislației în vigoare. Conform conducerii Direcției pentru Cultură Sibiu, în acte întreg terenul apare ca descărcat de sarcină încă din 2007.

piata-habermann-teren-fosta-fabrica-bere-4

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

34 comentarii

Ciprian Bardan

Acum 5 ani

Nu scrie nimic de parcări. Grav foarte grav
Raspunde

serban

Acum 5 ani

Se vede parcarea și în imagini... Dar pentru unii e mai greu...
Raspunde

st

Acum 5 ani

fiecare casuta are 10 locuri de parcare - iti ajung? esti in centru !!!daca vrei masina la tejgnea....dv.puteti merge la mcdonald`s
Raspunde

Ciprian Bardan

Acum 5 ani

Nu scrie nimic de parcări. Grav foarte grav.
Raspunde

Maria

Acum 5 ani

In centrul orasului nici nu trebuie sa umpli de parcari. In orasele civilizate mai vine lumea si pe jos, cu bicicleta sau autobuzul. Sibienii trebuie sa invete sa se mai si dea jos din masina.
Raspunde

mitica

Acum 5 ani

Poate fi o parcare subterana, de ce nu ? o imensa parcare subterana!
Raspunde

Magna Horreum

Acum 5 ani

Ce tampenie! Ca sa se vanda ce, acolo? Si, cui? O tampenie enorma, inutila si, nu in ultimul timp, foarta scumpa! Presimt ca aceasta investitie este doar un paravan, in cateva luni aduna jucariile si se va intampla ceva cu acel teren, ceva care, in momentul de fata, nu se poate intampla din diverse pricini. Traim si vedem!
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

La inceput, scrii ca-i tampenie. la urma, traim si vedem. N-ar fi mai bine invers, intai sa vedem, si pe urma sa judecam? Poate va fi un fel de Naschmarkt (ca-n Viena), cu tot felul de bunataturi. Traim si vedem.
Raspunde

Simona

Acum 5 ani

toate bune si frumoase, dar chiar nu am avut un roman al carui nume sa-l onoram? Il onoram pe cel care a detinut o berarie? Habermann? hmmm
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Are in primul rand legatura cu istoria locului, doamna sau domnisoara. Cum ai vrea sa-i puna numele? Ion Iliescu? Elena Ceausescu? Nicusor Ceausescu? Sunt destul de omagiati si romanii in oras, cu atatea ''Astre/Astra''...daca stii istorie, stii ce vreau sa spun.
Raspunde

ger

Acum 5 ani

Stimatá "Simona" ...se pare cá, nici pe tine nu te-a dat inteligenta afar´din casá azi dimineatá... Dacá nu-ti place la Hermannstadt / Sibiu, te poti muta la Caracal sau la Dorohoi...poti sá-ti alegi.
Raspunde

Matei Didi

Acum 4 ani

Habar nam!!
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 5 ani

da ce tot aveti cu onoratu roamanilor? de ce sa-i onorezi ?
Raspunde

...si revolutia

Acum 5 ani

10! Buna asta...
Raspunde

serban

Acum 5 ani

O alto investiție marca Șerban (aka Paloma)!!! Dacă va cere chirii fantasmagorice așa cum a făcut cu Bolta Rece, în câteva săptămâni va fi demolată... Poate va monta jucăriile din cazinoul de la Galați pe care l-a închis după nici doi ani!
Raspunde

Robescu Mirel

Acum 5 ani

Nume de sasi???? Vomit! Valceni, e timpul sa ne luam orasul inapoi de la strainii lui Soros!!!
Raspunde

un curios

Acum 5 ani

Orasul vostru infect e in sud!!! Mars acolo putoare ordinara!!!!
Raspunde

?????

Acum 5 ani

"Numai una dintre căsuțele propuse poate ajunge la un preț de 20.000 de euro"??????
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

..e bine ca se construieste ceva acolo chiar si temporar.Arata foarte urat zona.Decat moloz si buruieni mai bine niste casute cu comercianti si legat de parcari acolo,mai dati si din picioare ca nu sunteti nascuti in masina
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Ce rendere :))))))) Au nimerit fundalul ca Miss Carolina de Sud, teoria relativitatii ! Astia au plasat zona pietei Teatrului pe la Gara??? Si undeva sus :))) Speram ca proiectul sa nu fie la fel ca renderele !
Raspunde

Florin

Acum 5 ani

Sa recapitulam: Intand bine in Sibiu dinspre Sebes se remarca urmatoarele baraci:Lidl,DM,Kaufland,Penny. care contrazic incercarile pe verticala ale Bancii Carpatica sau Hotel Petrom La intrarea dinspre Medias se remarca baracile:Hornbach.Targul Obor,Lidl La intrarea in Sibiu dinspre Brasov se remarca baracile Shopping city Sibiu De acum o sa avem "baracile noastre "si in centrul Sibiului, "cu toate avizele necesare" Culmea este ca s-ar vrea sa le si admiram si sa venim aici "La baraci"ca la teatru.
Raspunde

maria

Acum 5 ani

Bine punctat Florin.Baracile,sau cum s-or numi ele,casute de 20 000(mai scumpe decat o garsoniera )au voie sa functioneze ca de ,are cineva interes si sa se numesca si nemteste ........!Casa de CUltura a SIndicatelor numai poate functoina ......prezinta pericol pentru cetateni ! S-ar putea sa funtioneze cu un nume de neamt .Presedinte neamt.selectioner neamt,toate supermarketurile, nemtesti primmaria Sibiului condusa de nemti ....noua romanilor ce ne mai ramane ? Slugi in tara noastra ,asta ne mai ramane .Rusine,MARE RUSINE.Si tacem,tacem !
Raspunde

alex

Acum 5 ani

Pe timpul verii de multe ori PUR SI SIMPLU NU AI UNDE SA PARCHEZI!!!! Nu mai vorbim de perioada festivalelor.... Parcari!!! Avem nevoie de parcari!!! Nu exista o parcare supraetajata sau subterana....incredibil....BATAIE DE JOC !! Pacat!
Raspunde

Un șofer

Acum 5 ani

Dragă Alex, Mai ales vara avem nevoie și să mergem pe jos, cu bicicleta sau cu autobuzul și să mai lăsăm mașina acasă. Nu putem construi chestii prin oraș ținând cont doar de preferința celor care vor să meargă peste tot cu mașina și să parcheze fix în fața clădirii în care au ei treabă. Bătaia de joc e să presupunem că doar cei care se deplasează cu mașina și vor peste tot locuri de parcare contează și că ceilalți cetățeni au orașului n-au decât să se descurce în timp ce inspiră gazele de eșapament.
Raspunde

Popa

Acum 5 ani

IN primul rand ar trebui sa fie amendati pt ca au facut dezastru pe strazile din jur ! Nu spala rotile camioanelor care ies din santier !!! Alo , politia !!! Se aude ?! Mai este si piatra cubica in zona, ma mir ca nu s-a intamplat niciun accident pana acum !!!
Raspunde

maria

Acum 5 ani

Mi oameni buni ,s-au epuizat nume in romaneste ?Chiar se vrea sa se fure tot ,pana si identitatea romaneasca ? De costuri ce sa mai zicem?O casuta sa coste mai mult decat o garsoniera ?Cine vrea sa fure sau sa spele niste bani? Sibieni treziti-va !
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Am auzit prin Primarie ca noul bulevard ce va lega Drumul Hotilor (porecla romaneasca) de Soseaua Alba Iulia se va numi Bulevardul Nicolea Guta, pentru a fi foarte....romanesc :) Mai exista varianta Bulevardul Florin Salam (s-ar potrivi cu salamul de...Sibiu (?) ) sau Bulevardul Florin Cioaba (membru decedat al familiei regale de Romania, si ilustru om de cultura). Cheers !
Raspunde

Wtf

Acum 5 ani

În ultimele zile, Poliția Locală a făcut verificări pe șantierul deschis pe strada Berăriei și s-a constatat că se fac demolări fără autorizație, motiv pentru care se va cere sprijinul Poliției. http://www.stiridesibiu.ro/?p=39517
Raspunde

Marcu

Acum 5 ani

Sa se faca parcari domnule. Venim din Valcea cu masini scumpe stam in chirie si nu avem unde parca mai mare rusinea.
Raspunde

Marin

Acum 5 ani

Nu mai veniti, stati la voi.
Raspunde

Milu

Acum 5 ani

Zona cu pricina e oricum foarte aglomerată;; mă gândesc ce va fi în viitor când se va termina investiția.
Raspunde

Viorel

Acum 5 ani

Lucru slab, manea urbanistica si arhitectonica, neamprostie, lipsa imaginatie si cultura. Astia suntem-astia defilam.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus